פרוטאליקס, סימבול : PLX 26/08/2010 (קנייה בטווח קצר). MORE.
פרואליקס מפתחת חלבונים תרופתיים באמצעות הנדסה גנטית. עיקר פיתוחה עוסקים בתרופות המיוצרות מחלבון מן הצומח, בניגוד לרוב התרופות בעולם המפתחות מחלבון מן החי.
מוצר הדגל של החברה, הינו פיתוח למלחת הגושה (prGCD). מחלה זו נובעת מחיסרון באנזים שמפרק שומנים וכתוצאה מכך מצטברים שומנים באיברים פנימיים כמו טחול, כבד, ריאות, מוח העצמות והמוח.
התרופות המתחרות לטליגלוקראז אלפא של פרוטליקס הן: סרזיים של חברת ג'נזיים וה-Vpriv של שייר שקיבלה אף היא לא מזמן אישור FDA לטיפול במחלת הגושה ובכך הקדימה את פרוטליקס. שווי השוק שהתרופה מכוונת אליו מוערך כיום ב-1.2 מיליארדנ דולר שכמעט כולו נשלט כיום ע"י ג'זיים. לקראת סוף שנת 2009 חתמה החברה על הסכם שיתוף פעולה עם חברת פייזר. במסגרת הסכם זה קיבלה החברה מענק חתימה בסך 60 מיליון דולר ועוד 55 מיליון דולר עתידים ברגע שהחברה תקבל את אישור ה-FDA, הצפוי להתקבל בסוף פברואר 2011 לאחר שה-FDA ביטל בעצם את המסלול המהיר שבו החברה הייתה אמורה להיבחן. פייזר ופרוטליקס יתחלקו 60% ו-40% הן בהכנסות והן בהוצאות העתידיות של התרופה.
מבחינה טכנית, לאחר ירידה חדה בשנת 2008 בשווי המניה עד לכדי שווי של דולר המניה, חזרה המניה למגמת עלייה מובהקת בשנת 2009 ועלתה כ-100% מהשפל. אולם, דווקא שיתוף הפעולה עם פייזר העולמית שהוזכר לעייל, גרם לאכזבת המשקיעים שציפו למחירה של החברה בפרמיה גבוהה ולא לשת"פ, לירידות חדות בשווי המניה ותוך פחות מחודש המניה רשמה ירידה של 45% לאזור ה-6.5 דולר למניה. מאז המניה נסחרה במגמת דשדוש מובהקת, נעה ברצועה רחבה בין אזור 6 דולר ל-8 דולר למניה, בעוד אזור ה-7.2 דולר משמש כחציון מובהק לרצועה זו.
אתמול פרצה המניה את אזור זה, תוך כדי ריכוז מחזור גבוה מהממוצע, בעקבות זאת היעד המידי של מחיר המניה טכנית הוא 8 דולר. יש לציין שהעלייה נבעה מהערכות כי החברה תרשום את המניותיה למסחר בת"א, דבר שיכניס אותה ישירות למדד ת"א 100 וככל הנראה המניה תזכה לביקושים טכניים מצד תעודות הסל.
בטווח בינוני, במידה ומחיר המניה יפרוץ במחזור גבוה את רמת 8.1 דולר, צפויה המניה לבצע מהלך עד לאזור 10 דולר.
לסיכום, מבחינה טכנית המגמה הראשית של מסחר במניה היא עדיין דשדוש עד להכרעת ה-FDA בפברואר הקרוב. אולם בטווח הקצר אינדיקטורים טכניים מעידים שהנייר צפוי לעלות עד לגבול העליון של הרצועה ברמה של 8 דולר למניה. רק פריצה של רמת 8.1 דולר למניה תהפוך את המגמה ללונג מובהק.
Re: פרוטאליקס, סימבול : PLX 26/08/2010 (קנייה בטווח קצר). MORE.
ולרי
מס' הערות
1. יש המון אותיות חסרות או שגיאות שקריאה נוספת אחרי שליחת ההודעה
תאפשר לך להבחין בהם ולתקנן.
2. חברת ביוסל מחזיקה מניות בפרוטליקס ונסחרת בחסר לעומתה.
פרוטליקס נסחרת לפי שווי שוק של 610 מיליון דולר
ביוסל מחזיקה 16% מפרוטליקס ונסחרת לפי שווי שוק של 320 מיליון ש"ח
610 * 3.815 = 372 מליון ש"ח
כלומר ביוסל נסחרת בחסר של 16% לעומת פרוטליקס.
אגב: אני אישית מחזיק בביוסל מזה זמן רב ולטווח ארוך
בברכה
Long
Re: פרוטאליקס, סימבול : PLX 26/08/2010 (קנייה בטווח קצר). MORE.
תודה, Long!
האצת היא שאני לא כל כך מתעמקת בפרוטאליקס ובביוסל,
(מעבר לעובדה שאני לא חזקה בבורסה) :oops:
לכן, אני יכולה רק להסתמך על סקירות וניתוחים של בתי השקעות ויועצים.
בכל אופן, אני מאוד מודה לך על הערות. :)