שלום רב,
במידה ואני בונה תיק השקעות לטווח ארוך של כ-5 שנים, כיצד היית מציע לי לחלק את התיק מבחינת סוגי המטבעות (USD\שקל) שבהם אשקיע?
תודה רבה על תשובתך,
duke_92
Printable View
שלום רב,
במידה ואני בונה תיק השקעות לטווח ארוך של כ-5 שנים, כיצד היית מציע לי לחלק את התיק מבחינת סוגי המטבעות (USD\שקל) שבהם אשקיע?
תודה רבה על תשובתך,
duke_92
תיק רק של מט"ח תיק השקעות רגיל?
השאלה שלך היא כמה לחשוף את תיק השקעות שלך למט"ח/$?
תיק השקעות מנייתי לטווח הארוך שמושקע בארה"ב, כלומר במטבע דולרי.
האם כדאי להשקיע רק בארה"ב או שמא לחפש גם השקעות בארץ, כלומר באפיק שקלי?
הפורום הזה אולי לא הכתובת הנכונה אך בכל זאת ננסה לעזור.
תמיד טוב לפזר השקעה לכמה אפיקים/סוגים וגם לאזורים גאוגרפיםאך הכי חשוב כאשר התיק שלך מנוהל על ידך תשקיע/תסחור במה שאתה טוב בו.
לשאלתך, השנתיים האחרונות הוכיחו את עצמם בזה שכחול לבן זה הכי טוב(וסליחה על הפטריוטיות). עקב המשבר בארה"ב ראינו צניחה של המטבע הירוק ואחריו רוב העולם אך הש"ח והכלכלה הישראלית נשארה די חזקה. עכשיו כל משקורה באירופה תורו של האירו ליפול וש"ח עדיין חזק(יש כאלה אומרים חזק מידי), זה די אמור לענות לשאלתך אך תמיד צריך להשאיר מקום לשינוים במידה וקורה משבו בלתי צפוי.
אסכם את השאלה, באיזה מטבע עדיף להשקיע לטווח של כ- 5 שנים - USD\שקל?
אם לסכם את התשובה (לטעמי) בעיקרון מי שסוחר במטח סוחר לטווחים (ואפילו הרבה) יותר קצרים מ-5 שנים, יש כאלה הסוחרים אפילו לשניות בודדות (סקעלפרים) ויש שסוחרים לפרקי זמן יותר ארוכים, על קווי מגמה/פריצות/תמיכות/התנגדויות/תיקונים/גלי אליוט/P&F/פיבוט/סטיות/חציות/נרות יפניים/פונדמנטלי (סליחה עם שכחתי משהו :d )ו/או שיטות מסחר שפיתח כל אחד לעצמו, וכל הנ"ל לא קשורים בעקרון לזמן הם יותר קשורים למה שהגרף או מה שהנתונים פונדמנטליים מראים באותה שעה וכמובן שהם משתנות על פי הגרף ו/או נתונים פונדמנטליים המשנים את החלטת הסוחר בכל זמן ורגע נתון.ציטוט:
פורסם במקור על ידי duke_92
ולכן כל נסיון לענות על שאלתך תחשב בעייני כהימור
יום טוב
וכל טוב
ציטוט:
פורסם במקור על ידי duke_92
התשובה פשוטה - שקל.
כמו שנאמר לפני, התפישה השולטת בקרב גורמי ההשקעות הגדולים היא שהשקל יתחזק בשנים הקרובות, מאחר שהממשלה בישראל התנהלה בצורה יותר אחראית מארה"ב או חלק ממדינות אירופה, וגם גילוי הגז שיפחית את יבוא הגז והנפט. עם זאת, סטנלי פישר יעשה ככל שביכולתו למנוע את זה .
אם לגדר במט"ח לטווח של 5 שנים אז הכיוון הוא סין (דרך כלים עקיפים להשקעה שם).
וביחד עם זאת להיות עם היד על הדופק