שלום,
היום בשעה 20:00 כמדי יום ראשון אני הערוך צאט בנושא אג"ח.
הפעם בנוגע לאיך יוצאים מהשקעה בצורה נכונה - רמז: נקבע בכניסה...
אשמח לראות משתתפים רבים...
Printable View
שלום,
היום בשעה 20:00 כמדי יום ראשון אני הערוך צאט בנושא אג"ח.
הפעם בנוגע לאיך יוצאים מהשקעה בצורה נכונה - רמז: נקבע בכניסה...
אשמח לראות משתתפים רבים...
הצטרפת לחדר
(20:08) aliza668:וטוב חברים מתנצלים לפיאדה יש תקלה ולא מצליח להיכנס לצ'אט
(20:10) slbassel:והיי חברה
(20:10) slbassel:ומה עם הסקירה???
(20:11) slbassel:ומישהו פה , הלו שומעים אותי !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
(20:19) rema1:ונכון יש בעיות
(20:19) אלון פיאדה:והיי ערב טוב לכולם
(20:19) אלון פיאדה:ומצטער על העיקוב
(20:12) slbassel:ו������
(20:19) aliza668:וערב טוב אלון
(20:19) אלון פיאדה:ובעיה טכנית להכנס לצאט
(20:19) אלון פיאדה:ולא נעים �
(20:19) rema1:ורשי את כאן????
(20:20) אלון פיאדה:ואבל נתחיל בזריזות
(20:20) yosi_b:וערב טוב אלון
(20:20) אלון פיאדה:ואז לנושא של היום
(20:20) אלון פיאדה:והשקעות אג"ח - יציאה נכונה מההשקעה...
(20:21) אלון פיאדה:והרבה פעמים נושא היציאה מהשקעה באג"ח נשכח או שלא נלקח בחשבון
(20:21) SHAISHAI77:ועליות של היום במחזור נמוך הן לא ברות תוקף?
(20:21) אלון פיאדה:ואך זהו נושא חשוב ביותר בתחום ההשקעות בכלל ובתחום האגח בפרט
(20:21) אלון פיאדה:ושכן יציאה מהשקעה באג"ח יכולה להיות מוגדרת בצורה טובה (לפחות טובה יותר מזו של מנייה)
(20:22) אלון פיאדה:וויכולה לשרת את המשקיע - למקסם את הרווח ולהוריד סיכונים
(20:22) אלון פיאדה:ומי שעוקב אחרי בפורום רואה כי מעבר לנקודות ומחירי כניסה אני תמיד מקפיד לציין אופציות ונקודות יציאה מההשקעה
(20:23) אלון פיאדה:ובגלל שאג"ח הוא נייר תחום, קביעת נקודת היציאה, אפילו בעת הכניסה לא רק אפשרית אלא מומלצת
(20:23) אלון פיאדה:וכמו כן קביעת נקודת היציאה מאפשר למשקיע לקבוע את פוטנציאל הרווח
(20:24) אלון פיאדה:והכנסה של נקודת יציאה (ע"י חישובה) מאשפר למשקיע לתחום את השקעתו ולדעת את הרווח בגינה עוד לפני ביצוע
(20:25) אלון פיאדה:וכאשר לוקחים בחשבון כי המשקיע יודע את נקודת הכניסה, קובע את נקודת היציאה ומעריך את התוכלת של ההשקעה (כפי שדובר בצאט הקודם)
(20:25) אלון פיאדה:וניתן להבין את הכוח הרב שיש למשקיע בהשקעה באג"ח
(20:25) אלון פיאדה:והכל תחום
(20:25) אלון פיאדה:והכל מוגדר
(20:25) אלון פיאדה:והכל ידוע מראש
(20:25) אלון פיאדה:והסיכון קטן (במידה והמשקיע לכך את כל האפשרויות בחשבון נכון)
(20:25) אלון פיאדה:וולכן כניסה להשקעה באג"ח, אפילו בתשואה גבוהה, לדעתי - אינה מסוכנת!
(20:26) אלון פיאדה:ווזה בדיוק הסוד של השקעה חכמה...
