-
אגח של כלכלית י-ם
שלום אלון,
בצ'אט התייחס שחקן מעוף לכלכלית,הן למניה אך גם לאגח.לדעתו האגח אינו מומלץ בנקודת הזמן
הזאת והסיכון בו גדל בשל החשיפה של החברה לאירופה (מקווה שאני מדייקת,זו באופן כללי
התרשמותי מדבריו).
מה דעתך על האג"ח הנ"ל?
אציין שאני מחזיקה ממנו ,סדרה ה,כ14% מהתיק שלי.עד היום התייחסתי אליו כאל הצד
הסולידי יותר של ההשקעה שלי..
-
Re: אגח של כלכלית י-ם
החשיפה לאירופה אכן יכולה להשפיע אך אני טוען כי הצורך של פישמן (או "התרגיל של פישמן" אליו דיווחתי עוד בחודש פבואר) להעלות ולהחזיק את הנייר במחיר גבוה עדיין קיים (שכן המהלך לא הסתיים).
על "התרגיל" ולמה מחיר הנייר "צריך" להשמר גבוה ניתן לקרוא באתר הישן שלי, כאן:
השקעות חדשות עם פוטנציאל רווח – המשך
מהצד השני, עוד אז הגדרתי כי כל עוד הנייר מעל מחיר של 100 (למרות שדיברתי על כלכלית אג"ח ו' ולא על סדרה ה') ההחזקה אינה כדאית מבחינת תשואה לסיכון.
כמובן שמאז היו מספר שינויים הן בחברה והן בנייר אך המעות לא השתנתה. במחיר הנוכחי אני לא חושב שזה פשוט כדאי (תעשי עוד 5% רווח הוני?)
בנוסף לכך עדיין קיים סיכוי להדרדרות (אפילו פקטיבית) של שוק הנדלן בארץ (למרות שאני לא מאמין שיש בועה השוק נוהג כדרכו) ולכן חשיפה לניירות מתחום הנדלן בתשואה נמוכה (פחות מ-10%) אינה משרתת אותך טוב (בעיקר אם התיק שלך קטן באופן יחסי).
עיקר התיקון מהירידות האחרונות כבר מאחורינו, אני אומר אם קיים חשש בליבך - עדיף להעביר לנייר אחר.
ומי יודע, אם תיהיה נפילה שוב, זו אולי תיהיה הזדמנות כניסה נוספת...
-
תודה.אני מבינה שאין חשש ממשי שפישמן לא יוכל לשרת את החוב,כלומר לא הורע מצב החברה
.
מההיבט הזה- נרגעתי. לגבי כדאיות המשך אחזקה- נתת לי חומר למחשבה.
-
-
הי אלון,
בהמשך לצ'טים המרתקים שהיו בשבועות האחרונים ואני עוקב אחריהם ברציפות,אני רוצה לשאול
לבי אג"ח כלכלית י'ם ו' :
האג"ח נסחר נכון להיום בשער של 91.5, מח"מ 7.8 שנים, כשהתשואה השנתית עומדת על 7.8%, תשלום הריבית הינו אחת לשנה בסוף דצבר. האם לדעתך בתנאים אלו, שווה לקנות האג"ח כיום ולעשות סיבוב קצר לרווח הון?
לתשובתך אודה,
עמית
-
מדובר על רווח הון של 10% בלבד,
בהמתנה לתשלום תקבל גם רייבת, אך ריבית זהה תוכל לקבל גם בניירות אחרים.
לכן לא הייתי אורמ כי זו השקעה למטרת רווח הון, יותר כהשקעה עם סחירות גבוהה, אך כזו המסווגת (לפחותלפי הספר שלי - כהשקעה "בטוחה").
חשוב לשים לב כי פישמן רוכש מהנייר באופן עקבי ושומר אליו גבוה, זו נקודה ליתרות, אך גם לחסרון...
האם הייתי נכנס לאג"ח?
אם מדובר על תיק גדול ונדרש לשים חלק מהכסף בנזילות גבוה, זו בהחלט יכולה להיות אלטרנטיבה טובה עם מידת סבירות קטנה לפגיעה בקרן לפחות בטווח הזמן הקצר-בינוני...
-
אלון קראתי את תשובתך ותהיתי איך הגעת לרווח הון של 10%? נכון ליום ב מחיר הסגירה של
האגח היה 96.11. שיא כל הזמנים של הנייר היה אזור ה97 אג'. ז"א שככל הנראה מדובר על
רווח הון של קצת מעל 1%.
אשמח בתשובתך,דרכה אבין האם נכון או שמא לא נכון לבדוק אג"ח בפרמטרים "היסטוריים" כמו
במניה: שיא,התנגדות,תמיכה.או אפילו באופן פשטני יותר: למה אפשר לצפות מהשוק באשר
לתמחור הנייר,על סמך נסיון העבר.
-
במהלך המסחר ביום ראשון היית יכול למצוא אותו ב- 91.5 (ככתוב למטה, לא בדקתי את נתוני המסחר), כאשר אני בדקתי התייחסתי לנתון שהשואל ציין למרות שבאותו הזמן היה ניתן למצוא את הנייר במחיר מעט גבוה יותר.
אך בכל מקרה הרווח ההוני מתייחס לרווח ההוני האפשרי ונכון שיש להסתכל על הסטוריה בטווח קצר וכן יש קורולציה בין השיטות שמשתמשים בהם לחישוב פוטנציאל במניות לאג"ח - אך לא באופן מלא!!!
באג"ח, בניגוד למנייה - אורך ההשקעה מוגבל. במועד התשלום (בהנחת תשלום) השווי ידוע!
ככל שמתקרבים לתשלום ערך האג"ח לפיכך צריך לעלות. באגחים עם תקופת חסד (כלומר מח"מ ארוך ללא תשלום קרן קרובה) מחיר האגרת יכול להיות נמוך בצורה משמעותית מהמחיר שיהיה לאותו הנייר כאשר מועד הפדיון מתקרב - הדבר נובע מעיוותי ריבית מחושבת על ההשקעה!
זהו בדיוק המקרה בנייר זה (לא שזה לא מוצדק או מטעה).
מחיר הפארי של הנייר עומד על יותר מ-114 אגורות לנייר, עם קופון של 5.35% לשנה ועוד צמוד למדד!
החברה נחשבת בטוחה באופן יחסי (למרות שבמשבר נפלו מחירי השוק של הניירות משמעותית - אך כמו אמרתי בעבר - לציבור זיכרון קצר) ומח"מ ארוך (תשלום ראשון רק בעוד יותר מ- 5 שנים).
כלומר עם תשואת הנייר צריכה לרדת בשני אחוזים (וזה מה שאני מעריך שצריך להתרחש בשביל שהחברה תוכל להמיר את החוב בהנפקה חדשה) - הרווח, אפילו ממחיר נוכחי, צריך להיות קצת פחות מ-10%.
ואפילו אם לא יגיע במהרה - תשלום הריבית עצמו (בסוף השנה) ועלייה קלה במחיר האגרת גם יסדרו רווח של כ- 10% למשקיע.
הסיכון - חזרה של המשבר ואי אמון בשווקים יכול לשלוח את הנייר לצלילה מעותית במחיר השוק.
-
נ.ב -
גם על זה אני מדבר בפרוטרוט בקורס!
הבנה של תהליכים אילו היא שיוצר אפשרות לרווח הוני גדול בסיכון נמוך (באופן יחסי).
אג"ח אינו מתנהג בצורה לינארית ולזמן יש משמעות גדולה על אגחים של חברות יציבות... (במיוחד בתקופות משבר).