-
חוק הבורסה !!!
דוגמא מצוינת להבנת שוק המניות - ישן ובזמן
פעם אחת הופיע בכפר אדם והודיע לכל תושבי הכפר כי הוא מוכן לקנות כל קוף ב-10$. הכפריים, שידעו שיש קופים רבים בסביבתם, יצאו בהמוניהם אל היער והחלו ללכוד אותם. האיש קנה מהם אלפי קופים תמורת 10$ לאחד, ואולם משהצטמצמה אוכלוסיית הקופים עד כי קשה היה לאתרם, חדלו הכפריים ממאמציהם. כיוון שכך, הודיע האיש כי מעתה ישלם בעבור כל קוף 20$. הודעתו זו חידשה את מאמצי הכפריים והם שבו במרץ למלאכת לכידת הקופים.
אלא שבמהרה אזלה שוב אספקת הקופים והכפריים שבו לעבד את חוותיהם. האיש העלה את הצעתו ל-25$ ואולם אספקת הקופים הצטמצמה עד למאוד וקשה היה לראות אפילו קוף אחד ביער, שלא לדבר על ללכוד אחד.
האיש הודיע עתה שהוא מוכן לרכוש כל קוף ב-50$, אבל מכיוון שהוא חייב לנסוע העירה לצרכים עסקיים מסוימים, העוזר שלו ייצג אותו בהעדרו ויבצע את רכישת הקופים מהם.
כשנסע האיש פנה העוזר שלו אל הכפריים ואמר להם "הסתכלו על כל הקופים שבכלוב הענק הזה אותם רכש האיש לאוסף שלו. אני אמכור לכם כל אחד תמורת 35$, וכשהבוס שלי ישוב לכאן תוכלו למכור לו אותם תמורת 50$ לראש!".
הכפריים אספו וריכזו את כל חסכונותיהם וקנו מהעוזר את כל אלפי הקופים.
מאז הם לא ראו יותר את האיש או את העוזר שלו. כל מה שראו סביבם היו אלפי הקופים אותם רכשו במיטב כספם.
עכשיו יש לכם הבנה טובה יותר איך עובד שוק המניות
-
Re: חוק הבורסה !!!
-
-
-
יפה, ועכשיו נבין איך עובד שוק המניות מנקודת מבט של משקיע.
פעם אחת הופיע בכפר אדם והודיע לכל תושבי הכפר כי הוא מוכן לקנות כל קוף ב-10$. הסחורים, שידעו שיש קופים רבים בסביבתם, יצאו בהמוניהם אל היער והחלו ללכוד אותם. גם המשקיע יצא לצוד קופים. האיש קנה מהם אלפי קופים תמורת 10$ לאחד, חוץ מהמשקיע ששמר את הקופים במקום בטוח. למה אתה שומר קופים? לעגו למשקיע, יש מי שמוכן לקנות קוף ב 10$. המשקיע חייך, והמשיך בשלו. משהצטמצמה אוכלוסיית הקופים עד כי קשה היה לאתרם, חדלו הסוחרים ממאמציהם. כיוון שכך, הודיע האיש כי מעתה ישלם בעבור כל קוף 20$. הודעתו זו חידשה את מאמצי הסוחרים והם שבו במרץ למלאכת לכידת הקופים.
בשלב זה, המשקיע הפסיק לצאת לצוד, טיפח את אוכלוסיית הקופים, והתבונן במתרחש.
אלא שבמהרה אזלה שוב אספקת הקופים והסוחרים שבו לעבד את חוותיהם. האיש העלה את הצעתו ל-25$ ואולם אספקת הקופים הצטמצמה עד למאוד וקשה היה לראות אפילו קוף אחד ביער, שלא לדבר על ללכוד אחד.
ראה המשקיע כי התדלדלה אוכלוסיית קופים יותר וחיכה להזדמנות.
האיש הודיע עתה שהוא מוכן לרכוש כל קוף ב-50$, אבל מכיוון שהוא חייב לנסוע העירה לצרכים עסקיים מסוימים, העוזר שלו ייצג אותו בהעדרו ויבצע את רכישת הקופים מהם.
משראה המשקיע כי לא נותרו קופים, יצא מיד והציע למכירה את כל מלאי.
כיוון שסירוב היה מערער את אמינותו, ויתרה מזאת ההצעה הייתה על המדף, לא יכל האיש לחזור בו. נאלץ האיש לקלוט את ההיצעים.
שמח וטוב לב חזר המשקיע לביתו.
כשנסע האיש פנה העוזר שלו אל הסוחרים ואמר להם "הסתכלו על כל הקופים שבכלוב הענק הזה אותם רכש האיש לאוסף שלו. אני אמכור לכם כל אחד תמורת 35$, וכשהבוס שלי ישוב לכאן תוכלו למכור לו אותם תמורת 50$ לראש!".
המשקיע המליץ לסוחרים, לבדוק את זהותם ועברם של האיש ועוזרו, ולבדוק לאיזו מטרה משמשת רכישת הקופים.
הסוחרים לעגו לו, בור ועם הארץ אתה לא מבין כלום במסחר, אתה לא מבין שיש פה הזדמנות?
הם הראו למשקיע גרפים של ממוצעים נעים, בולינגר, פיבונאצ'י, נרות יפנים ואת הגל החמישי של אליוט. יש פה מגמת עלייה ברורה! כל שיא גבוה מהתחתית.
הסוחרים אספו וריכזו את כל חסכונותיהם, קנו מהעוזר את כל אלפי הקופים, ורצו מיד לטקבק בביזפורטל " תודה לחמוד שמכר לי ב 35$"
מאז הם לא ראו יותר את האיש או את העוזר שלו. כל מה שראו סביבם היו אלפי הקופים אותם רכשו במיטב כספם. ו 345 טוקבקים בסגנון "משחק מכור, כולם שקרנים וגנבים, איפה הרשות"
עכשיו יש לכם הבנה טובה יותר איך עובד שוק המניות