(20:26) אלון פיאדה:וראינו בעבר כיצד אירועים ומועדים יכולים להשפיע על מחיר וכיצד ניתן לצפות אותו בגלל שיודעים אותם
(20:27) אלון פיאדה:וראינו גם כיצד הערכה נכונה של אירועים עתידיים צפויים יכולה לשרת את המשקיע בבחירת נקודת הכניסה שלו להשקעה - בין אם לטווח קצר ובין אם לטווח ארוך
(20:27) אלון פיאדה:וכמובן שאותם דרכים ועקרונות תקפים גם לגבי אפשרויות היציאה של המשקיע
(20:27) אלון פיאדה:ואך מעבר לכך
(20:28) אלון פיאדה:וכאשר אנו יודעים לחשב את השווי האמיתי של הנייר, ניתן גם לקבוע את מחיר היציאה מההשקעה
(20:28) אלון פיאדה:וכאשר יודעים על אירועים אילו מראש (וכמובן שניתן לצפות חלק גדול מהם שכן המידע זמין בתשקיף)
(20:28) רשירום:וכן רמה אני פה
(20:28) yosi_b:ואלון אני מעוניין להשקיע באג"ח קונצרני ממשלתי או שילוב של 3 המרכיבים הללו?אפשר עזרה בנושא הסכום 190ל
(20:28) yosi_b:ו190K
(20:28) aliza668:ואלון סידרתי את ההכרזה
(20:29) אלון פיאדה:וניתן אף לדעת מראש את אורך ההשקעה ו.או מועד היציאה הצפוי
(20:29) אלון פיאדה:ולגבי השקעה ספציפית - ניתן להעלות שאלה בפורום
(20:29) אלון פיאדה:וכרגע אני רוצה להתרכז בנושא שעבורו התכנסנו...
(20:30) אלון פיאדה:ומעבר לכך כפי שכבר עניתי היום לשני שאלות נפרדות - אני לא יכול לבנות עבורך תיק בגלל הסיבות השונות שפירטתי
(20:30) אלון פיאדה:ואך הייתי ממליץ, שוב, לקרוא את תמלילי הצאטים הקודמים ואת הנושא שבו ריכזתי מספר גדול של תתי נושאים לכדאי מדריך למשקיע בהשקעות סולידיות
(20:30) אלון פיאדה:ואת הקישורים ניתן למצוא בפורום
(20:31) אלון פיאדה:וחזרה לנושא שבנידון...
(20:31) אלון פיאדה:ותודה אליזה
(20:31) אלון פיאדה:וכאשר אנו רוצים "לתמחר" יציאה מהשקעה
(20:31) אלון פיאדה:ומעבר לשיקולי המס שיש לבדוק ושיקולי הכדאיות מול החלופות
(20:31) אלון פיאדה:וכלומר השוואה בין ניירות
(20:32) אלון פיאדה:ו(שני נושאים אליהם אני מרחיב בקורס)
(20:32) אלון פיאדה:ויש לקחת בחשבון את המשך הכדאיות של הנייר - כלומר אפשרות רווח ההון שבו ואת אפשרות הפדיון או התשלום שהוא נושא
(20:33) אלון פיאדה:ונייר שהגיע למחיר הפדיון שלו מחייב בדיקה והשוואה מחדש
(20:33) אלון פיאדה:ולדעתי נייר שאין בו פוטנציאל גריפת הון נוסף - אינו כדאי להשקעה
(20:33) אלון פיאדה:ולמרות שיש מי שיסתור את ההנחה הזו ואולי במקרים מסויימים יהיה אפילו צודק
(20:34) אלון פיאדה:ובאופן כללי השארות בנייר (במיוחד אג"ח) לפדיון - הינה, ברוב המקרים - אי ניצול מלא של פוטנציאל הרווח בשוק
(20:34) אלון פיאדה:וובמקרה הרע יותר - חשיפה לסיכונים מיותרים
(20:34) אלון פיאדה:ובדיוק כמו השקעה במניות - השקעה באג"ח שלמטרת פדיון בלבד, אינה ההשקעה הטובה ביותר שניתן להשיג מהנייר
(20:35) אלון פיאדה:ורכיבה על הגלים (כן כמו במניות, גם באגחים יש גלים של עליות וירידות)
