-
2 הביומדיות שלי
חשוב להדגיש שמדובר בחברות עם שווי שוק קטן אך לא קטן מדי כאלה שיכולות לנהל את הסיכונים שלהן נכון, שכן חברה עם מוצר אחד ובלי יותר מדי כסף בקופה לא יכולה לשרוד לאורך זמן.
הכלי העיקרי ששימש אותי לבחירת מניות עפ"י ניתוח פיננסי שלהן הוא הערכת שווי באמצעות היוון תזרים נקי לאחר הוצאות מימון, כלומר שימוש במחיר הון המשקף את הסיכון התפעולי ולאחר מכן הפחתת עודף התחייבויות פיננסיות, לקבלת שווי מניה של החברה שאנחנו בוחנים רכישתה.
אחרי כל הממבו-ג'מבו אלה הן שני הביומדיות שלי (חברות "שלב ראשון-שני") :
מזור - מפתחת, מייצרת ומשווקת מכשור רפואי לניתוחים מבוססי טכנולוגיה ייחודית (בעיקר לתחום עמוד השדרה). המוצרים של החברה נמצאים בשלב בשלות ושנת 2010 אמורה להיות תחילת שיווקם. בחרתי בה מאחר ומדובר בחברה מוכרת בקהילה הרפואית עם מוניטין וניסיון, כאשר שנת 2010 תהיה שנת מבחן בו החברה שפעלה עד כה בעיקר בשוק האירופאי אמורה לחדור לשוק האמריקאי להביא עמה חוזים ולקבל אישור FDA למוצר ספציפי.
עפ"י מודל היוון תזרימי מזומנים שאותו הזכרתי מדובר בשיעור היוון של כ-20-25%, מדובר בסיכון גבוה ובעצם זה מה שהיינו מצפים ואפילו רוצים מחברת ביומד בכדי להבטיח סיכוי לתשואה גבוהה.
שער כניסה שלי -1100.
יעד - 1550.
סטופ לוס שלי - 1000.
ביוליין - המעסיקה כ-45 עובדים, יש לחברה בקופת המזומנים כ-20 מיליון דולר והיא נסחרת לפי שווי שוק של כ-500 מיליון שקל. דרך הפעולה של החברה היא רכישת זכויות על מולקולות ממכוני מחקר אקדמיים או מחברות סטארט-אפ בשלבים מוקדמים של הליך הרישוי או בשלב הפרה-קליני. בעזרת המולקולות האלה מפתחת החברה תרופות ומעבירה אותן את הליך הרישוי הקליני, שבודק את היעילות והבטיחות של המולקולה. הדבר חוסך משמעותית בעלויות המו"פ ולכן עוזר לה להישאר עם הראש מעל המים.
מקור ההכנסות של
ביוליין
הוא מתן רישיונות משנה לייצור תרופות לחברות הגדולות, בהן חברת
טבע
המחזיקה בכ-10% מהחברה. התרופה המובילה של החברה מיועדת לטיפול בסכיזופרניה.
כאן באמצעות השימוש במודל של היוון תזרימי ולאחר ניתוח מקיף של הענף בו פועלת החברה ושל יתרונותיה וחולשותיה היחסיים של החברה, בונים תחזית להתפתחות מכירות החברה בעתיד. צפי צמיחה ריאלית גבוה יחסית למכירות ב-5-10 שנים הקרובות, עשוי להצדיק שווי גבוה מהותית מהשווי במקרה בו הצמיחה השנתית הצפויה הריאלית הינה של אחוזים בודדים בלבד.
את צפי מכירות עתידי זה גזרתי משלושה פרמטרים עיקריים : מגמת צמיחת הענף והסגמנטים בהם פועלת החברה, הערכה וצפי לגבי מעמדה התחרותי של החברה בענף ולבסוף היכולת של החברה לצמוח מעבר לשיעורי צמיחת הענף (הגדלת פלחי השוק).
