בעלי ההון - הבנקים - המוסדיים - ואנחנו
אל מול האיוולת שממשמשת ובאה, לא יכולתי להישאר אדיש, זה עד כדי כך שקוף שזה צועק.
הלינק הבא לכתבה מביזפורטל, מוזמנים לעיין בה ולהתפלץ:
http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=237079
הדבר שבעיקר מקומם אותי הוא:
1. תשובה ממיר הלוואות עם שיעבודים בהלוואות (הרחבת סדרות אגחי"ם) ללא שיעבודים.
2. הנהנים העיקריים - כמובן שהבנקים, הורדת סיכון משמעותית, כי על אף קיום השיעבודים, הבנקים יודעים הייטב שבבוא יום פקודה (באם יידרשו לממש את השיעבודים) קשה לממש במחיר המשוערך, אם בכלל, והמפקח על הביטוח לוחץ לפזר סיכונים מהטייקונים לציבור הרחב.
כמובן שתשובה (דלק) כי בצורה זו ישתחררו לו שיעבודים, אותם יוכל לשעבד מחדש, לאותם בנקים, לבנקים אחרים, או אף למכור נכסים (כל עוד השוק מאפשר זאת) - ולהגדיל מחדש את המינוף או להגדיל ייתרות מזומן לשעת צרה (ואת המזומן , אתם יודעים למי נותנים ראשונים - נכון לאלו שעדיין מחזיקים בשיעבודים או ערבויות אישיות)
כמובן שהמוסדיים - ימכרו להם עוד אגח"ים, בהנחה של חצי אחוז, ועל זה הם יקבלו עמלות קניה ורכישה, הגדלה ושימור, שיפוץ וטיוב התיק (וכל עמלה שעולה בדעתכם).
3. וכל זה על חשבון מי (אחלה שאלה רטורית שאלתי) ה צ י ב ו ר , הפנסיות, ביטוחי המנהלים, קופות הגמל וההשתלמות - כי עוד נכסי נייר ייכנסו לתיקים - בלי בטחונות ובלי בטיח.
שורה תחתונה - יד רוחצת יד, רוחצת יד, רוחצת יד, ואת המים הדלוחים נותנים לנו לשתות לרוויה.
באם איני טועה, שחקן מידי פעם אומר או רומז על אינטרסים עוצמתיים הקיימים מתחת לפני השטח, ושמרבית הציבור אינו ער להם.
וכל עוד הציבור בשאנטי, אפשר לדפוק אותו, לחגוג עליו, להתמנף על גבו, לגזור עליו קופון רגיל וקופון בריבוע.
כל בעל הון כיד הדמיון הטובה עליו,
Re: בעלי ההון - הבנקים - המוסדיים - ואנחנו
גיל סקירה יפה. מה חדש?
אגב, אתמול כאשר שמעתי שהלבנונים טוענים כי הגז שיך אליהם , חשבתי את מי יגייסו כדי להלחם על שדות הגז של תשובה?
אותו תשובה שמסיבות ברורות מתנגד לשינוי גובה התמלוגים אני מניח יסביר לעם ישראל כי זה הגז של כל עם ישראל וחייבים להגן על האינטרסים החשובים של עם ישראל. :d
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
גיל סקירה יפה. מה חדש?
אגב, אתמול כאשר שמעתי שהלבנונים טוענים כי הגז שיך אליהם , חשבתי את מי יגייסו כדי להלחם על שדות הגז של תשובה?
אותו תשובה שמסיבות ברורות מתנגד לשינוי גובה התמלוגים אני מניח יסביר לעם ישראל כי זה הגז של כל עם ישראל וחייבים להגן על האינטרסים החשובים של עם ישראל. :d
Sun
לצערי אתה כל כך צודק, "מה חדש" , אין חדש, ואם יש חדש זה רק בכיוון של לקחת עוד ועוד מכלל הציבור.
למי שייך הגז, ישראל - לבנון, אין לי מושג ולא מכיר את החוק
הבינלאומי
בעניין, אבל ברור שעדיף כי יהיה שלנו (גם אם הנתח של תשובה ונובל גדול מזה של המדינה).
