אלון האם אתה רואה בו הזדמנות?
תודה
Printable View
אלון האם אתה רואה בו הזדמנות?
תודה
לדעתי זה יותר קרוב להימור מאשר השקעה.
הנתונים הפיננסיים מראים כי למחזיקי האג"ח לא ישאר כמעט דבר, מעבר לכך הנכסיםהם קרקעות - כך שהייתי מוריד את הערכים הרשומים בצורה משמעותית בשביל מימוש, לכן הכל תלוי בסופו של דבר בנקודות ההסדר.
עדיף להמתין לקבלת ההצעה או המטווה להסדר ולבחון אז...
מאיזה מחיר היית שוקל כניסה עוד בטרם ההסדר?
האם יש לך איזשהו סדר-גודל של הערכה לגבי שווי הנכסים?
תודה
נדרש ניתוח והכרה של הנכסים של החברה, ניתוח כזה יכול להעשות אך הוא בעייתי וגוזל זמן.
מהחישוב המהיר האחרון שערכתי, מחיר השוק עדיין היה גבוה מערך הנכסים בניכוי החובות מעבר לאג"ח (עדיפות) ולכן תחת ההנחה שהנכסים שוויום אפילו פחות ועדיין נדרש מאיתנו להיכנס רק לנייר שיש בו פוטנציאל רווח גדול (בגלל שמשך הזמן במקרה של פירוק/הסדר יכול להיות ארוך)...
אני פשוט לא חושב שכדאי לבצע את הניתוח, אולי אם הנייר יחתך בצורה משמעותית קודם לכן (עשרות אחזים).
אני כמובן לא עוקב אחרי הנייר, אם זה קורה אשמח לעדכון
שלום אלון
נראה שההסדר קרוב והאגח מזנק
מה דעתך עליו? האם כדאי להיכנס כעת?
נתחיל בכך שהזינוק שאנו רואים נובע בעיקרו מההצעה של החברה. מעט חשוד כי הנייר התחיל לעלות מספר ימים לפני ההודעה, אך נשאיר זאת למי שצריך לטפל בעניין...
להערכתי הזינוק אינו מוצדק לנוכח ההצעה - אך יש לזכור כי זוהי הצעה ראשונית וייתכן כי בסופו של דבר יינתן יותר.
ראוי לציין כי לחברה האם יש את היכולת לפרוע את החוב, או לפחות לתמוך בחברה בצורה רחבה יותר, אך עד כה הם בחרו שלא לעשות זאת.
ההצעה מדבר על דחיית התשלום כולו וביצוע תשלום בודד, שלוש שנים ממועד האישור (כולל אי תשלום קופונים בדרך).
מעבר לכך החברה זורקת סוכרייה להצעת רכש של עד 10 מליון ערך נקוב אג"ח, המהווים חלק קטן ביחס לחוב הכולל (גם בהתחשבות בכך שהחברה ובעלי העניין לא יוכלו להשתתף בהצעה) לפי מחיר של 45 אגורות.
יש לצפות כי מרבית הרוכשים / מחזיקים יהנו להצעה ולכן הפרעון החלקי עבור כל רוכש עתידה להיות קטנה.
לאחר מכן תשלום בעוד שלוש שנים בריבית ראלית של כ-20% (תשואה שנתית בשוק) ואף 30% תיתן מחיר הגבוה ממחיר נוכחי - אך תשואת השוק והתשלום עצמו עדיין לא מובטחים, כמו כן ההסדר עצמו עדיין ל אמאושר...
כך שישנם סיכונים!
אני מאמין כי מי שיקנה לטווח קצר ויסתפק בתשואה ומכירה מהירה - יכול לעשות רווח, אך הוא די ספקולטיבי וכרגע לא ניתן לעשות חישוב מדוייק של ערך הנייר ביום שאחרי.
לפיכך מדובר פה על הימור, אם כי הימור טוב. כניסה ויציאה ברווח באופן מהיר הינה תרחיש בעל סבירות טובה, למרות שלא הייתי ממליץ על ביצוע פעולות אלו למשקיע הרגיל...
שלום אלון
אנא דעתך לכדאיות השקעה באגח לאור אישור ההסדר באספת בעלי האגח אתמול
תודה
אבי
כמו שאמרתי בהודעה האחרונה שלי, האישור עצמו היה צפוי, כעת סביר להניח (בסבירות גבוהה) כי המרבית המוחלטת של המחזיקים יענו להצעה ולכן החלק של כל מחזיק בפרעון המוקדם יהיה קטן ביחס להשקעה.
כלומר, מי שמשקיע בנייר רוכש למעשה את הנייר העתידי.
נדרש חישוב מדוייק לגבי הרווח הפוטנצאלי בהענות מלאה, הוא קיים... אך אני מאמין כי לאחר התשלום (מועד קובע לתשלום) מחיר הנייר ירד, כך שאם פוטנציאל הרווח אינו גדול - הרווח עצמו יכול להמחק עם הירידות בימים הראשונים.
מי שמתכנן להחזיק לטווח ארוך בפוטנציאה יכול לעשות רווח גדול, אך בטווח הקצר לא ניתן לצפות לאפה מחיר השוק יילך.
לכן, למרות שאני מאמין כי ניתן לעשות רווח נאה מההשקעה, השקעה זו אינה אטרקטיבית מבחינתי - אני נכנס רק להשקעות שאני יודע שאני יכול לעשות אליהן רווח בוודאות גדולה וזהו לא המקרה כאן...
חשוב גם לבדוק את זה מול החלופות, וישנם ניירות שעש, עושים ועתידים לעשות עבורנו תשואות דומות בסיכון נמוך יותר ובוודאות גבוהה יותר...
אני לא מתכוון להכנס לנייר, אך מהחל לך בהצלחה...
שלום אלון
האם המחיר הנוכחי 31 אג , אינו אטרקטיבי מספיק לדעתך ?
האם אין פה הימור מחושב מאד ובעל סיכון קטן מאד בלבד?
תודה לדעתך
אבי
שלום אלון
האם המחיר הנוכחי 31 אג , אינו אטרקטיבי מספיק לדעתך ?
האם אין פה הימור מחושב מאד ובעל סיכון קטן מאד בלבד?
תודה לדעתך
אבי