מי יודע כמה שווים האגחים לפי ההסדר שהוצא היום
Printable View
מי יודע כמה שווים האגחים לפי ההסדר שהוצא היום
לפי מה שהבנתי איזור 22 אגוורת מזומן ועוד חלק מהחברה (שקשה להעריך)...
בנוסף מקבלים מניות ל 20 אחוז בחברה ששוה 3.4 מיליון דולר. ובנוסף מקבלים אופציות למניות.לפי כמה מעריכים אגח שווה ל42-45 אגורות שזה נראה לי תספורת של יותר מ 60 אחוז.
לפי נתונים אילו יש מקום לרכוש נייר בסביבות 20 כפי שזה היום.
האם הכן?
במנות קטנות, לא כהשקעה גדולה שכן יש סיכונים בנייר: לא אושר, גם אם יאושר - לא בטוח שיצא לפועל, וגם אם יצא לפועל אין לדעת מתי ובנתיים הכסף יכול להינעל (הנייר יהפוך ללא סחיר).
אז יש לקחת את כל זה בחשבון!
כמו כן אני קונה רק בערך המזומן (מה שבטוח) הרווח צריך לנבוע מהפוטנציאל הנוסף, אך ההשקעה (בסוגי השקעות מסוג זה) צריכה להיות לדעתי "מובטחת" (בשביל למנוע הפסד).
כמו כן ערך החברה אינו באמת ידוע שכן מחיר המניות תלוי הרבה במה שיקרה לחברה אחרי ויש לצפות כי המחיר ירד תחילה בצורה משמעותית.
לאופציות אין באמת ערך בתחילת הדרך (לפחות לא משמעותי) ברוב המקרים שכן רחוקים מהכסף.
אני לא מכיר בהערכות של 42-45 אגורות ולמרות שיכול להגיע לשם, המטרה שלי לפחות, זה לצאת עוד קודם.
את הסיבוב הקודם בנייר (למי שעקב) עשיתי עם השקעה (למרות שקטנה באופן יחסי) ממחיר של 22 ומכירה ב- 34.99 בשיא וערך נמוך של מעט יותר משלושים.
חזרתי לנייר עם מחירים של פחות מ- 20 אגורות, ערך נמוך 18, והמטרה לצאת באיזור של מעל 30 אלא אם תהיה התפתחות חיובית מהירה.
מדגיש - אם הודעה שלילית מומלץ לצאת - זה לא נייר לטווח ארוך, מדובר בהשקעה עם היבטים ספקולטיביים - ולא השקעה רגילה שאותה אני מגדיר בטוחה או בסיכון נמוך!
שלום אלון
ההסדר טרם נסגר (ידוע לך לאיזה כיוון מתפתח המו"מ ? ) והמחיר בתהליך ירידה איטי אך עקבי מאד .
מחיר נוכחי 19.5 אג (להזכירך המומן בלבד בהסדר המוצע 22 אג.... )
האם הזדמנות קניה לבעלי סבלנות וסיבולת ??
תודה
אבי
לדעתי במחיר נוכחי כן, אך קיים סיכון של אי אישור או פיצוץ בתהליך מה שיכול לגרור לירידות חדות.
לדעתי אם ירד לא יהיה מוצדק, אך נדרש יהיה לנתח את המצב אז ולשקול האם להרחיב.
אני כפי שאמרתי בעבר, מחזיק בנייר - אך בהחלט מדובר על נייר בסיכון לטווח קצר ומיועד בעיקר למי שיכול לספוג ירידות לזמן ארוך (במקרה שלא יגיעו להסדר יכול לרדת ולצאת ממסחר)
שלום אלון
במקרה של פיצוץ וללא הסדר , מה מצב נכסי החברה (נטו) ?
האם במקרה פירוק ישאר לבעלי האגח סכום המכסה לפחות כ 20% מערך החוב (שזה למעשה מחיר האגח עתה) ???
תודה
כמובן שהדבר תלוי במחירי המימוש הסופיים, אך כנראה שלא משני סיבות:
(1) לחברה אין ממש נכסים בעלי שווי ראלי. החברה הינה חברת פיתוח ולכן כל עוד היא אינה מוכרת ובגדול ההוצאות תמיד גדולות על ההכנסות (שכמעט ואינן קיימות).
(2) גם נכסים קיימים אינם בשווי היחסי - וזאת ע"פ נתוני החברה (דוחות).
אך דבר זה צפוי מחברת פיתוח... ולכן הסיכון/סיכוי...
כמובן שאת הערך של הטכנולוגיה של החברה יותר קשה להעריך...
האם יש שינוי הערכה כלפי האגח שממשיך לרדת במחזורים מגוחכים (כרגע 14.6 11.52% - עם מחזור של 35K)?