השווי המסתמן של החברה מגיע לכ-150מיליון דולר. ( תחזית אופטימית מדברת על : גודל השוק הצפוי של המולקולה, שלפי הפרסומים מגיע לכ-15 מיליארד דולר, כולל התרופות המתחרות. במידה שהמוצר יגיע לנתח של 20%-30% מהשוק, המשמעות היא מכירות בהיקף של 3.5 מיליארד דולר)
שער כניסה שלי - 420.
יעד ראשוני - 560.
סטופ לוס שלי - 400.
הייתי זורק למתכון גם את קמהדע וכלל ביוטכנולוגיה ככאלה הצפויות לגל עליות נוסף, עבור כל אחת קיימות סיבות למכביר שיצדיקו גל כזה (אך קצרה היריעה מעבר לכך שמדובר בחברות המייצגות שווי שוק גבוה באופן ניכר ולכן לא מתאימות לפרופיל).
כמובן שכ"א יעשה את החושבים שלו באיזה שער ראוי להיכנס ומתי לקטוע הפסד, כמו כל מתכון חשוב המרכיב הסודי של כל אחד...
הערה - מדובר בדעתי האישית ולא המלצה
-
Re: 2 הביומדיות שלי
רציתי לשאול אם ידוע למשהו על תאריכים של שלבים בהתקדמות תהליכי ניסויים של חברות הביומד
כמה חודשים לפני הספקולציה תעשה את שלה
תודה
אייל
8-)
-
אהלן תומר,
ראשית ברכות על הניתוח המקיף אודות מניות הביומד. מסכים לכול מילה אודות
ביוליין.
ב2009 נכנסתי בשער 192 מומש בסביבות 420.
מחזיק גם היום מאמין בחברה. אגב מה קורה עם ההנפקה בארה"ב?
מהדעתך על שמיר אופטיקה.אחת מחברות הביומד הבודדות שמוכרת ומרויוחה!!.
קראתי במקום אחר מה שכתבת, לא בטווח שהבנתי,אתה פוסל ניתוח טכני,
או מטיל ספק בגלי אליוט?
לסיכום,נהנה לקרוא את ניתוחיך,יישר כוח.
יוסי,אחד המורים שלך בתיכון.
חג שמח
-
לשאלה הראשונה, כל מידע לגבי החברות מבחינת הנפקות ומועדי פקיעות ניתן למצא במאיה וכן בטלנירי.
כל הנפקה אחרת המתוכננת בוול כפופה לפקיעת כל האופציות.
לשאלתך יוסי, בוודאי שאיני פוסל ניתוח טכני אלא פשוט השקפתי לגביו היא מעט שונה ופשטנית יותר.
מבחינתי כל שנקרא ניתוח טכני הוא פונקצייה התלוייה בשתי משתנים (מחיר ונפח מסחר) כאשר כ"א מהמשתנים האלה הוא פונקציה בדידה בזמן. הפונקציה תונדת בין התנגדויות ותמיכות וניתן לערוך אותה בעטיפות רבות אך כ"א מהן היא בסופו של דבר פונקציה שתלוייה במחיר, בנפח מסחר ובזמן. אני אישית משתמש בניתוח הטכני כל אימת שאני רוכש נייר ערך, הסיבה לכך היא שאין לי, כמו לכולנו, את כל הזמן שבעולם לערוך ניתוחים פיננסיים מורכבים ולעמוד על דיוקם אך בהחלט שואף להשתמש בכלים פיננסיים העוזרים לי לפרש את התנהגות אותה הפונקציה ביתר דיוק (אף על פי שיש שיגידו שההתייחסות הפונדמנטלית אפילו אסורה בעת ניתוח טכני). ישנם כלים פיננסיים מדהימים שאנשים מאוד מוכשרים התאימו במיוחד למטרה זו.
