בוקר טוב לכולם
קוראים לי איתי ואני עובד של תכלית תעודות סל.
אשמח ללמוד מהפורום ולתרום בתחומי הידע שלי.
Printable View
בוקר טוב לכולם
קוראים לי איתי ואני עובד של תכלית תעודות סל.
אשמח ללמוד מהפורום ולתרום בתחומי הידע שלי.
בוקר טוב איתי ,
יוזמה מבורכת , בטוחני כי רבים מחברינו יוכלו להיתרם מהידע והניסיון שלך בתחום תעודות הסל.
בהצלחה
מורנו
איך מבוצעת מדיניות מיסוי תעודת סל תכלית תל אביב 25 ? כשאני מוכר וקונה אני משלם עמלת קניה מכירה ובעת מכירה עם רווח משלם מס הכנסה. איני רואה שורה של מס נוסף שגובה תכלית על ניהול התעודה (כפי שגובים על ניהול קרן למשל). אשמח להבין היכן גובים ממני בפועל את המס על תעודת הסל.
קודם כל תודה על קבלת הפנים.
בנוגע למיסוי בתעודות סל על מדדים בארץ:
תעודת סל מוגדרת כנייר ערך ועל כן המיסוי החל על תעודות סל הוא ככל נייר ערך הנסחר בבורסה.
את המס גובה חבר הבורסה דרכו אתה סוחר (בנק או בית השקעות) ולא חברת תעודות הסל.
הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.
ברוך הבא
היי איתי, ברוך הבא.
אשמח אם תוכל להסביר את דמי הניהול בתעודות סל.
כשאני בא לקנות קרן נאמנות - אני יודע מראש מה דמי הניהול (נניח 2-3% בשנה) שיגבו ממני.
איך ניתן לדעת זאת בת. סל? איך מתבצע החיוב בתכלס?
ועוד שאלה: איך מתחייב מנפיק התעודה לעקוב בצמוד אחרי המדד אחריו התעודה עוקבת?
בפועל מחיר התעודה בכל רגע נתון הוא מחיר העיסקה האחרונה בין קונה למוכר (כמו בכל מניה). האם לא ייתכנו שינויים מהותיים במחיר התעודה לעומת המדד עצמו?
תודה
גומר
היי
דמי הניהול בתעודת סל נגבים בצורה הבאה: אם דמי הניהול הם 0.5% לשנה, 0.5 לחלק ל365 = 0.00136 הסכום שקיבלנו ינוכה ממחיר התעודה באופן יומי.
דמי הניהול מפורסמים בדיווחי החברה באתר המאיה ובאתרי האינטרנט.
ברוב תעודות הסל קיים עושה שוק שתפקידו לספק ציטוטים לקניה ומכירה שאמורים לגלם את מחיר נכס הבסיס אחריו עוקבת תעודת הסל.
הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.
ברוך הבא! יוזמה מבורכת
קניתי שורט בנקים (לא שלכם של קסם) לא ממונף
עכשיו מדד הבנקים בירידה של 1.22%
המחיר של התעודה בין 0.5 למכירה ל0.67 לקניה.
למה ההפרשים? (זו רק דוגמא עכשוית זה קיים כל הזמן בכל התעודות)
לעיתים יתכנו הבדלים טכניים בין מחיר המדד לבין מחיר תעודת הסל. הבדלים אלו יתכנו ממספר סיבות כאשר העיקרית היא שיטת הנעילה.
כיוון שמחיר ני"ע (תעודת סל / מניה וכו') מחושב בנעילה על פי ממוצע עסקאות, יתכנו מצבים בהם מחיר המדד יהיה שונה ממחיר התעודה.
נניח מצב שבמהלך היום מדד הבנקים נסחר בעליה של 1.5% וכמוהו גם תעודת הסל.
בשלב הנעילה מגיעים ביקושים גדולים שמעלים את המדד ל- 2%.
בעוד בתעודה לא התקבלו ביקושים בשלב הנעילה מחיר התעודה בנעילה, עדיין יהיה 1.5%. מחיר זה יתאזן למחרת ברגע שתתבצע העסקה הראשונה בתעודה.
התוצאה היא פשוטה: יתכנו הבדלים מבחינת אחוזי העליה של תעודת הסל והמדד, אבל מי שרצה למכור/לקנות, יכל לעשות זאת תמיד במחיר המתאים בשלב הרצף.
על כן בעת קנית/מכירת תעודת סל יש לבדוק מה מחיר נכס הבסיס המגולם במחיר התעודה.
שלום איתי ,
מדוע בהרבה תעודות סל יש מינוף ואין יחס אחד לאחד.
נניח לדוג, שורט על נדלן : מה הבעיה שתעודות הסל תקנה שורט על אותם מניות לפי המשקל שלהם במדד ותתן יחס 1:1
בלי כל המינופים והחישובים שמשתנים אחרי כל יום מסחר ?
תודה
אורן