(20:35) אלון פיאדה:ורכיבה על הגלים - ממקסמת רווח
(20:35) אלון פיאדה:וכמו כן למהירות הכסף יש משמעות גדולה (אך לא נכנס לנושא זה)
(20:36) אלון פיאדה:וכניסה ויציאה מהשקעה באגח גם מאפשרת לנו לנצל בצורה מייטבית את ההון העומד לראשותנו
(20:37) אלון פיאדה:ובגלל שניתן לצפות חלק (אם לא כל) גלי עליות, יציאה והעברת השקעה מאפשרת לנו להימנע מאחד מהמכשולים הגדולים שיש למרבית המשקיעים:
(20:37) אלון פיאדה:ומגבלות תקציב
(20:38) אלון פיאדה:והעברת השקעות (כלומר יציאה מהשקעה אחת וכניסה להשקעה אחרת) מאפשרת למשקיע לא רק לנצל בצורה טובה יותר את הכסף העומד לראשותו
(20:38) אלון פיאדה:ואלא גם לנצל בצורה טובה יותר את זמן הכסף או זמן ההשקעה
(20:38) bimbam:ובעזרת השם, שבוע של עליות החל
(20:38) אלון פיאדה:ומהירות הכסף (הזמן הממוצע בו הכסף יושב בהשקעה מסויימת)
(20:38) GOLFMAN:ואלון ערב טוב
(20:38) GOLFMAN:ושאלה לי
(20:39) GOLFMAN:ובהמשך להתכבות שלנו על האג"ח של בריטיש ישראל
(20:39) אלון פיאדה:וחשוב ביותר עבור משקיע שרוצה למקסם את רווחיו ולהימנע מסיכונים מיותרים
(20:39) אלון פיאדה:וכן גולף מאן?
(20:39) GOLFMAN:והאם יש היום אג"ש של חברה יציבה שייתן לי יותר מאשר הפק"מ המצחיק בבנק ?
(20:39) GOLFMAN:ואין לי בעיה של זמן...
(20:40) GOLFMAN:ו*אג"ח
(20:40) אלון פיאדה:ומציע שתעלה את השאלה בפורום ואני הבדוק, כך אני גם יוכל לבסס את תשובתי בצורה טובה יותר וגם אחרים יוכלו להנות מהמידע...
(20:40) אלון פיאדה:ובנוסף למה שכתבתי למעלה
(20:41) GOLFMAN:וOK
(20:41) אלון פיאדה:וכניסה ויציאה מהשקעה בצורה נכונה יכולה לשרת את המשקיע בכך שהיא מאפשרת לו להנות מפיזור נמוך יותר
(20:41) אלון פיאדה:ווארי פיזור נמוך יותר הינו דבר חשוב כאשר מדובר במשקיעים קטנים בעלי הון מוגבל - כמו רבים מאיתנו
(20:42) אלון פיאדה:וכמובן שהמגבלה הגדולה שיש למשקיע שרוצה להיכנס ולצאת במהלכים מהירים מהשקעות היא...
(20:42) אלון פיאדה:ושהוא צריך להמשיך ולחפש השקעות נוספות - כלומר התשלום הוא בזמן...
(20:43) אלון פיאדה:ואני טוען כי מי שיודע להשקיע בצורה טובה, מכיר את השוק, ויודע לקרוא את הנתונם המוצגים מסוגל לא רק למצוא הזדמנויות אלא גם לעשות זאת מהר
(20:43) אלון פיאדה:ולשם דוגמה, היו כבר ימים בפורום שבהם עברתי על 10 ואף 15 ניירות שונים (חלקם בפעם הראשונה)
(20:44) אלון פיאדה:ויכולת זו הינה יכולת נרכשת ועיקרה נעוץ בהבנה ומתפתח עם הניסיון הגדל של המשקיע
(20:44) אלון פיאדה:וכמובן שליציאה מהשקעה יש עוד שני הבטים חשובים!
(20:44) אלון פיאדה:ולפחות...
(20:44) אלון פיאדה:והראשון הוא מגמת שוק
(20:45) אלון פיאדה:ונכון שגם אם המשקיע ביצע את כל החישובים ולקח הכל בחשבון - אין טעם להלחם במגמה כללית...
