פורסם במקור על ידי מנהל תיקים
supgog מי שקובע את המחירים באג״ח ממשלתי זה לא בציבור אלא המוסדיים. קח בחשבון שקופת הפנסיה של חברת חשמל היא כ19 מיליארד שקל ולכן יש שם כ10 מיליארד שקל באגרות חוב ממשלתיות וזה רק אחוזון מכלל הפנסיה בארץ ולכן מדובר על סכומים אדירים והם הקובעים את שערי האג״ח הממשלתיות.
בהסתכלות בתיק מנוהל ברור שאפשר לעשות את התשואה של המקמ והמטרה היא לעשות יותר בכל רגע נתון. החלוקה בין שחרים וגלילים נובעת מאנליזה פנימים לגבי האינפלציה הצפייה קדימה אל מול תחזיות השוק. אם האיגרות הממשלתיות מגלמות אינפלציה של 3% לשנתיים הקרובות ואני חושב שלא נראה יותר ב2% אז אני בוחר שקלים ולא צמודים. בחירת המח״מ מושפעת מאנליזה של מקבל ההחלטות על תנועת העקום.*
הציבור ושוק המניות חסר משמעות בטווחים של שנים ולכן לדעתי בגלל שאין סיכוי לעליות ריבית בחו״ל וזה מקשה מאוד על עליות ריבית בארץ העקום כרגע תלול מידי ובדרך להשתטח. ולכן בטווחים הארוכים יש רווח הון ובטווחים הקצרים הפסד הון.*
עד שמישהו לא יתן הסברים כלכליים ברורים איך סטנלי מצליח להעלות את הריבית בשני אחוז לפחות בלי לרסק את המשק, את היצוא ולחזק את השקל לשער של 2.5 דולר, שחר ל5+ שנים זה קנייה ברורה. גם אם סטנלי מצליח להעלות את הריבית ל2.25 אחוז עד סוף השנה ובעוד שנה יהיו עליות ריבית בחו״ל ואז בעוד שנה הריבית תהיה 3.25 אחוז ובעוד שנתיים 4.5 אחוז זה אומר שקיבלת בשלוש שנים 10% ובשחר ארוך תקבל 15% בשלוש שנים. אני ממש לא אתפלא אם השחרים הארוכים יעלו בעוד 3-4 אחוזים בחודשים הקרובים כי לדעתי עוד לא מבינים עד הסוף את מה שאני אומר.*
זה דיון מאקרו כלכלי מאוד מורכב,*
אבל אין לי ספק שאף אחד בשוק (מוסדי) לא ימכור שחרים ארוכים כרגע כי לשנים הקרובות הם מבינים שיש שם עוד הרבה *בשר. וכשבלילה כלכלי יתחילו לדבר על זה שהעולם הולך לתסריט יפני של ריביות נמוכות לאורך זמן אז השחרים יזנקו והפער יסגר.*
נראה לי שקדחתי קצת,*
מנהל תיקים.