-
פטור ממס שבח
לירן שלום,
שאלה לנושא פטור ממס שבח. עפ"י חוק מיסוי מקרקעין לעניין פטור ממס שבח:
"הדירה הנמכרת היא דירתו היחידה של המוכר בישראל ובאזור כהגדרתו בסעיף 16א, והמוכר לא מכר, במשך שמונה עשר החודשים שקדמו למכירה האמורה, דירת מגורים אחרת כאמור, בפטור ממס לפי פסקה זו, ובארבע השנים שקדמו למכירה לא היתה לו בעת ובעונה אחת יותר מדירת מגורים אחת כאמור, הוראה זו לא תחול על מכירת חלק בדירה שהוא פחות מ-25% ממנה ועל מכירת דירה שהושכרה למגורים בשכירות מוגנת לפני יום כ"ב בטבת התשנ"ז (1 בינואר 1997)."
האם משמעות הדבר כי אני זכאי לקנות ולמכור דירה בכל שנה וחצי ואהיה פטור ממס שבח ? בתנאי כמובן שאהיה בעל דירה אחת .
כמו כן, בכפוף לסעיף לעיל האם יש איזשהו חלון זמן מקסימלי בתוך השנה וחצי שבו אני רשאי להיות בעל 2 דירות? לדוגמה , קניתי דירה ומכרתי את שלי אחרי חודש .
תודה
-
Re: פטור ממס שבח
שלום רנו ,
פרטתי את סעיף 49 לחוק מיסוי מקרקעין הרלוונטים לשאלתך כך :
פטור לדירה יחידה
בעל דירה, (לרבות התא המשפחתי שלו) שלא היתה לו יותר מדירת מגורים אחת בארבע שנים שקדמו למכירת הדירה הנדונה, זכאי לפטור ממס שבח במכירת דירתו.
ככלל יש להמתין 18 חודשים לאחר מכירת הדירה הראשונה בפטור לקבלת פטור נוסף
אם רכשת דירה נוספת תוך 12 חודשים קודם למכירת דירתך הראשונה וכתחליף לה, עדיין אתה נחשב לבעל דירה אחת. כמו כן אם חלקך בדירה נוספת הוא פחות מ- 25% או שהדירה הנוספת הושכרה למגורים בשכירות מוגנת, עדיין תחשב כבעל דירה יחידה.
לעומת זאת, מכירת חלק מדירה הקטן מ- 25%, או דירה מוגנת - יהיו חייבים במס אם
המוכר קיבל פטור על דירה אחרת במהלך ארבע שנים האחרונות למכירה זו.
חשוב לציין כי אם תבוצענה פעולות רבות של קניית דירות ומכירתן, תוך תקופה קצרה,
ייתכן שפעילות זו תחשב כפעילות עסקית ותחויב במס הכנסה והפטור לא יהיה תקף.
פטור אחת לארבע שנים
כל אדם זכאי לפטור ממס שבח אחת ל- 4 שנים עבור דירה אחת שמכר, גם אם הוא
בעלים של דירות נוספות.
אשמח לסייע בכל שאלה נוספת בנושא.
בברכת הצלחה
לירן מורנו, עו"ד
050-7816842
-
-
היי,