Re: יוני - מסקנות (כואבות)
הי Red
קודם כל ברצוני להעריך את גילוי הלב שלך, זה אומנם לא ימתיק את הגלולה המרה , אך את ראוייה להרבה כבוד מצד החברים על היושרה לבוא ולספר גם על הפסד כה צורם, מרבית האנשים שאני מכיר ישמחו לספר על רווחים, אך במקרי הפסד , שהם גרמו לעצמם, לרוב ימלאו פיהם מים, בבחינת "לא היה ולא נברא".
עוד אגיד לזכותך כי בשונה ממקרים בהם נתקלתי לא מעט, אינך מאשימה מישהו "אחר" בטעויותיך, וגם הערתך כי סמכת על השחקנים שיציבו גבול עליון, ועל דעתו של שחקן, אינה באה להאשים אותם בהפסדייך, אלא באה לציין צורת עבודה שלך שלא הייתה תקינה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
יוני = הפסד של 15K ׁׁ
שגיאות ולקחים:
1. לא היתה לי תכנית עבודה מסודרת. במילים אחרות - לא הצבת יעדים, לא בנית תוכנית פעולה להשגתם, וגם לא הגדרת נקודות יציאה (שוב, כי אין תוכנית) ולכן נגררת והחודש פשוט "הסתחרר" לך ויצא משליטה.
תפסתי טרמפים שהצליחו וגרמו לי להסתחרר..... אכן, זכורה לי התלהבותך מהצלחת האוכף שמכרת, ואולי עקב כך "תפסת אומץ" וביצעת את מה שביצעת, בגדר - אם יכולתי לו, לאוכף הידוע לשמצה, על אחת כמה וכמה, השקתות, אני אוכלת אותם לארוחת בוקר.
2. ביצעתי אסט' של שחקן (6/6) - לא סגרתי כשהורה לסגור(כי חשבתי שאם פתח אסט' חדשה מוטת ירידות - אז למה לי לסגור קולים 1130 - ו-1120 אם אפשר עוד רווח? = טעות!!!), כללי ברזל - אם ביצעת אסטרטגיה שהגה מישהו אחר - 1. אם את לא מבינה אותה ב- 100% ולא יודעת אחד לאחד את כל השיקולים מאחוריה, כולל דפאו"ת לתרחישים שונים - את חייבת לדבוק בניהולו של הוגה האסטרטגיה, במדוייק, בלי שיקול דעת ובלי להתחזר (מלבד באם הגעת ליעד רווח , לסגור גם אם טרם הוכרז על כך). 2. רק באם יש לך הבנה מוחלטת באסטרטגיה שעשית, ובנוסף נפרסו בפנייך כל השיקולים, החישובים ודרכי שיפוץ אפשריים לתרחישים שונים, ורק אז אפשרי (אך לא מומלץ) לקחת החלטות עצמאיות לגבי האסטרטגיה.
3. סמכתי יותר מידי על שחקן ועל השחקנים. לעולם לא עוד. כל אלה בבחינת אינדקציה ולא יותר (ואין כאן זילזול חלילה, אבל נודה על
האמת,
שחקן שורטיסט מובהק...ולא תמיד השוק כזה). 100% נכון - אם את בונה אסטרטגיה בעצמך, את צריכה לסמוך אך ורק עליך, על הידע, ההבנה והנסיון שלך, כל השאר יהיו רק חלק מכלל האינדיקטורים שבהם תשתמשי לצורך שיקלול סיכון/סיכוי.
4. כל האחריות עלי - טעויות רבות בשיקול דעת+גרידיות+ שוב להגיע לשבוע פקיעה...ואסור שזה יקרה! עצוב לי שהפסדת, אבל אני שמח לראות עד כמה החשיבה שלך מציאותית וכנה עם עצמך, נטילת אחריות על טעויות (מבלי להאשים את כל העולם ואחותו) יאפשר לך להבין ולהפנים את הטעויות, להסיק מסקנות ולהשתפר בהמשך.
5. צריך להעמיק את הידע .
א. להעמיק ידע - נכון וחשוב מאין כמוהו, אך ב. לפני ניהול מוצלח, רצוי שתבוא תוכנית מוצלחת שמותאמת לאופי השוק באותו חודש.
6. החודש - ניסיתי אסטרטגיית אוכף - למדתי המון אבל ממש לא מספיק - כאן הכסף הגדול חברים, רק צריך ללמוד לנהל (ומי שרוצה לעבוד קשה, ארוך, מייגע ולסכן כסף בלי פרופורציה - מוזמן לנהל שוקת (סליחה אבל זו דעתי)) יש משהו בדברייך לגבי השוקת, יש לה תוחלת מטעה והפכפכה כשבוחנים אותה לטווח ארוך של שנה ויותר.
7. אחרון חביב - תודה לשחקן על האתר המדהים הזה, תודה לכולם על החברה, השותפות וההפרייה ההדדית, אין כמוכם.