(20:45) אלון פיאדה:ונכון שכניסה במחיר שוק מסוייים ותכנון ליציאה במחיר שוק אחר (כניסה במחיר נוכחי ויציאה בשווי אמיתי) משרתות את המשקיע
(20:46) אלון פיאדה:ואך אם מגמת השוק היא לירידה
(20:46) אלון פיאדה:ועדיף למשקיע להמתין בצד - שכן ככל הנראה נקודת כניסה טובה יותר תופיע בעתיד
(20:47) אלון פיאדה:וכאשר אנו עומדים בדשדוש, או כאשר איננו רוצים לפספס הזדמנות, ייתכן כי בכל זאת נחליט להיכנס בשלב מוקדם יותר ולספוג ירידות אפשריות
(20:47) אלון פיאדה:ואין בכך רע אמיתי - אנו משלמים עבור הסיכוי שהנייר אכן לא יפגע בזמן הקצר, ואם אכן השווי האמיתי שלו גבוה ממחיר נוכחי - המשקיע בכל מקרה יהיה בסופו של דבר ברווח
(20:48) אלון פיאדה:ואך אם מבצעים כניסה זו יש לקחת בחשבון את אפשרות המיצוע!
(20:48) אלון פיאדה:ואפשרות המיצוע של השקעה הינה גם היא נושא רחב ולכן לא נכנס אליו כאן
(20:49) אלון פיאדה:ורק הציין כי מעבר לאפשרות הגדלת הרווח - אפשרות המיצוע יכולה לשמש אותנו גם לתהליך של יציאה מהשקעה כושלת
(20:49) אלון פיאדה:ואת הדברים האלא ואחרים גם כן ניתן ללמוד בקורס האגח שההרשמה אליו מתקיימת בימים אילו... �
(20:49) אלון פיאדה:ולבסוף הציין את הנקודה השנייה:
(20:50) אלון פיאדה:ומעגל הכסף - כמו שאני נוהג לקרוא לו...
(20:50) אלון פיאדה:ומעגל הכסף בעצם קובע את נקודות היציאה מהתיק עצמו!
(20:50) אלון פיאדה:וקראת נכון!!!
(20:51) אלון פיאדה:ויציאה לא צריכה להתבצע רק מול נייר ספציפי - אלא גם מול התיק!
(20:51) אלון פיאדה:והמשך השקעה באופן עקבי - גם הוא אינו משרת נאמנה את המשקיע...
(20:51) אלון פיאדה:ויציאה או צמצום התיק יכול להתבצע גם הוא במספר אופנים
(20:51) אלון פיאדה:ווהוא - הכרחי!
(20:52) אלון פיאדה:ויציאה או צמצום התיק משרת שתי מטרות חשובות:
(20:52) אלון פיאדה:ואחת - סגירת מעגל ההשקעה וביטול המאמץ ללא הנאה...
(20:52) אלון פיאדה:והדבר השני ואולי החשוב ביותר הוא - השקעה עקבית לאורך זמן "מבטיחה" הפסד!
(20:52) אלון פיאדה:ואולי לא הפסד במובן הרגיל של המילה
(20:53) אלון פיאדה:ואבל הפסד של פוטנציאל רווח!
(20:53) אלון פיאדה:וביצוע השקעה לאורך זמן ללא יציאה - אינו משרת את המשקיע בצורה מיטבית!
(20:54) אלון פיאדה:ולשם דוגמה היציאה שלי לפני ההודעה של אפריקה (כן תוכלו לראות באתר הישן שלי כי ניתן היה לצפות שמשהו חריג עומד להתרחש בשוק)
(20:54) אלון פיאדה:והוא היציאה השנייה שלי בשנתיים האחרונות - רק לפני שלושה חודשים... כאשר השוק התחיל את צניחתו (במיוחד בתחום האגחים ה"מסוכנים" שהם הלחם והחמאה של ההשקעות שלי)
(20:55) אלון פיאדה:ומי שזוכר כאשר נכנסתי לשחקן מעוף אמרתי מהיום הראשון כי אני פסימי לגבי ההמשך
(20:55) אלון פיאדה:וכבר אז היה מדובר על ירידה מהשיא ההסטורי
(20:55) אלון פיאדה:וועדיין מרבית הירידה (לפחות באותם ניירות שבהם אנו עוסקים) היתה עדיין לפנינו
(20:56) אלון פיאדה:ולפני חודש לעומת זאת אמרתי שאני אופטימי - מישהו זוכר (אשמח לשמוע שאני לא לבד �)
(20:56) aliza668:ואני איתך באש ובמים�
(20:56) pery:ושלום אלון
(20:56) אלון פיאדה:וואכן הרבה מהניירות שהיו נמוכים - גם בשוק המניות ובעיקר בשוק האגח, כבר הספיקו לתקן ...
