שוקת רחבה יולי - דיונים ופרשנויות
ברוכים הבאים לשרשור שוקת רחבה יולי.
לרובנו היה חודש יוני מוצלח. למעשה אני לא זוכר מישהו מאיתנו שהפסיד החודש בשוקת. רובנו הרווחנו יפה החודש (בשוקת עצמה. לא בדברים מסביב).
לגבי חודש יולי, הנתונים הם ככה:[*]חודש יולי שלפננו הוא חודש ארוך, של 5 שבועות.[*]אנחנו מתחילים את החודש בסטיות נמוכות. הרבה פחות נוח מאשר יוני.[*]אין שום אפשרות לנחש כרגע לאן ילך השוק. שני הכיוונים אפשריים.
מסקנות ודרך פעולה:[*]אני ממשיך עם שיטת הרבעים. מחלק את הביטחונות לארבעה רבעים, ומשתדל לפתוח כל פעם רבע.[*]אפשר לפתוח רק צד אחד אם זה כנגד הכיוון. זה אמנם הימור על כיוון, אבל מסוג "אובדן רווח פוטנציאלי" ולא מסוג הפסד.[*]בסטיות הנוכחיות, מעריך שאפשר להגיע ל 5%-6% רווח חודשי.
בניגוד למאי, שאז ניסיתי לכוון לאחוז רווח מסויים, והגעתי להפסד, ביוני לא כיוונתי לכלום. מה שיצא יצא. ואולי גם בגלל זה יצא טוב. גם ביולי אני לא מכוון לרווח ספציפי. מה שיצא, יצא.
אז שיהיה לכולנו בהצלחה, ותקווה לחודש קל ורווחי.
Re: שוקת רחבה יולי - דיונים ופרשנויות
אני כתבתי את רוב השוקת ביום רביע הזה (ערב פקיע).
לדעתי כדאי לכתוב, אבל כמה שיותר רחוק ולהשאיר בטחונות פנויים.
כתבתי פוטים חצי 950 והשאר מפוזרים 940, 930, 920.
וגם קולים כתובים בודדים 1210 והרוב 1220, 1230, 1240.
אם היו לי בטחונות פנויים היתי כותב קולים לפני יומיים והיתי מקבל מחיר כפול
ואת הפוטים לפני שבוע וגם היתי מקבל מחירים טובים בהרבה,
אבל הכל היה תפוס בשוקת יוני והסגירה היתה עולה לי הרבה כסף, כך שלא בטוח שהיה משתלם לי
אני מתכנן לעקוב אחרי המחירים ולראות מה השינוי בין 5 שבועות לפקיעה ו-4 שבועות לפקיעה.
לדעתי השינוי יהיה מינורי, ומי שכותב עכשיו מוסיף סיכון ללא צורך.
מעניין דראגון,
עדכן אותנו במה שתמצא, אני חושב שאחכה מעט עם השוקת עוד שבוע
אולי הסטייה תעלה, אולי תפרוץ מלחמה, לכו תדעו...
גם אני עדיין לא פותח.
משום מה המתח באוויר אנו משתקף בסטיית תקן.
או שזה רק נדמה לי?
אני היחיד שמפחד לפתוח את רגל הפוטים?
תקבול נורמלי רק ב 8% ממדד נוכחי ומפחיד אותי להיות 8% בחודש כל כך ארוך והרבה אי וודאות באוויר
בינתיים פתחתי קול 1190 נראה מה יקרה...
ציטוט:
פורסם במקור על ידי nadavp
אני היחיד שמפחד לפתוח את רגל הפוטים?
תקבול נורמלי רק ב 8% ממדד נוכחי ומפחיד אותי להיות 8% בחודש כל כך ארוך והרבה אי וודאות באוויר
בינתיים פתחתי קול 1190 נראה מה יקרה...
למה אתה קורא נורמלי?
בשבילי נורמלי פוט 960 עם הגנה ב 940 כ 50ש"ח הכנסה.
מרחק כ 14% מהפתיחה.
אגב, עדיין לא פותח, אבל אם הייתי פותח היום אז שם.
האמת שאני חושש, מה גם שלא כ"כ משתלם, לפתוח את רגל הקול. גם תקבול נמוך מאוד וגם, לדעתי, סיכון לא קטן.
דווקא ברגל הפוט אפשר, לאמיצים שבינינו, לפתוח במרחק של מעל 14%, פוט 950 - תקבול 110 ש"ח.
לאלו שפחות אמיצים אפשר לשלב הגנה ב-920 ולעשות 50 ש"ח ליח' במרחק שכרגע נראה טוב מאוד.
בכל מקרה, בשלב הזה של החודש, שבעצם עדיין לא התחיל..., עדיין מאוד לא ברור הכיוון. אולי כדאי להמתין לאמצע שבוע הבא, ואז לקבל החלטה.
כרגע הסטייה הנמוכה הופכת את עניין השוקת לפחות משתלמת. נראה לי שאמתין קצת ואקווה לירידות עד אמצע שבוע הבא. לדעתי אין מה למהר, יש עוד חודש ארוך מאוד לפנינו.
אני דווקא כן פתחתי היום.
אבל קודם כל, אני קצת חוזר בתשובה לגבי דברים שאמרתי. אין לי הסבר למה שקרה ביומיים האחרונים מלבד שחקנים. אתמול ת"א 75 ירד המון, ות"א 25 נשאר תקוע. היום ת"א 25 משלים את כל הירידה. זה בטח לא טבעי.
אבל עדיין אני חושב שאסור לסמוך על השחקנים בכלום. פשוט כי הם לא עובדים אצלנו. הם עובדים אצלם. ואנחנו רק מנחשים את המהלכים שלהם, וחוץ מזה הם גם נדפקים לפעמים. זה לא יותר מ Nice to have.
ואם נחזור לפתיחה שלי היום: פתחתי פוטים בלבד ב 940. חלק מוגן חלק חשוף כי אני מחכה למחירים יותר טובים לקנות הגנה. לא הצלחתי לתזמן את השיא היומי. תפסתי 120 ש"ח ליחידה.
נימוקים:
-יש ירידות חדות היום. לפי מה שקבעתי (לעצמי), אני פותח בירידות.
-הירידות הן (כנראה) קצת מלאכותיות.
-אנחנו לא בשוק מפולת. אנחנו בשוק עם (אולי) נטיה לירידות.
-השחיקה בטווח כזה צפויה להיות משמעותית גם השבוע.
בנתיים לא פותח צד של הקולים. נותן צ'אנס לעליות.
הירידות מוסברות בשמועות:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000569243
למיטב הבנתי המינימאלית: כאשר ישראל הפציצה הכור בעירק - לא שמענו דבר קודם לכן.
כאשר נטען שישראל הפציצה את הכור בסוריה, טרם לכך לא שמענו דבר ובוודאי לא היה כל פרסום על כור בסוריה.
כשיש כל כך הרבה פרסומים והדלפות, מה זה אומר?