שאלה לגבי אסטרטגיית מט"ח המשלבת עסקאות פורוורד עם אופציות
בוקר טוב ל- סטס, מאיר
קרסו
ולחברים הפעילים במט"ח.
למרות שאיני פעיל בפורום הזה, התחלתי להתעניין לאחרונה באסטרטגיות משולבות (בכותרת).
מעט רקע - קורס מסחר במט"ח לפני כארבע שנים, חצי שנה מסחר פעיל (דרך Saxo), פעילות רבה, לפחות 5 טריידים ביום ורק על המייג'ורס, התחלה עם 2000 $, סיום עם 2030 $ + לחץ דם גבוה, פיקים - בשיא 20,000 $ בתחתית 500 $.
מסקנות -
1. הייתי מטומטם שלא ניהלתי נכון את הסיכונים (לא שמתי בצד חלק מהרווחים / לא יצאתי בשיא),
2. צורת מסחר רגילה, כלומר חוזים על צמדים + סטופים (לוס, פרופיט וטריילינג) לא בשבילי, כנראה לא מסוגל לעמוד בפיתויים.
בשנים האחרונות סוחר באופציות מעו"ף, צובר ידע ונסיון, עד לפני שנה הפסדים של אלפים בודדים, בשנה האחרונה שינוי מגמה לתוחלת חיובית עקבית (עובד בסיכון נמוך ובהתאם התשואה).
וכל זאת מדוע סיפרתי, מכיוון שבכל זאת מעניין אותי לחזור לתחום המט"ח, אולם מחפש צורת פעילות עם סיכון נמוך, כלומר הסיכון הנמוך מושג בעזרת שילוב כלים שונים ולא מסתמך רק על הגנות תוכנה / פקודות (סטופים למיניהם).
כעת לשאלה-
חשבתי על אפשרות לשילוב בין עסקאות פורוורד ש"ח / $ לבין כתיבת אופציות.
מדוע דווקא הצמד הזה ? מכיוון שישנו שחקן ראשי (סטנלי) שמשפיע בשני אופנים, נמצא באופן קבוע בעמדת לונג על הדולר , אשר יוצר פער מלאכותי בין השווי ההוגן של השקל (מתחת ל- 3.5 ואולי אפילו הרבה מתחת) לבין שערי המסחר באזור 3.6-3.8 , ובנוסף סביר מאד שיחזיק את הריבית בארץ לפחות 1% מעל הריבית בארה"ב (ורק יחכה לכל הזדמנות להעלותה).
במצב כזה, ותוך תכנון נכון עולה בדעתי כי ניתן לסחור בפורוורד (שהוא חוזה רגיל, לא ממונף), תוך ניצול הפרשי הריבית (כיוון החוזה יהיה כך שאני לווה מטבע בריבית הזולה ומוכר מטבע בריבית היקרה), ואת ההגנה לא מבצע ע"י חוזה רגיל באופציות אלא ע"י אסטרטגיה דומה יותר לצילינדר או צילינדר מוגן, תוך ניגול גבולות די ברורים של הצמד הזה (נניח 3.9 למעלה ו-3.5 למטה), או להגן באמצעות כתיבה בלבד, כאשר שער המסחר מתקרב לאחד מאזורי התמיכה/התנגדות.
גם איני רואה בעיה בעובדה שהאופציות מוגבלות לטווחים קצרים ובעלות סחירות גבוהה, אל מול פורוורד שאינו סחיר, מכיוון שלמיטב ידיעתי ניתן תמיד לבצע עסקאות פורוורד הפוכות ובכך לקטום את משך החיים של העסקה המקורית (נניח כדי לבצע סגירת עסקת פורוורד באותו מועד שבו פקיעת האופציות).
אשמח לשמוע דעתכם - בעד, נגד, שיפורים וכו'.
בתודה