(20:56) אלון פיאדה:ושלום pery
(20:57) אלון פיאדה:ולכן אני מאמין כי ידיעת הצורך היציאה (גם אם יכולת החיזוי היא בעייתית בלשון המעטה)
(20:57) אלון פיאדה:והינה הכרחית - עבור כל משקיע
(20:58) אלון פיאדה:ושוב הציין, כמובן, כי בקורס השקעות - אג"ח, המתוכנן אני הגע בנושא מעגל הכסף והיציאה מהשקעות
(20:58) pery:ונכנסתי באמצע ההרצאה אז.....
(20:58) אלון פיאדה:ולמעשה מרבית השיעור הרביעי יעסוק בנושא זה...
(20:58) אלון פיאדה:ומי שנכנס באמצע - יוכל למצוא את התמליל המלא בסיום הצאט בפורום אגח
(20:59) אלון פיאדה:וכאשר לא נוכל להכנס לעומק של הדברים, אך כן נראה מספר נשואים חשובים וניגע בכל מה שהוזכר בצאט עד כה...
(20:59) pery:ותודה
(20:59) אלון פיאדה:ואני מקווה כי נושא היציאה מההשקעה תפס את מחשבותיכם
(21:00) אלון פיאדה:ווכי כעת אתם מבינים את החשיבות שלו בצורה טובה יותר
(21:00) אלון פיאדה:ושכן הוא חשוב
(21:00) אלון פיאדה:ואני מבין כי לא נכנסנו לעומק וכי לא הסברתי בדיוק אך וכיצד אני עושה מה שאני עושה
(21:00) אלון פיאדה:ו(בכל זאת יש דברים שקצת קשה להעביר ללא רקע והקדמה וללא גישה אישית מעט יותר)
(21:01) אלון פיאדה:ואך זהו נושא שכמעט ולא נתקלתי בו ברשת בכלל ובקורסים שעוסקים בהשקעות בפרט (שלא לומר השקעות באג"ח)
(21:02) אלון פיאדה:וואני מאמין כי לפחות מחצית מפוטנציאל הרווח בכל השקעה (ובעיקר בהשקעה באג"ח) - נעוץ ביכולת המשקיע לתמחר נכונה לא רק את נקודת הכניסה שלו להשקעה, אלא גם את נקודת היציאה שלו...
(21:02) אלון פיאדה:ואני מזמין את כל הקוראים בצאט ואת כל העוקבים בפורום לחקור את הנושא בצורה עצמאית
(21:02) אלון פיאדה:ולהעלות שאלות
(21:03) אלון פיאדה:ווגם אולי - להתעניין ולשקול בחיוב את ההשתתפות בקורס
(21:03) אלון פיאדה:ו�
(21:03) אלון פיאדה:וקצת קידום מכירות, אבל לא נורא, אני חושב...