שיהיה חודש מוצלח ופורה
מקווה כי ההערות אותם שזרתי בין משפטייך, רק יתרמו לחיזוק התובנות שאליהן כבר הגעת בעצמך, וכן יוסיפו מעט מידע לטובת אלו החברים שיתכן ומתחבטים בדילמות דומות.
הי red
מצטרף לגיל על הערכה לגבי גילוי הלב.
אני בשימחה אנטוש את השוקת לטובת אוכף, אם אראה שיש כאן נוסחה טובה ונוחה להרוויח. עד עכשיו ראיתי שהאוכף הוא מעולה כל עוד יש דישדוש רציני. אני רק רוצה להזהיר מפני התלהבות כתוצאה מחודש אחד. אפשר לראות שרבים מאיתנו טוחנים את עניין השוקת כבר יותר מחצי שנה, ועדיין מגבשים דרכי פעולה. ממה שהספקתי לראות, אוכף זה דבר עוד יותר מורכב. היה את mosheb שניהל כאן פעם אוכף באופן מעניין מאד, אבל זה היה מאד מאד מסובך. זאת אומרת שכל עוד המדד עומד במקום, הכל מצויין. אבל אם הוא מתחיל לזוז...
מי שפתח למשל אוכף במאי, היה לו קשה מאד. מי שפתח אוכף ביוני, וידע לעצום עיניים כאשר המדד נדד לאזור ה 1065, ואחר כך ל 1135, גם הרוויח יפה מאד. אבל זה מאד תיאורטי לעצום עיניים באופן כזה.
ונכון שהשחקנים מתעסקים עם אוכפים ולא עם שקתות. אבל הם גם נכנסו לסקוויזים החודש. וזה כשמדובר על המקצוענים ביותר. מה שאומר שהדברים לא בדיוק פשוטים.
ועוד נקודה למחשבה:
אני לא חושב שחוץ מבשוקת, יש עוד אסטרטגיה שאפשר לעבוד איתה ב 100% ביטחונות. עם כל הכבוד לאסטרטגיות של שחקן, בפעמים הנדירות שהן מפספסות, זה יכול להיות כואב, ולכן הן טובות לביצוע מספר פעמים בודד. לגבי אוכף, זה עוד צריך להוכיח את עצמו.
ריקי, לא יכולתי לכתוב את המסקנות שלי טוב משכתבת את.
המסקנות שלנו זהות לחלוטין החודש (תורמת לכך העובדה שהיינו באותו מצב בדיוק מבחינת אסט', הסתמכות על מגדלים וכו').
האשמה אך ורק בנו והלקחים כבר הופקו. עכשיו נותר רק ליישם ולקוות לטוב.
לעניין האוכף - אני מסכים איתך לחלוטין שמדובר באסטרטגיה הכי מעניינת (ואולי קשה) לניהול, עם פוטנציאל רווח עצום.
עם כל הכבוד לשוקת, שאני לא אפסיק לעשות בינתיים - אנחנו משכיבים שם עשרות אלפי שקלים בטחונות בשביל רווח של אלפים בודדים. אז נכון שאם רחוקים מספיק וכו' וכו' יש סבירות יפה לרווח, אבל יש פה יחס סיכוי סיכון שמפחיד אותי יותר בכל חודש שאני מבצע את האסט' הזו.
באוכף, למשל עם הגנות במרחק 4 סטרייקים, אם הצלחנו בסה"כ (כול הזזות רגליים) להכניס יותר מ4000 ש"ח - זהו - הסיפור גמור. מעכשיו כל הזזת רגל היא רווח נקי לכיס לא משנה מה.
אני מצטרף אלייך ויוצא בקריאה נרגשת לשחקן - כמו שעשית איתנו בינואר בשוקת, שאז ליווית אותנו עם השוקת הכי בסיסית ונתת לנו את כל החוקים - הרם נא את הכפפה ובצע איתנו ניהול אוכף כתוב. נכון שהשחקנים לא עובדים עם הגנות בחודש הזה, אבל אני חושב שניתן לנהל אוכף בצורה מוצלחת גם עם הגנות של כמה סטרייקים בחודש נוכחי.
מאחל לכולנו רק הצלחות!
ניר
מצטרף למחמאות ולבקשה לניהול אוכף
יוסי אמר בקורס שאוכף ממש קשה לנהול עד בלתי אפשרי לתיקון לקרת הסוף.
יחד עם זה הוא ציין שבהחלט ניתן להתחיל עם קונדור/אוכף קטום.
יותר קל לניהל/תיקון.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
הי red
מצטרף לגיל על הערכה לגבי גילוי הלב.
אני בשימחה אנטוש את השוקת לטובת אוכף, אם אראה שיש כאן נוסחה טובה ונוחה להרוויח. עד עכשיו ראיתי שהאוכף הוא מעולה כל עוד יש דישדוש רציני. אני רק רוצה להזהיר מפני התלהבות כתוצאה מחודש אחד. אפשר לראות שרבים מאיתנו טוחנים את עניין השוקת כבר יותר מחצי שנה, ועדיין מגבשים דרכי פעולה. ממה שהספקתי לראות, אוכף זה דבר עוד יותר מורכב. היה את mosheb שניהל כאן פעם אוכף באופן מעניין מאד, אבל זה היה מאד מאד מסובך. זאת אומרת שכל עוד המדד עומד במקום, הכל מצויין. אבל אם הוא מתחיל לזוז...
