הצעת רכש- אוסיף אגח ה' - האם כדאי?
היי,
פורסמה הצעת רכש לאג"ח המדובר ע"י חברה בת של החברה במחיר של 1.52 לכל 1 ע.נ.
מועד הפרעון המקורי הוא בהמשך החודש (עשרים ומשהו ביוני).
האם כדאי להיענות להצעה הנ"ל?
האינטואיציה אומרת שאם במרחק כה קצר מהפרעון יוצאת הצעת רכש אז עדיף שלא להיענות, מצד שני כבר לא פעם הוזכרה המילה הסדר בקשר לאגחים של אוסיף, כולל אגח ה'.
תשובה להצעה צריכה להינתן עד מחר כך שזה די דחוף...
מה אתם אומרים?
תודה מראש לאלון ושאר המגיבים.
Re: הצעת רכש- אוסיף אגח ה' - האם כדאי?
הערך המתואם (ברוטו פארי) של נייר זה הינו - 166.07 (לפי אתר גלובס).
ראה עמוד של הנייר -
http://www.globes.co.il/globessites/...&lang=HE&tab=1
התשלום המתוכנן הינו ב- 20 לשישי (כלומר בעוד פחות מחודש), אך יום המסחר האחרון בנייר (שכן מדובר בפדיון מלא) הינו בשלישי לחודש! (יום חמישי הקרוב).
התספורת בהענות להצאה זו הינה בערך של 8.5%.
הבעיה היא כי מעבר לסכום האמור (90 מליון ש"ח) אין לחברה כנראה אפשרות תשלום נוסף במועד זה!
אותם 90 מליון, המהווים תשלום של שתי שליש מסך החוב שבמחזור משועבדים לתשלום האגח בכל מקרה (כמו גם הכנסות נוספות עתידיות מאותו פרוייקט - דרך אגב מדובר בפרוייקט טוב, אך למיטב ידיעתי האכלוס בו החל).
כן אנו נכנסים לתחום של תורת המשחקים:
במידה ושני שליש (או יותר) יענו להצעה, הם מקבלים עדיפות על מי שלא נענה לה שכן הם מושכים את החלק היחסי (או כל) הבטחונות הנוכחיים ובמידה והחברה לא תוכל לשרת את החוב שלה בעתיד הפגיעה של מי שלא נענה להצאה תיהיה גדולה יותר.
בכל מקרה אני לא מאמין כי אכן ישולם בזמן בכל מקרה ובוודאי אם לא תיהיה הענות מלאה.
אני לא בקיא בהתרחשות, אך ברור לכל שהרוב תלוי בכל מקרה בתשובת המחזיקים הגדולים ולא הציבור וסביר להניח כי כבר תואם מראש.
לפיכך יכולים להיות שני מצבים:
(1) מי שלא יענה להצאה יפגע, אולי לטוווח זמן ארוך עד לתשלום ואולי בצורה משמעותית במסגרת הסדר לאחר תשלום. (מאפשרים למוסדיים להוציא חלק מההשקעה ואת השליש הנוסף יגיעו להסדר).
(2) מי שלא יענה להצאה לא יפגע אך מועד התשלום שלו ידחה לזמן ארוך. (החברה תשלם במועד מאוחר יותראו תספוג את היתרה, כלומר תספורת חלקית).
הבעיה היא כי אני לא מכיר את השתלשלות העניינים באופן מלא בחברה וספציפית בנייר, כך שמדובר בהנחות בלבד (ואני לא אוהב לבסס החלטה על הנחות).
נ.ב- מדובר בערך (ההצעה) הוגן למחיר שוק נוכחי, מה שמחזק את ההנחה כי התשלום ידחה למועד אינו ידוע ולכן אליך לקחת בחשבון כי אפילו אם ישולם בסופו של דבר, התשלום הינו שווה ערך למה שניתן לקבל אליו היום בשוק...
תודה רבה על התשובה המפורטת.
בהחלט נתת מידע וכיווני מחשבה מועילים.
אני חושב שאלך על הצד הבטוח והקרוב יותר למזומן, קרי אקבל את ההצעה.
יום טוב.
דווקא היום פורסמו התוצאות של ההצעה על אוסיף אג"ח ה' ואני מצאתי לנכון להביא אותן לכאן...
הנתונים מבוססים על הפרסום כפי שהופיע בעיתון כלכליסט של 6.6.2010, תחת הכותרת : "שלמה אייזנברג מעביר לבעלי האג"ח שיעור בתורת המשחקים"...
לפי הכתוב ההצעה עמדה על 90% מערך החוב המתואם שעומד על 169 אגורות (מחיר הרכש היה 152 אגורות לנייר, כפי שציינו גם אנו).
לפי החישוב שם היה ניתן לקבל מקופת החברה ביום הפרעון 107 אגורות בלבד (הרבה פחות ממחיר ההצעה - 152) בהנחה שהיתה הענות מלאה היה נשאר למי שלא מימש (או למי שמימש חלקי בגלל הענות מעל 90 המליון) רק 22 אגורות (במקום אותם 107) - ולכן הדבר היה צריך לייצור לחץ של הענות.
בפועל ההענות היתה חלקית ורק 48.6 מליון נענו להצעה ולכן כל מי שלא ענה להצעה בחיוב יקבל רק כ-80 אגורות לנייר (במקום 152 שהיה יכול לקבל).
כמו כן (לפחות על פי הפרסום שם) בכוונת החברה לשלם את אותם 80 אגורות ולפרוס את יתרת החוב על פני שלוש שנים (זו לפחות כוונת החברה).
אז נכון שהמטרה היא כי בסופו של דבר כל החוב ישולם אך כפי שראינו היה עדיף למשוך את הכסף (כפי שפירטתי בנ.ב שלי) שכן הפרעון הנוסף (של קרוב למחצית החוב וביחס לתשלום הנוכחי) בפריסה אחידה לשלוש שנים (נתון שלא היה ידוע עד כה ועדיין אינו מובטח) מהווה ריבית נוספת (על הריבית שתיהיה רשומה) של קצת פחות מ- 20% סך הכל. או כתוספת ריבית (על ריבית רשומה) של כ-10% לשנת השקעה.
הדבר מעמיד את הנייר על תשואה של כ-15% תשואה בלבד (להשקעה של שלוש שנים), לא משהו חריג בשוק של היום.
מעבר לכך קבלת מזומן כמעט כפול, על ידי מי שנענה להצעה, שגם ימסר במועד קרוב יותר ביחס למי שלא נענה לה - מהווה יתרון נוסף בשוק הנוכחי (כמו גם הסרת הסיכון של אי תשלום עתידי ע"י החברה) - מהווים רק סיבות נוספות לכך שאכן קבלת ההצעה היתה משתלמת.
לכן אני שמח לשמוע שפעלת וקיבלת את ההצעה...
נ.ב -
אם כבר התייחסנו לתורת המשחקים, חשוב לציין כי ההקבלה לדילמת האסיר כפי שמופיע בדוגמה זו רק מחזקת את הערכה כי בעוד בחוץ אולי שווה לעמוד על שלך, אך בשוק תמיד יהיה מי שידפוק אותך ולכן ישנה עדיפות ברורה לאיזה צד לפנות...
בסופו של דבר, המשקיע אינו מכיר את שאר "האסירים" ואין מצב שידקרו אותו בכלא :d לכן יש לקחת את זה בחשבון...