גמר חתימה טובה לכולם ועוד מילה לשחקן
צום קל לכולם
שתהיה שנה של בריאות ושלווה
שנה של התחדשות וצמיחה
תודה לשחקן ולצוות האתר שמלווה אותנו כל השנה.
מילה קטנה אבל חשובה לשחקן:
הרמב"ם מנה רשימה המכילה שמונה רמות של נתינה התואמות את דרגות הרגישות של הנותן לצרכיו ולרגשותיו של המקבל. דרגות אלה מתחילות בעזרה לזולת לא מכל הלב, פחות משאפשר ודרך מתן בסתר ועד לרמה הגבוהה ביותר – רמה מספר 1 והיא ללמד אדם לעזור לעצמו.
שחקן, זכית במצווה הגדולה מכולן!
אני תקווה כי יתקיימו דברי חז"ל שאמרו - : "במידה שאדם מודד מודדין לו" (כלומר, האדם מקבל במידה שבה הוא נותן לאחרים).
שחקן, בטח אתה לא צריך לצום כי אין לך חטאים רק נקודות זכות, אז אאחל לך את כל הטוב שבעולם ותודה על הכל.
(ואם אפשר לסיים את המצווה שהתחלת עם האוכף זה יהיה סבבה )
Re: גמר חתימה טובה לכולם ועוד מילה לשחקן
לא נותר לי אלא להצטרף לברכות ששיגרו קודמי
שנה טובה וגמר חתימה טובה
צום קל
דוד אריאל
ירושלים
שנה טובה וגמר חתימה טובה לשחקן,להנהלת האתר וצוות העובדים,
ולכל חברי האתר.
ושוב תודה לשחקן על לימודו אותנו את רזי המעוף .
שחקן יקר
מפעל ענק בנית לתפארת ודוגמא וזה גם היום בו ראוי לבקשך סליחה (בשם הכלל )לא בכדי פתחה רד בחכמתה נושא זה דוקא היום, וגם דבריה העמוקים בטאו טוב מיכולתינו להביע את עומק רגשותינו.
איחוליי, שנקיים גם אנו את מצוות *הנתינה האמיתית , ולו במעט מול הרף שהצבת
שחקן- אילו היו יותר אנשים כמוך בעולם
אין ספק שהעולם היה מקום טוב יותר להיות בו !
גמר חתימה טובה לכולם !
ראשית, גמר חתימה טובה לכל חברי האתר ובני משפחתם, וצום קל ומועיל לכולם.
red, תודה רבה על הברכה אך אדגיש שוב, כי אני רק עוד פיסה באתר ואילו חברי האתר
הם הכח האמיתי והמוביל בו. אני עוזר כיכולתי, אך רבים כאן מסייעים ותורמים רבות כל העת,
ועל כך תודתי והערכתי.
אם מי מחברי האתר נפגע ממני, או מצוות האתר - קבלו התנצלותנו הכנה: כל צוות האתר רואה
לנגד עיניו רק את טובת החברים, ויתכן כי שגינו מעצם היותנו בני אדם.
לחלק המקצועי, כי חובות חייב לשלם :)
מזלג - לעיתים קרובות, שחקנים מבצעים פיצול של אופציה, ודילוג אחורה. המהלך אינו פוגע
בתקבול אלא אף מעלהו, ויתרה מכך לא תמיד ידרוש בטחונות נוספים.
דוגמא פשוטה: call 1180 עולה 800 ש"ח. call 1190 עולה 500 ש"ח.
סגירה של אחד ויצירת שניים (תדמיינו את זה מימין לשמאל ותבינו מדוע מזלג), תוביל למצב בו
הקטנו את הסיכון כתוצאה מבריחה מהסטרייק והגדלנו את התקבול.
על פניו המהלך דורש הגדלת בטחונות בעוד שבפועל מבצעים זאת דוקא כאשר תנועת המדד מתקדמת על פי רצוננו. במקרה לעיל, המדד ירד ואנו יכלנו להמתין ולחכות שהשחיקה תגדל. בפועל ירידה במדד שחררה בטחונות עד כי יתכן שסגירה ופתיחת 2 אופציות רחוקות יותר, אף תגדיל את הרווח ללא הגדלת בטחונות. חשוב לזכור כי השחיקה תהא אף גדולה יותר, ולכן אם צדקנו והמדד יוסיף לרדת הרי לא ניזקונו אלא הרווחנו אף יותר ! אם טעינו, הרי שהרווחנו עוד סטרייק אחד שלם של שקט.
את זאת לא מבצעים בסטיה גבוהה בשל החשש של ריצה מעלה (במקרה זה) או קרוב לפקיעה בשל חוסר יכולת לתקן.
דבקות ביעד הרווח - כיצד היא קשורה לזה?
נאמר כי משקיע בצע את המרווח המדובר מעלה, והמדד אכן ירד. מרבית המשקיעים יוסיפו לכתוב אופציות CALL נוספות, בכדי להניב יותר רווח. בפועל, אם דבקים ביעד הרווח, הרי שהדבר הנכון הוא דוקא להתרחק ! טעות קלאסית היא לחזק את הכתיבה הקיימת, והיא נובעת לרוב מגרידיות.
זו הסיבה שאנו סוגרים אסטרטגיות ב 10% אע"פ שפעמים רבות נראה כמעט ודאי שה 10% יוכפלו. תמיד יש לשאוף לעמוד ביעד הרווח עם מינימום סיכון, ולכן המזלג הוא האופציה הנכונה על פני הגדלת כמות הכתיבות, בה היפוך קל תוביל לקניות לא רצויות (לשם בטחונות) או לחילופין סגירה בהפסד. פעמים רבות זהו גם חלק מרכזי בגלגול בו נוקטים השחקנים במידה והחודש לא
צלחה דרכם כשהסגירה היא בחודש הנוכחי והכתיבה הזוגית היא על חודש הבא, כשמובן ההגנות מתניידות כנדרש.
שחקן יקר:
תודה רבה על ההסבר.
הקב"ה ברוב רחמיו נותן לנו אפילו מועד ג' בחינם (מועד א' - ר"ה, מועד ב' - יו"כ, מועד ג' - הושענה רבה). רצוי מאוד לעבור את המבחן במועד א', אם לא, אז מועד ב', אבל לא כמו באוניברסיטה, יש פה אפילו מועד ג'. זו הסיבה שמייחלים גמר טוב!!
תודה רבה על תשלום החוב
אולי זה רק אני, אבל לא הבנתי איך ייתכן מצב שבו מתכסים על 1 ק1180, כותבים 2 ק1190 והבטחונות לא גדלים בכמעט פי 2.
אני מבין את ההגיון שבלעשות את הפעולה הזו כשהמדד דווקא יורד, אבל למעט תזמון הפעולה - לא מובן לי ההבדל בין מזלג לבריחה "רגילה" מעלה תוך הכפלה.
אשמח אם מישהו יסביר.