שלום אלון
אנא דעתך לגבי השקעה בנ"ל בעיקר לאור ההשקעה המסתמנת בחברות ולאור הסדר האגח המסתמן בשניהן ??
תודה
אבי
Printable View
שלום אלון
אנא דעתך לגבי השקעה בנ"ל בעיקר לאור ההשקעה המסתמנת בחברות ולאור הסדר האגח המסתמן בשניהן ??
תודה
אבי
מצטרף לשאלה בעיקר לאור הכתבה בעניין זה בגלובס מאתמול
תודה ינון
רילון אג"ח 2
בנוגע לרילון, אני מאמין כי במחיר נוכחי ישנו פוטנציאל רווח טוב וסיכון נמוך לטווח ארוך (שנתמך גם בנתונים פיננסיים של החברה), אך בטווח הקצר יכול לחזור לירידות במיוחד אם מגמת השוק תשתנה!
זהו נייר שגם ניתן להחזיק לפדיון חלקי, כך שבטווח של חצי שנה, גם במקרה של ירידות במחיר השוק, ניתן יהיה לעשות רווח בהנחת תשלום (שנמצאת בסבירות גבוהה לאור הנתונים הפיננסיים וסבירות גבוהה להתממשות העסקה הסיבובית עם טאו).
בהחלט יכולה להיות השקעה רווחית, ה"חסרונות" היחידים שפועלים נגד הנייר הינם - פוטנציאל רווח "מוגבל" לכ-20% וסחירות נמוכה!
בנוגע לאלדן-טק אג"ח א'...
כאן מדובר בעסק מעט מסובך יותר, כפי שהיה ניתן להיווכח מהמסחר היום (התעקבתי כדאי לראות איך נסגר :) )
פוטנציאל הרווח זהה, לפחות לפי המחירים הנוכחיים, הנתונים הפיננסיים של החברה טובים מספיק, אך כפי שאנו יודעים הנייר נמצא בתהליך של פרעון מוקדם.
לפיכך יש להתחשב בתהליך זה ולעשות חישוב לצפי מחיר הנייר לאחר הפרעון.
כעקרון בפרעון עצמו יש פוטנציאל, אך אם העסקה תתפוצץ ולא תצא לפועל מחיר הנייר יכול לצנוח בשוק בעוד 20% וכרגע קצב הדחיות אינו מעודד.
לכן בעוד פוטנציאל הרווח בהתחשב בפרעון המוקדם של הנייר השני - גדול יותר, הסיכון שבו גדול יותר! (ביחס לנייר הראשון).
אך במקרה שיתממש התרחיש הגרוע - צריך להיות ברור ששתי הניירות יפגעו במידה מה.
כעת נותר למשקיע רק לחשוב האם זהו סיכון מקובל עבורו והאם הוא מסוגל להחזיק בנייר מפסיד לאורך זמן ארוך במידה והתרחיש הגרוע אכן יקרה...
האם אתה מחזיק מי מהם?
לא בזה ולא בזה. - אם הייתי מחזיק הייתי אורמ זאת בתגובתי הראשונה...