על שתי מניות עם פוטנציאל פריחה ועל אחת שהתנפחה
שתי מניות רכשתי היום לתיק ההשקעות שלי.
שתיהן רחוקות מהשיא השנתי שלהן ומתאימות להשקעה לטווח של שנה-שנתיים.
הראשונה היא מארוול (MRVL).
מדובר בחברה העוסקת בפיתוח של רכיבים מוליכים למחצה ובמעבדי אותות דיגיטלים.
למרוול לקוחות גדולים רבים, ביניהם ניתן למנות את אפל,אינטל,RIM,סוני ומיקרוסופט.
למרות שמרבית האנשים לא מודעים לכך, רכיבים של מארוול ניתן למצוא היום במגוון סלולרים,בפלייסטיישן,בI-POD ובX-BOX.
מאז 2008 רשמה מארוול חזרה לרווחיות תוך כדי שהיא רושמת רווח גבוה יותר מידי רבעון.
על אף הצמיחה המרשימה, נסחרת מארוול במחירים "נוחים". המחיר הנוכחי משקף מכפיל רווח של 14 ומכפיל הון של 2.3, נמוך יחסית למתחריה לענף.
אתמול חשפה חברת RIM את הטאבלט החדש שלה, ה"BlackBerry Playbook"(אציין גם שבמסחר היום נפלה חברת RIM, אשר גם בה אני מושקע, כ3% וסיפקה הזדמנות כניסה זולה נוספת).
החברה לא חשפה את המעבד שישולב בטאבלט, וייתכן בהחלט (על סמך ההיסטוריה של שיתוף הפעולה בין החברות) שהם שילבו גרסא ייעודית של מעבד ה"ארמדה" של מארוול ,
אם נכון הדבר צפויה העסקה לתת דחיפה רצינית לביצועי החברה (בעיקר החל מ2011).
בהנחה שנראה המשך התאוששות במשק אני מעריך כי מארוול יכולה לתת בהחלט כ20-30% רווח בשנה, דבר שיעמיד אותה על מכפיל רווח חזוי של כ17.
החברה השנייה אותה רכשתי היא חברת סיגייט (STX).
החברה עוסקת בעיקר בפיתוח וייצור של כוננים קשיחים למגוון רחב של שירותים, ממחשבים אישיים ועד שרתים ומחשבי על.
סיגייט ניזוקה חזק במשבר (כמו חברותיה לענף הכוננים), וסיימה את שנת 2009 בהפסד עתק של למעלה מ3 מיליארד שקל (על שווי שוק שעמד אז על פחות מ2 מיליארד).
מאז הרבעון השלישי של 2009, רשמה החברה התאוששות מטאורית שהגיעה לשיאה ברבעון האחרון של 2009 וברבעון הראשון של 2010, כאשר בכל אחד מהם רושמת החברה רווח נקי של למעלה מחצי מיליארד דולר.
גם המנייה התאוששה בצורה מרשימה ועלתה משער של 3 דולר ללמעלה מ20 דולר, זאת תוך פחות משנה.
מאז ועד היום הספיקה המנייה לאבד למעלה מחצי מערכה (ולתקן חלק בחזרה), עקב תחרות קשה מול מתחרותיה (ובעיקר ווסטרן דיגיטל (WD), אשר רשמה זינוק של למעלה מ50% בהכנסות בשלוש השנים וגם עתידה לתת תשואת יתר לדעתי).
החברה מציגה, כמו חברותיה לענף (ונמוך אף יותר) מכפילים מגוחכים, דוגמת מכפיל רווח של 3.7.
אציין כי מדובר בהשקעה בסיכון גבוה יותר, שכן החברה בחובות משמעותיים, כ5.5 מיליארד דולר (בשקלול התחייבויות עתידיות), לעומת הון עצמי של 2.7 מיליארד.
מעבר לכך, אני מרוצה מביצועי הכונן הקשיח של המחשב שלי (של סיגייט כמובן), אבל זה כבר לא קשור.
במנייה הזו קשה לתת תחזיות, ונצטרך לראות המשך התאוששות על מנת להחזיר לחברה קצת אוויר, אך בהחלט המניה מסוגלת להכפיל את ערכה (כמו גם להחתך לחצי) בשנה הקרובה, אך כאמור, אני מאמין בחברה.
לסיכום, מניה של חברה בעייתית אך במחיר הנוכחי בהחלט נראית מועמדת להשקעה.
כחלק מהשאיפה להגיע לתיק בעל פוטנציאל תשואה גבוה צריך לדעת גם מתי לממש רווח ולעבור חברות.
מסוף פברואר אני החזקתי במניית
פריגו
אשר הוכיחה את עצמה ונתנה תשואה מרשימה לכל הדעות.
אני סבור שבמחירים הנוכחיים (וגם על מנת לפנות מזומנים לרכישות החדשות) אין פוטנציאל רווח משמעותי במנייה והיא תתן לכל היותר עוד אחוזים בודדים בטווח הזמן הקרוב (וגם זה בספק).
אין להתייחס לכתוב כאן כהמלצה לביצוע פעולה כלשהי. רק הבעת דעה.
Re: על שתי מניות עם פוטנציאל פריחה ועל אחת שהתנפחה
תודה רבה!
אני אישית מאמין יותר בווסטרן דיגיטל מאשר בסיגייט, אך מסכים כי בהחלט צפויה לפרוח אם תרשום התאוששות.
שיהיה חג שמח :)
היום, באופן מוקדם מהצפוי מסתיים הרומן שלי עם אחת המניות.
סיגייט מזנקת הערב מלעלה מ19% עקב שמועות על רכישה אפשרית מאת TPG Capital אשר תציע 16$ למניה.
