-
עוצו עצה
אני נכנסתי לבורסה בסוף 2008 סופה של מפולת, עד אז לא ידעתי מה זה בורסה בכלל. נכנסתי כי הבנתי שיש כאן הזדמנויות.
במהלך אותם שנה וחצי הרווחתי מאד מעט, מכיון שביצעתי הרבה פעולות וטעיתי בכל אותם טעויות של משקיע חדש.
באופן אישי מעולם לא חוויתי מפולת אלא תיקונים קלים.
לאחרונה הייתי מושקע בקרוב למאה אלף ש"ח, ומשבאו הירידות מיהרתי להכניס עוד כ-40 אלף ש"ח בשלבים. המפולת ממשיכה ואני כבר ביום ה מופסד קרוב ל15 אלף ש"ח. ומי יודע לגבי ההמשך.
אני עצמאי ממש לא עשיר והכסף הזה הוא פרי עמל של שנים רבות ובעצם כל הוני.
הסיפור לא קל לי ובטח שלא קל לי להתוודות על הפסדים ברבים.
ממתין לתגובתכם תודה מראש
ישראל
-
Re: עוצו עצה
ישראל שלום.
אם שבוע אחרון הלחיץ אותך ואתה כל כך דואג לכסף ולא יכול להרשות לעצמך לאבד אותו - צא מהבורסה.באמת. אם ירידה של מעוף שהייתה השבוע כבר הלחיצה אותך תחשוב מה יהיה אם בורסה תרד עוד 15 אחוז ? תשאל את עצמך : בהנחה שלא הייתה עכשיו בשוק האם במצב נוכחי הייתה נכנס ? אם התשובה היא כן - אז תשאר.ואם התשובה היא לא - אז תמכור.
-
אם הכסף שהשקעתה הוא פרי עמל של שנים וכל הונך, אז אני ממליץ לך להשקיע רק 20% מהכסף בלבד במניות.
ותשתדל לא לבצע הרבה פעולות כי אתה תפסיד,לטווח ארוך שנה שנתיים הכסף שלך יניב רווחים יפים.
ושוב רק 20% .
-
בס"ד
תודה על התגובות!
שמח עם כל תגובה!
ישראל
-
ישראל, זה יום טוב להקטין חשיפה.
-
שלום,
ראשית אדגיש כי אני משקיע רק כשנתיים וכל מה שאני אומר הוא מניסיון אישי ולא מקצועי:
א. מהירידות האחרונות אין לך מה לדאוג הם זמניות יהיו עליות רק צריך סבלנות ולדעת מתי לצאת.
ב. כפי שאמרו קודמיי אם זה כל כספך או חסכונותייך ואתה כ"כ מודאג מהם צא מהבורסה, לך לדברים סולידיים בבנק עם ריבית נמוכה אבל בטוחה. או שים סכום שאותו אתה משקיע בלי דאגה רבה.
ג. אמר לי פעם מישהו חכם : אל תוסיף כסף טוב על כסף רע (באנגלית זה נשמע יותר טוב). כלומר עם יש לך הפסדים גדולים אל תנסה להכניס עוד כסף כדי לעשות ממוצעים ולשפר עמדות ואח"כ להפסיד גם אותו. (כמובן שכל מקרה לגופו אבל בגדול אני חושב שזה נכון).
ד. בהצלחה רבה, רק שקרנים אף פעם לא מפסידים...
-
שלום חברים
ראשית תודה לכולם על התגובות החכמות והמחממות.
לצערי לא שמעתי בקול דמי כיס והמשכתי להפסיד בס"ה כ-20 אלף ש"ח.
אין לי ספק כי במוקדם או במאוחר הניירות יתקנו (למעט אולי קרדן NV שקניתי ב-23 ש"ח).
יש לי לא מעט מסקנות מהסיפור, ועדיין אני בטוח כי יש לי הרבה מה ללמוד.
שוב תודה
ישראל
-
שאל עצמך מספר שאלות:
1. האם הרווח הריאלי שלך ( בשיקלול עמלות ) בכל נכס גבוה מהרווח שמתקבל בהשקעה בתעודת סל של המדד המכיל אותו?
2. מהו הפיזור בו אתה נוקט?
3. האם אתה נוקט בפעולות מגדרות?
4. מהם הקריטריונים המשמשים עבורך להערכת שווי של נכס (מידת הכדאיות לרכוש הנכס) ולהעדפתו על פני נכס דומה?
5. מה הסיבה שאתה בוחר למכור נכס (הערכת שווי משתנה, סטופלוס אקראי, שוק משנה כיוון וכו...)
6. מהם האמצעים המשמשים אותך בבואך לרכוש נכס (כתבה בעיתון, הערכת שווי, בדיקה השוואתית עם נכסים דומים, חבר ממליץ וכו...)?
ישנם שאלות רבות נוספות שרצוי שאחד יענה עליהם לפנ השקעה בבורסה, בכדי לבצע השקעה מוצלחת מחד ובכדי להכיר את אופיו ההשקעתי (והמגבלות הפסיכולוגיות שלו) מאידך.
אם תוכל לפרט את מצבך בנוגע לשאלות אלה, אזי תתקבל תמונה ברורה יותר של הכשלים בהשקעתך (אם הם קיימים בכלל).
בנוסף, וחשוב מכל, ללא הצגה של התיק קשה מאוד לסייע לך.