האם יש חשש לאי תשלום ג' ד' ? היום יום האקס מדוע האגחים יורדים?
יתכן שכדאי למצע לפני סוף היום?
Printable View
האם יש חשש לאי תשלום ג' ד' ? היום יום האקס מדוע האגחים יורדים?
יתכן שכדאי למצע לפני סוף היום?
דבר ראשון הם יורדים כי השוק יורד.
דבר שני הם יורדים כי יש משקיעים שמנצלים את ההפרש בין מחיר הפארי למחיר השוק במועדים שלפני יום הקום אך לא רוצים ל"הסתכן" בירידות של יום האקס ולאחריו.
למיטב ידיעתי אין חשש לתשלום, אך כן יש לצפות לירידות גם בימים שלאחר יום הקום.
כפי שהסברתי בתחילת השבוע בחלק השני של הצאט.
תמליל הצאט ניתן למצוא כאן -
http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=85&t=9024
אבל היום דלק נדלן ד ירד לאחר האקס בסיס בעוד 4%
אז מצאתי ששווה קניה - מאחר ויש לי החזקה קיימת באגח
אז קניתי כאילו את הפידיון הצפוי בסוף החודש
תשואה 17 אחוז לשנתיים מתאימה לי
אפילו שיש סיכון
אחרת לא היה 17 אלא 4
נכון אך האסטרטגיה הטובה יותר היתה למכור מיד לאחר הקום ולקנות במועד מאוחר יותר (בתלות ברווח הרשום על הנייר)...
אלון שלום!
דלק נדלן ג' וד' לאחר יום X שנשארו ויורדים.
מצ'אט של היום הבנותי, שהיה טוב לו מחרתי מיד, אבל לא עשיתי את זה.
מה המלצתך? האם יש חשש שלא ישלמו בסוף?
האם כדאי לקנות עוד אחרי ירידות ?
בברכה,
אשר
קשה לי להאמין כי החברה לא תשלם את הקצרים, מה גם שבגלל שאנו רק לאחר תשלום בכל מקרה יש לך מרחב נשימה עד לתשלום הבא ולכן מגמות שוק משפיעות כרגע יותר.
הירידה של מחיר המנייה יכולה להשפיעה גם על האג"ח (אפילו שלא באופן ישיר), אך כרגע לדעתי כבר עדיף להמתין בהנחה שמטרת ההשקעה לטווח ארוך ולמשקיע אין יכולת ניוד וניהול רציף.
כמובן ששינוי במצב החברה (לטוב או לרע) יכול לטרוף את כל הקלפים ולכן חשוב להמשיך לעקוב.
אני אישית (כפי שכתבתי בעבר) מעדיף את הסדרות הארוכות כאשר מטרת ההשקעה היא גריפת רווח הון ולא פדיון סופי... אך אסטרטגיה זו נחשבת מסוכנת יותר ואינה מתאימה לכל משקיע.
חברה, לא לתרגש.
צריך עצבים חזקים ולהמתין בשקט.
אמנם מצב החברה לא משהו, אבל ידעתם את זה לפני יום האקס.
יש לחץ של מכירה לאחר הפדיון.
תשובה מזרים בימים אלה כ 60 מליון ש"ח . הוא צריך לשמור על המוניטין שלו.
הוא צריך לגייס כ 3 מליארד דולר לצורך הקידוחי הנפט. אסור לו לסכן את המוניטין שלו.
גם אם החברה תהיה בקשיים תזרימיים הוא ידאג להזרים חמצן.
לא להיכנס ללחץ, גם אם זה קשה. מי שלא לחוץ, יכול בשקט להמתין לריבית ולפדיון הבא.
סבלנות זה שם המשחק פה.
בהצלחה.
מסכים למצב נוכחי,
כמו שכתבתי בעבר מועד היציאה היה תריך להיות קודם לכן במחיר נוכחי (למרות שעוד יכול לרדת אחוזים נכבדים) מדובר במחיר טוב.
זה הזמן להתחיל לאסוף שוב אגחים מסוג זה (חשוב להקפיד על פיזור יחסי בין החברות) ויש לטפטף פנימה את ההשקעה הסופית, כך שנוכל להנות בעתיד מהמשך ירידות...
כאשר משקיעים לזמן ארוך (ובגלל ששילמו כעת ההשקעה כאן תיהיה כנראה לטווח של שנה לפחות בשביל להצדיק את עצמה), לא מסתכלים על יום זה או אחר.
כמובן שתמיד כדאי להיכנס בפיק הנמוך, אך לא ניתן לדעת או לצפות אותו ונדרשת סבלנות וקור רוח.
סבירות התשלום בשנה - שנתיים הקרובות של חברת דלק נדלן הינה בסבירות גבוהה (לדעתי) ותיקון עוד יבוא.
אני בימים אילו קונה מסדרה כה אך בקרוב אני מאמין כי התחיל לקנות גם מהסדרות הקצרות...