(21:03) אלון פיאדה:ובמהלך הצאטים בחודשים האחרונים - והיו לא מעט כאלה
(21:03) אלון פיאדה:ואני מאמין כי העלתי נושאים רבים שפתחו צוהר לעולם של השקעות באגחים והשקעות בכלל
(21:04) אלון פיאדה:ואני מאמין כי מי שישתתף בקורס המתוכנן
(21:04) אלון פיאדה:ואליו שקדתי רבות
(21:04) אלון פיאדה:ו(יש לציין)
(21:04) אלון פיאדה:ולא רק שיזכה להציץ דרך הצוהר הזה מקרוב - אלא תפתח בפניו הדלת לאפשרות של השקעה אמיתית בתחום האג"ח
(21:04) אלון פיאדה:והשקעה שלדעתי הינה חובה לכל משקיע
(21:05) אלון פיאדה:ווכי יש לשלבה בכל תיק
(21:05) אלון פיאדה:ומעבר לכך - הנושאים בקורס, למרות שהוא מוגדר קורס השקעות - אג"ח
(21:05) אלון פיאדה:ויניבו תוצאות ויתנו תובנות למשתתפים - בכל תחומי ההשקעות
(21:05) אלון פיאדה:ושכן מה שנכון לאג"ח נכון גם להשקעות אחרות
(21:06) אלון פיאדה:וובעיקר הבסיס ואף לפני כן - היסודות של השקעה שבהם ניגע בתחילת הקורס
(21:06) אלון פיאדה:וזהו, אני מניח שזמננו תם...
(21:06) אלון פיאדה:ומקווה לראות אותכם גם בצאט של שבוע הבא...
(21:07) אלון פיאדה:וכמו גם בקורס הקרב ובא...
(21:07) אלון פיאדה:ואז שיהיה לכולם לילה טוב
(21:07) aliza668:ולהזכירכם יש בראשי הכרזה לגבי קורס אגח שיתקיים בעוד שבועיים בדיוק במרכז
(21:07) אורחאן:ושלום אלון.
(21:07) אורחאן:ואני תוהה אם הקורס יכול לתרום משהו מהותי לבוגרי המחזור הקודם (אצל רם).
(21:07) אורחאן:ואלון?
(21:07) אלון פיאדה:ווהמשך שבוע נפלא בתחום ההשקעות - שיהיה טוב לפחות כמו היום...
(21:07) אלון פיאדה:וכן
(21:07) אורחאן:והאם תוכל להתייחס לשאלתי?
(21:08) אלון פיאדה:ואני לא יודע מה רם העביר
(21:08) אלון פיאדה:ואני מאמין שכן בגלל שאני מקדיש חצי מהקורס לנקודת המבט שלי ולשיטות ולתובנות שאותם אני פתחתי
(21:08) אלון פיאדה:ואם רמת הידיעה שלך בתחום גדולה אני עדיין מאמין כי תוכל למצוא כמה פנינים בקורס זה
(21:09) אלון פיאדה:וואני חושב שאפילו הבנה של מעגל הכסף ומהירות הכסף כמו שאני מסביר בשיעור האחרון של הקורס
(21:09) אלון פיאדה:ושוות לבד את מחירו - לפחות למי שיבין ויפעל על פיהם...
(21:09) אורחאן:ומה זה "מהירות הכסף"?
(21:09) אלון פיאדה:ואני מסכים כי הבסיס יכול להיות מעט חוזר
(21:09) אלון פיאדה:ואין ברירה - נדרש להביא את כולם לעמק השווה
(21:09) kapako:וערב טוב לכולם
(21:10) eyal-k:ואני יכול להסביר את המונח "אידוי הכסף"
(21:10) eyal-k:ו��
(21:10) אלון פיאדה:וקרא מעט את הצאט של היום שבו הסברתי על כך... תמליל הצאט אם נכנסת מאוחר יעלה בקרוב בפורום
(21:10) אורחאן:ואייל �
(21:10) אלון פיאדה:וובידיוק בגלל זה אני מאמין כי אפילו מי שמכיר את הנושא ומי שלמד אותו בעבר יכול למצוא בקורס זה שימוש
(21:11) אלון פיאדה:ואפילו לשם חזרה וחידוד...
(21:11) אורחאן:ואלון, אני חושב שאם תהיה התייחסות מסודרת מצידך לבוגרי הקורס הראשון, זה יכול לעזור למספר מתלבטים.
(21:11) שאול:ושלום לכולם האם מישהו היה באסיפה של בוימלגרין היום ויכול לעדכן???
(21:11) צעיר:וזאביק אתה פה? כל היום חיפשתי אותך שיהיה קצת צחוקים...
(21:11) אלון פיאדה:ובסופו של דבר - השכלה והרחבת הידע הפיננסי האישי במחיר יחסית נמוך יכול לשרת כל משקיע
(21:12) eyal-k:ואלון אותי סיקרנת,העניין הוא שאני עסוק בלימודי באוניברסיטה מעל הראש לחצי שנה הקרובה...אבל בהמשך הדרך אשמח להשתתף בקורס
(21:12) אלון פיאדה:ואני השתדל להעלות משהו מסודר בנושא עבור הבוגרים מהקורס הקודם...