שינוי גובה התמלוגים, שוב לצערי, הטימטום והשחיתות אינם נחלתם הבלעדית של השלטונות בימנו אלא משתרכים לאחור שנים רבות, ואת האבנים שזרקו הטיפשים לבאר גם מאות חכמים לא יוכלו להוציאם כיום (מה עוד שכמות החכמים כיום בשלטון דומה לערכה של אופציה שפקעה מחוץ לכסף),
כלומר - לא ניתן לשנות כללי משחק רטרואקטיבית (כל עוד המדינה מתיימרת להיות מדינת חוק), אבל ניתן גם ניתן "לעטוף" את המצב החדש שנוצר בעקבות גילויי הגז , ואולי גם נפט, בשלל חוקים חדשים, שמצד אחד יהיו מאד "פוליטיקלי קורקט" ומנגד יעבירו בדלת צדדית חלק מהכנסות הגז לאוצר המדינה, דוגמה- מס נזקים סביבתיים (על נזק ריאלי ובעיקר על נזק פוטנציאלי, מקרה BP), הקמת קרן כספית ממשלתית שתצבור הון לצורך טיפול עתידי בבעיות זיהום בים והפרת האיזון הטבעי, מס הוצאות הגנה על אזורי ים נרחבים, כי זו כבר לא רק הגנה על רצועה צרה יחסית של חוף אלא הגנה על שטחים נרחבים, ולא רק כנגד איום בטחוני אלא גם איומים כלכליים, פיראטים ימיים, וכו' כיד הדמיון הטובה על המחוקק.
האם המחוקקים יעשו זאת, לא סביר, מה שכן סביר זה שיעשו הרבה רעש וצילצולים בתקווה שהציבור הרחב ייסתפק בכך, ובסופו של יום כשהעניינים יירגעו, מרבית הכסף ינוח בשלום בכיסיהם של בעלי ההון, והמשרות העתידיות (המדופנות הייטב) של נציגי השלטון הנוכחי "יובטחו" כמקובל.
בעניין שינוי כללי המשחק רטרו אקטיבי.
מסכים שזה לא נראה טוב, אבל, אנחנו הציבור רוצים נתח גדול, נתח יפה ועסיסי ולא נתח דל ומצומק.
גם לאחר שינוי הכללים לא נראה לי כי תשובה ונובל אנרגי יותרו על הרשיונות ויפסקו להאבק על רשיונות נוספים.
עניינית, במועד הנפקת הרשיונות מס החברות היה הרבה יותר גבוה מהיום ויותר מכך במועד הפקת הגז מס החברות צפוי לקטון עוד יותר. כך שצריך להסתכל על התמונה הכוללת ולראות האם נבחרי הציבור/ופקידי הממשלה שלנו מסוגלים להיות שלחי ציבור , לעשות את העבודה ולדאוג כי לציבור ישאר נתח יפה ממשאבי
הטבע
של המדינה.
או שהם יצפו כי בעלי ההון יגייסו אותם לעבודה כיד הדמיון הטובה עליהם כנגד עמידה צולעת על זכויות הציבור. ראה מקרה החשב הכללי בעבר שגוייס לטובת האחים עופר ואחרים.
היתי מצפה מתשובה "שיתנדב" להגדיל את התמלוגים או לפחות ימנף זאת לטובת הקמת מיזמי תשתית אחרים דוגמת "רעיון תעלת הימים" וכדומה.
אבל אני מניח כי במקרה זה אובמה (נובל אנרגי) לטובת תשובה ואנחנו הציבור לא נראה הגדלת תמלוגים.
הייתי שמח לקבל פעם בשנה שיק מתמלוגי גז דוגמת המצב בנורבגיה :d
ובמחשבה שנייה, אני מוכן לוותר על השיק "השמן" וכנגד הגדלת התמלוגים שיהיו כיתות של 20 תלמידים במקום ארבעים. ושהמדינה תגדיל השקעות בהון סיכון באופן משמעותי.
מובן ששום דבר מכל זה לא יקרה והסיכוי שהפרסים יוותרו על הגרעין וישירו את התקווה גדול הרבה יותר.
טייקונים, נבחרי ציבור ופקדי ציבור, אתם מוזמנים להפתיע אותנו.
רצ"ב רשימת האנשים החברים בועדה.
אולי כדאי לשלוח אליהם מכתבים, עצומות , דרישות....
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... om=haaretz