מי שפתח למשל אוכף במאי, היה לו קשה מאד. מי שפתח אוכף ביוני, וידע לעצום עיניים כאשר המדד נדד לאזור ה 1065, ואחר כך ל 1135, גם הרוויח יפה מאד. אבל זה מאד תיאורטי לעצום עיניים באופן כזה.
ונכון שהשחקנים מתעסקים עם אוכפים ולא עם שקתות. אבל הם גם נכנסו לסקוויזים החודש. וזה כשמדובר על המקצוענים ביותר. מה שאומר שהדברים לא בדיוק פשוטים.
דמי-כיס רק אסטרטגיות אוכף+הגנות+שיפוצים.
http://www.zerosum.co.il/Users/561/Positions/Show/4403
אחרי הרבה ניסיונות השקעה באופציות מעוף הגעתי לכל מיני מסקנות...
ד.א. אפרופו הפסד, בחודש שעבר ספגתי הפסד די צורם בתיקים שלי (4-6%).
בשיא ההפסד התיאורטי, הייתי בהפסד של כ 20% על התיק העיקרי שלי!!!
ריקי, ניר ועליזה תמכו בי נפשית.
1. אני רוצה ללכת לישון בשקט כל לילה.
2. אין לי בעיה להפסיד!
אני צריך לדאוג לכך שההפסד יהיה אפשרי לספיגה על-ידי (שוקת רחבה זה לא ממש בשבילי, וגם אם כן, אז בכמויות ממש לא גבוהות!!!). פעם אחת 3 ימים לפני הפקיעה פורצת חס וחלילה מלחמה, אני בבעיה רצינית שלא רק תמחוק לי רווחים, אלא חלק לא קטן מההון העצמי שלי!! מתישהו זה יכול לקרות...
שורה תחתונה לסעיף זה => שם דגש חזק בניהול ההפסד האפשרי שלי.
3. כשהשוק משתגע (סטייה מעל ל 28%-30%) זה משחק אחר לגמרי. בטוח לא מרחיק PUT-ים ולא CALL-ים עם הכפלות!!!
(אם אתה כבר בפנים, נראה לי שלפעמים עדיף פשוט לא לעשות כלום)
4. יעד רווח חודשי שלי, לא יותר מ 5% על כל התיק (לפחות בשלב הזה). אני עדיין לא מגיע תמיד לאחוז רווח זה.
5. משאיר הרבה כסף לשיפוצים ולא מנצל יותר מ 50% בטחונות לאורך החודש. שלא אזדקק להם אף פעם.
6. משתדל לבצע תיקונים כשהשוק לא בפאניקה (מעלה או מטה) או באמצע תנודה יומית. מעדיף כשהשוק יחסית סטטי.
7. משתדל מאוד לא להתעקש על מחירים.
8. לא נשאר לפקיעה.
יש יוצא מן הכלל => במקרים שהצלחתי ליצור מצב שהאסטרטגיה ריווחית בטווח של 4%-5% יום לפני הפקיעה.
9. ניהול פוזיציה זה חלק מהעבודה.
10. mosheb הוא תותח על, ואני משתדל ללמוד ממנו כמה שיותר.
11. לפני כתיבת CALL-ים או PUT-ים אני מקים גבעות / הרים להגנה.
למשל, כתיבה של 4 PUT בסטרייק 1050 תלווה ברכישת PUT 1070.
12. אפשר לכתוב חשוף לפעמים. העניין הוא לדעת לנהל את הסיכון. את זה למדתי מהפוזיציות של mosheb.
13. אני לא מצליח ממש להפסיד כשאני מנהל אוכף ברמה חודשית.
יש בטח עוד מסקנות... אבל זה מה שעולה לי כרגע
הראל
מסכים עם ריקי,
מרבית דבריה חקוקים בסלע ומשותפים לכולנו.
שוקת רחבה, זה סיכון גבוה מדי ביחס לסיכוי רווח קטנים, זו לא אסטרט שאפשר כל חודש לישון בשקט איתה, מתישהוא כשהיא מתקרבת לרגל, הסיכון עצום ביחס לתשואה.
בניהול אסט צריך משמעת ברזל, והגרידיות / הפחד והתקווה שזה תכונות אנושיות של כולנו, גורמות לנו כל הזמן לעשות שטויות, לחרוג מהכללים ולהפסיד כסף - זו לדעתי הבעיה העיקרית.
מתחנן לשחקן שינהל עבורנו חודש אחד אוכף כתוב , או לפחות שיתן לנו סט של כללי אצבע בסיסיים לנהול אסט. כזו.
בהצלחה לכולם
מאיר טל