אסטרטגיות מרוויחות שחקן מעוף - שאלה לשחקן
שחקן שלום,
עוקב ומבצע את מרבית האסטרטגיות שלך, ואין מה להגיד - "אומנות"...
כשיש הפסד, תמיד מתקנים וממשיכים ולרוב המצב משתפר.
כשהאסטרטגיה עוברת/מגיעה לרווח 10% יוצאים.
שמתי לב שבמרבית הפעמים כשהאסטרטגיה הגיעה לרווח 10% , הרווח גדל לעין ערוך (ל- 20% 30% ואף ל 50%) אם ממשיכים איתה הלאה ואף בהרבה מיקרים עד לפקיעה.
שאלתי מדוע , במקרים שאתה מוצא לנכון, לא כדאי להמשיך להישאר/לנהל אותה, במיוחד כשיש רווח שכנראה משקף את זה שהשוק הולך במיטווה שחשבת?
דוגמה טובה זה האסטרטגיה של שבוע שעבר שלאחר הסגירה לדעתי היא המשיכה אף ל- 30% רווח ויותר, כי השוק הלך בדיוק לכיוון שצפית. אז מדוע לא למצות את האסט. עד תום?
אודה על התיחסותך
מאיר טל
Re: אסטרטגיות מרוויחות שחקן מעוף - שאלה לשחקן
אם יורשה לי לענות
ואני בטוח שאתה יודע את התשובה אבל שחקן כתב כבר כמה פעמים את הנקודות הללו:
1. היצמדות לתוכנית העבודה - רק ככה אפשר לשרוד בשוק ההון לאורך זמן.
2. לא להיות גרידי - 10% בשבוע זה די והותר.
3. אין לדעת מה יקרה מעבר לים כשהבורסה סגורה - במיוחד בתקופה של משבר מתמשך כמו שלנו.
לא מחליף את התשובה של שחקן, רק מזכיר מה שכבר נאמר.
וסליחה אם התפרצתי לדלת סגורה. :roll:
עידן
לעיתים גם כשיש 10% רווח האסט. בדיוק במיטווה של שחקן ויש סיכוי רב מאד שהרווח יגדל לעין ערוך (זה לדעתי קרה ברוב האסט. אחורה).
מה שאני אומר, ורק לפי שקול דעתו של שחקן, לעיתים כשנוצרים תנאי השוק לכך , יש למצות את הרווח גם אם הוא גדול מ-10%.
מנסיוני כשיש רווח באסט. הוא בסביבות 10% , אך כשיש הפסד הוא גבוה בהרבה, כך שלעיתים אם יש אסט. שאפשר להרוויח בה גם 20-30% זה יכול לחפות על אסט. מפסידות , ולהגדיל את התוחלת לאורך זמן.
יש אסט' שאנחנו יוצאים מעל 15% רווח - תלוי במחירים שכל אחד הצליח לתפוס.
לעניות דעתי כאשר שחקן אומר לצאת במיידי זה אומר שהוא לא בטוח מה כיוון השוק,
יכול להמשיך באותו כיוון ויכול גם לתקן ואם יש 10% בכיס כמתוכנן למה להסתכן?
אני מעריך גם שהוא לוקח בחשבון שמרגע ההוראה שלו לצאת לוקח זמן לכולם לבצע סגירת אסט'
בגלל שלא כולנו ליד מחשב כל היום ובגלל שאין לנו מערכת סיברון כמו שיש לו.
יש מצב שהוא כן לוקח סיכונים פי כמה מאיתנו והוא יוצא בזמנים אחרים אבל איתנו
הוא רוצה ללכת על בטוח יותר (הערכה שלי).
עידן
אולי נחדד את השאלה.
האם ניתן ליצור בטחונות לירידות בצורת של סטופים או קניות נוספות או יציאה מדורגת, כדי לתת אפשרות להגדיל את הרווח?
מדוע זו הגישה? היות ויש עקרון חשוב שלא נפסי.
אני מניח שכמו ששחקן אמר בקורס, שלכאורה יכולים לעשות לאחר יומיים שיצאנו עוד אסט' כל יומיים שלושה, אלא שיש שחיקה וצריך את רגעי המנוחה של יציאה מהאס' ולכן נקבע רף ברור ליציאה אחרת אין לזה סוף.
ואז מפסידים בדר"כ.