אני עדיין מאמין בחברה ואם השמועות יתבדו אשקול בחיוב להכנס חזרה למניה אבל אני לא אוהב את כל התנודתיות המתלווה להצעות רכישה מסוג זה.
כך או כך רווח של 30% בפחות משבועיים וחצי (מאז שנכנסתי) הוא הרבה מעבר למה שציפיתי, לפחות מבחינת המהירות בה התרחשה העליה.
עכשיו נותר לבחור מניה חדשה.
מבטיח לעדכן.
ישר כח.
מה דעתך על מניית du Pont (סימול:dD)?
כבר תקופה שאני מתלבט לגביה עוד משער 40$. מחלקת דיבידנד יציב של 3.5-4% ומתעסקת בין השאר בהשבחת גידולים (לדעתי ענף שרק הולך להתפתח).
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
ישר כח.
מה דעתך על מניית du Pont (סימול:dD)?
כבר תקופה שאני מתלבט לגביה עוד משער 40$. מחלקת דיבידנד יציב של 3.5-4% ומתעסקת בין השאר בהשבחת גידולים (לדעתי ענף שרק הולך להתפתח).
החברה נראית חזקה והמספרים נראים טוב, אך אני מתמקד במניות טכנולוגיות (שאני יכול להבין ולהעריך את המוצרים שלהם) ולכן אין לי דעה
חד
משמעית.
שיהיה בהצלחה אם אתה נכנס.
בחרתי היום מניה חדשה להכנס אליה, דבר שכמעט מילא את מכסת המניות בתיק שלי.
החברה היא גארמין,סימול המניה: GRMN.
המנייה נסחרת בנאסדק 100.
החברה עוסקת בעיקר בפיתוח וייצור מכשירי GPS.
החברה מראה לאורך השנים (אם נתעלם לרגע ממשבר 2008) צמיחה ברווחיות כמו גם בדיבידנד המחולק (השנה ניתן 1.5$, כ5%).
יחד עם זאת, החברה "זולה" ונסחרת במכפיל רווח של 9.3.
מה הסיבות למחיר הנמוך?
יש כמה. שולי הרווח בעסקי הGPS לרכבים נמוכים, השוק הולך ונפגע עקב תחרות מצד מכשירי הניווט הסלולאריים והפוטנציאל במכשירי הניווט ה"מקצועיים" (למשל לספינות/מטוסים וכו) הוא מוגבל למדי.
החברה עובדת בכמה מדינות שונות ובמטבעות שונים וחשופה לסיכוני מטבע.
נכון להיום מקבלת החברה את החיבור של הGPS בחינם מלווינים של של צבא ארה"ב, זאת ללא כל חוזה. אם יחול שינוי בעמדת הצבא הדבר עלול לפגוע קשה בחברה שתאלץ לשכור שירותי חברה אחרת(שכן אין לחברה ידע בתחום הלווינים).
מדוע בכל זאת אני מאמין כי קיימת הזדמנות כאן?
ראשית כי אני מאמין שלטווח היותר ארוך תהא לGPS תקומה (להערכתי GPS יהא חלק מובנה בכל אוטו עוד כמה שנים, ומי מוכשרת מגארמין להיות שם).
המחיר הזול ביחס לרווחיות החברה ולצמיחת הדיבידנד יגביל את פוטנציאל ההפסד במקרה שהשוק ימשיך לדעוך.
החברה מציגה צמיחה מרשימה בכל הסקטורים ( כושר / ספינות / תעופה) פרט אולי לסקטור הרכבים, שלמרות שכבר היה במצב יותר טוב עוד ישתפר לדעתי.
לחברה יש החזקה פנימית (ע"י ההנהלה) של למעלה מ50%, דבר מרשים בחברות בסדר גודל הזה (שווי שוק של 6 מיליארד דולר) ובוודאי מראה כי ההנהלה מאמינה בחברה.
לחברה אין כלל חוב לטווח ארוך ובקופה יש מזומנים בשווי למעלה ממיליארד דולר.
החברה משלמת אחוז מס נמוך במיוחד מכיוון שהיא אינה ממוקמת בארה"ב.
אז מה אפשר לצפות כי תעשה המניה בשנה הקרובה? הכל כמובן תלוי בכיוון השוק, שכן היא אינה הולכת בודדה, אך תחת ההנחה כי לא נראה משבר מהותי חדש אני צופה כי יש לחברה 20-40% לתת (תחת ההערכה שלי שתתייצב על מכפיל באיזור ה12-14, גם אם לא תעלה את הרווח למניה).
אין להתייחס לכתוב כהמלצה אלא כהבעת דעה בלבד.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
היום, באופן מוקדם מהצפוי מסתיים הרומן שלי עם אחת המניות.
סיגייט מזנקת הערב מלעלה מ19% עקב שמועות על רכישה אפשרית מאת TPG Capital אשר תציע 16$ למניה.
אני עדיין מאמין בחברה ואם השמועות יתבדו אשקול בחיוב להכנס חזרה למניה אבל אני לא אוהב את כל התנודתיות המתלווה להצעות רכישה מסוג זה.
כך או כך רווח של 30% בפחות משבועיים וחצי (מאז שנכנסתי) הוא הרבה מעבר למה שציפיתי, לפחות מבחינת המהירות בה התרחשה העליה.
עכשיו נותר לבחור מניה חדשה.
מבטיח לעדכן.
אז עברו להם כמה חודשים, החברה הוציאה דוח שלא עמד בציפיות ונסחרת כעת באיזור 13$.
אם המניה תמשיך ליפול, עד לאיזור 11-11.5$, אשקול בחיוב לחזור להחזקה.