חוות דעת דחופה משחקן מעוף-בזק
שלום שחקן
לאחרונה קראתי לא מעט כתבות שתמכו במניית בזק לאחר המעבר לשוק מפותח וטענו כי היא אחת הנהנות העיקריות במהלך (דיבידנד,סחירות ועוד...)
מנגד ניתן לראות את המניה מדרדרת לקראת ה26.5 כפי הנראה כתוצאה ממכירת "הזרים" ולך תדע עוד כמה יש להם למכור??? ולאן זה עוד יכול להדרדר?? (רק השבוע ירדה4% כשמדד המעוף עלה).
נשאלת שאלת מיליון הדולר למכור???? ולחסוך את ההפסד הצפוי עד ה26.5 כתוצאה מהמשך המכירות של "הזרים" או לחכות.....
יש לציין כי יש לי סכום לא מבוטל במנייה וטווח ההשקעה שלי הינו כשנתיים.
משקיע די לחוץ
הרואה את כספו מתאדה...
Re: חוות דעת דחופה משחקן מעוף-בזק
לערכתי הצנוע מניה אכן תסבול בטווח קצר מגל מימושים,אך במקרה שלך מדובר בטווח השקעה של שנתיים כך שלא הייתי ממהר למכור(במיוחד שלאחר כניסתנו ל מדד המדובר צפוים ליהות ביקושים כנגד).לכל היותר ניתן לממש רווחים.
לשאלתך, מבחינת הון פאסיבי קיימות 2 תעודות סל של שווקים מתפתחים: וואנגארד ואיי-שיירס. סה"כ בזק מוחזקת בהן בכ-40 מיליון דולר. כמובן שלא מחייב שיימכרו כל היחידות ובעצם רוצה לומר שמדובר בחלק הפחות משמעותי מבחינת גל המימושים של הון זר. מבחינת הון אקטיבי כגון קרנות גידור ונוסטרו לא ברור בדיוק באיזה סכום מדובר אלא רק שבזק ואתה שאר מניות התקשורת נחשבות אטרקטיביות במיוחד ולכן כאן מדובר במימושים גבוהים בהרבה.
המימושים של משקיעי השווקים המתפתחים אגרסיביים בהרבה מבחינת משך המימוש מהרכישות של המשקיעים בישראל כשוק מפותח הצפוי לצמיחה גבוהה יחסית לשווקים מפותחים, ושים לב מדובר כנראה בפוטנציאל רכישות גבוה בהרבה מאותם המימושים (על אף שישראל מהווה ארבעה אחוזים מהשווקים המתפתחים ופחות מאחוז מהמפותחים) אך רכישות שעתידות להתפרש על משך זמן ארוך ואפילו של מספר שנים, באם הנך משקיע ארוך טווח אזי שכרך בצדך ואתה צפוי לרווח נטו.
אתה יכול למצוא התיחסות נרחבת לבזק בסקירה מחפני חודש וחצי. ציינת אז שמניית העם התורנית במחר מנופח לחלוטין וצפויה לתקן. הסיבות נותרו בעינן ואין קשר בהכרח לזרים שמוכרים אלא פשוט בשל תמחור אופטימי מידי.
מחיר המניה כרגע מגלם רווח של פי 1.4 מהרווח שהציגה החברה בדוח האחרון ואני (ומשקיעים רבים נוספים) מתקשים להאמין שבזק תעמוד ביעד זה.