שאלה לאלון בנוגע לאג"ח מדינות בחול
אלון הי
רציתי לשאול את דעתך בנוגע לאגח מדינה כגון ברזיל, מקסיקו, מדינות מזרח אירופה ועוד.
א. מה לדעתך סיכוני המטבע ועד כמה הם משמעותיים בהשקעה בניירות אלו?
ב. מה דעתך באופן כללי על השקעה מסוג זה? מדובר בריביות של סביב ה-10%.
אני חושב ששוק האגח המקומי אינו מגלם אלטרנטיבות ראויות בשלב זה.
ג. ואם דעתך חיובית, אילו מדינות היית ממליץ לבחון?
ד. וכמובן דעתך בנוגע לאגח מועד הפירעון (שנה) של יוון ב-5% אחוז ריבית.
תודה רבה מראש
Re: שאלה לאלון בנוגע לאג"ח מדינות בחול
בנוגע לסיכוני מטבע,
אני חי בשקלים, לא ביורו ולא בדולרים. אם הייתי רוצה להמר על כיוון מטבע הייתי סוחר במט"ח ולא עושה זאת באמצעות השקעה באג"ח (לא שאני פוסל השקעה במט"ח, פשוט לדעתי לא נכון לעשות זאת מתוך אג"ח).
(א) הסיכונים יכולים להיות משמעותיים, ושינויי מטבע יכולים לפגוע בכלל הרווח (בהמרה לשקלים) ולגרות אפילו להפסד בטווח זמן קצר מאוד. כמובן שכמו שיש סיכונים - הדבר יכול לייצר רווח נוסף...
(ב) ריבית של 10% אינה משהו חריג כאשר לוקחים בחשבון שבאותם מדינות לא נהוג הצמדה למדד כולשהו ובארץ כן. המדד בשנה שעברה היה 4%, המדד השנה צפוי להיות 3%. השקעה לטווח ארוך באגחים ממדינה אחרת לא יהנו מכך, ככל שההשקעה ארוכה יותר יש לכך השפעה חזקה יותר שכן מדובר על ריבית דה-ריבית!
לכן בקיזוז מדובר על תשואה ראלית של 6-7% בקיזוז עמלות המרת מטבע ועמלות גבוהות יותר במרבים המקרים של קנייה/מכירה והחזקה (שלא לדבר על הבט המיסוי הבעייתי בחלק מהמקרים) - כל אלא שוחקים את הרווח הפוטנציאלי ויש לקחת אותם בחשבון...
(ג) כמו שאתה מבין דעתי לא חיובית ואני לא מבתצא בניירות אילו ולכן אינני יכול לכוון (שכן אינני ממליץ אף פעם).
דבר אחד שכן אומר בחיוב - מי שמחלק את זמנו בין ישראל למדינה אחרת, או לחלופין יש לו הוצאה במטבע מסויים (לדוגמה מטפלת לפנסיונר שעובדת בדולרים) יכול להבטיח הצמדה למטבע ובכך לכסות סיכונים אפשריים בהחלשות השקל, במקרים אילו יכול להיות כי השקעה יחסית יכולה לשרת את המטרה!
(ד) שוב 5% ריבית בקיזוז מדד צפוי להשנה - לא משהו חריג! ועדיין יש סיכון, יוון לא תיהיה הראשונה שתפשוט את הרגל (אם אכן זה יקרה ואני מהמר שלא) וכנראה לא האחרונה... לכן אינני חושב כי השקעה כזו נכונה למשקיע הישראלי הממוצע...
מה גם שאתה יכול למצוא ניירות צמודי מדד עם תשואה זו של חברות די בטוחות... אז למה להרחיק מהבית וממה שמכירים.
Re: שאלה לאלון בנוגע לאג"ח מדינות בחול
כמו כן אני מאמין כי עניתי על כך (אומנם בפחות פירוט) בעבר -
http://s-maof.com/Forum/viewtopic.ph...p=41364#p41364