(21:12) אלון פיאדה:ואין בעיה
(21:12) אורחאן:ואמנם ראיתי בפרסום של הקורס כי "התכנים הותאמו.. לבוגרי הקורס הקודם", אולם אני מבין שזו אמירה שאיננה על דעתך.
(21:13) אורחאן:ותודה, אלון.
(21:13) אלון פיאדה:ואני מאמין, כפי שאמרתי גם לשחקן מעוף - כי לקרוא לקורס הזה - קורס אג"ח, אינו משרת אותו בצורה נכונה
(21:13) אלון פיאדה:ואני אומנם מתמקד באג"ח (שכן מרבית השיטות אותם נלמד עוסקות באג"ח)
(21:13) אורחאן:ואז איך היית קורא לו?
(21:13) אלון פיאדה:ואך מדובר בקורס הרבה יותר רחב שמדבר יותר על תובנות והבנות של השקעה נכונה
(21:14) אלון פיאדה:וניתן להגדיר את זה כיסודות ההשקעה
(21:14) אלון פיאדה:ואך רמה גבוה הרבה יותר ממה שנהוג להעביר בקורסים בעלי שם דומה...
(21:14) אלון פיאדה:ואני כן העלה בימים הקרובים הסבר מפורט יותר של תוכן הקורס ומה כל סעיף בסילבוס אומר
(21:15) אורחאן:ואלון - תתייחס בבקשה לרמת הידע, אליה אמור בוגר הקורס להגיע. רצוי שזה יהיה במונחים פרקטיים.
(21:15) אלון פיאדה:ואך בנתיים אתה יכול להכנס לתמליל הצאט הקודם אותו הקדשתי בדיוק לסקירה זו - של תכני הקורס המתוכנן...
(21:17) אלון פיאדה:ורמת הידע בכניסה - אין צורך בידע מוקדם, רמת הידע ביציאה - דבר ראשון" הבנה של מה זה אג"ח, איך משתמשים בכלים השונים בשביל להשקיע בצורה נוכנה באג"ח וכיצד ניתן לצמצם סיכונים בהשקעה באגח שמוגדר "סיכון גבוה"
(21:17) אלון פיאדה:ואני מזכיר כי אני עצמי עוסק בעיקר באגחים עם תשוואת רשומות גבוהות (30-50-100% ואף יותר מכך)
(21:18) אלון פיאדה:וומשיג תשואה עקבית על ההשקעה של 20-30-50% ויותר מכך באופן עקבי (כאשר ההשקעה היא, במונחי שוק, קצרה
(21:18) אלון פיאדה:ודבר שני - הקורס ייתן כלים מעבר להשקעה באג"ח - אנו ניגע (למרות שלא נכנס לעומק) גם בנושאים כמו ניהול תיק נכון
(21:18) אלון פיאדה:ונקודות כניסה ויציאה
(21:18) אלון פיאדה:וכיצד ניתן לצפות שוק
(21:18) אלון פיאדה:וועוד...
(21:19) אלון פיאדה:ובהחלט שווה לשקול לחיוב, גם מי שעבר בעבר קורס אגח - זה לא קורס אג"ח במובן הרגיל של המילה
(21:19) אלון פיאדה:ואני תמיד מנסה לתת ערך מוסף על מה שתמצא במקומות אחרים
(21:20) אלון פיאדה:ואני מבטיח לעבור על התוכן של מה שהועבר בקורס הקודם ולראות את התוכן ועומקו ביחס לקורס הנוכחי...
(21:20) אלון פיאדה:והעלה עוד על כך בהמשך...
(21:20) אלון פיאדה:ואז לילה טוב לכולם...
(21:21) eyal-k:ולילה טוב אלון
(21:21) אלון פיאדה:ותמליל הצאט יעלה בדקות הקרובות לפורום...
רישום לקורס השקעות - אג"ח ומידע נוסף על הקורס ניתן למצוא כאן:
http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=9490