באשר לגלי אליוט, אינני בטוח אם התיאוריה מתאימה לתחום הכלכלי או לא אך מהיכרותי עם השיטה היא מציבה לעצמה את המגבלות וכאלה שהיא עצמה אינה מסוגלת להתגבר עליהן. טענתי היא שבכדי לנתח באמצעות התיאוריה תזדקק להמשיך ולחקור עד לגרפים שבועיים, יומיים ותוך יומיים שם קיים מה שקראתי בשם "רעש לבן". מדובר בהפרעות בכל ספקטרום התדרים כך שלא ניתן לסננם בכדי לקבל את אותו גרף בסיסי הנקי מהם ועליו מחייבת התיאוריה את הימצאות גל האליוט (הפרעות הנובעות מפעולות שגויות, תדר הדגימה של מערכת הניתוח הטכני, המערכות המבצעות את אותן הוראות ועוד כהנה וכהנה).
לבסוף טענתי כי אותה הבעיה קיימת גם עבור כל ניתוח טכני ומתווספים אליה אותם אירועים סינגולריים שלמנתח טכני ממוצע אין את היכולת להגיב אליהם בזמן. חלק מהבעיות קיימות גם בניתוח פיננסי ישיר של נייר ערך וקיימות גם אחרות.
כמשקיע אני סבור שראוי להוסיף לארסנל הכלים שלך כמה שיותר כלים, אי שימוש בהם לא יזיק אך חוסר היכרות עמם יכול בהחלט להביא להחלטות פחות טובות.
-
ובנוסף, אני כמובן יודע באיזה יוסי מדובר ( היינו שכנים כ-20 שנה)... :)
חג שמיח וכשר,
הצלחה בורסאית לכל יושבי הפורום
-
הי תומר
לא שאלתי לגבי הנפקות או פקיעות
אולי משהו יודע על תארכים של שלבים בניסויים של תורפות כמו סיום שלב 1 או שלב 2 בפיתוח התרופה או אולי תאריך יעד לאישור ה FDA או כל מידע עתידי מסוג זה לגבי כל חברות הביו
השאלה מופנת לכולם
תודה
אייל
-
ארז,
קל מאוד למצוא את הצפי העתידי לכל אחד מהפיתוחים אולם הידע לגבי האופן בו פיתוח זה או אחר יצלח מבחינה פיננסית הוא איזוטרי. רוצה לומר שכנראה שמעטים האנשים שבאמת מבינים מה ערך הפיתוחים מבחינה מקצועית שכן הדבר דורש ידע עצום בתחום ובנישה הספציפית.
התרופה לסכיזופרניה (פיתוח BL-1020) עומדת בפני השלמת שלב 2b - צפי להעברה לאחת מחברות הפארמה לורך ייצור ושיווק עד לסוף השנה.
שווי שוק תרופות אנטי-פסיכוטיות הוא כ-20 מיליארד דולר כך שגם נתח מיניאטורי יהווה מקפצה פיננסית אדירה לחברה.
ההתקן רפואי לדופן שריר הלב (פיתוח BL-1040) נמצא במסלול אישור רגולטורי מואץ של ה-FDA ותחילת שיווקו תתאפשר לכאורה באזור 2012. לגבי ההתקן כבר נחתם אותו הסכם בחודש יולי עם חברת איקריה לבלעדיות עבור הסכם זה שילמה איקריה מחיר מגוחך של 7 מיליון דולר לכן רבות תלוי בהצלחת סיום הניסויים הקליניים והאישור הרגולטורי.
פוטנציאל השוק של ההתקן הוא כ-10 מיליארד דולר, כך ששוב, בתלות בשכבר ציינתי קיימת אפשרות להמשך הכנסות מאיקריה עם התקדמות השלבים, כל התקדמות כזאת תדחוף כמובן את המניה וחשוב מכך תחזק את ההסתברות לעליית התזרים העתידי.
תרופה לטיפול בכאב נוירופטי - (פיתוח BL1021) - צפוי להיכנס לניסויים קליניים ברבעון שלישי השנה, אופק לא לגמרי ברור. בחרתי להוסיפו מאחר ושווי השוק לתחום הכאב הנוירופטי מוערך בכ-4 מיליארד דולר, כך ששוב, במידה ויקרום עור וגידים מדובר בפוטנציאל רווחיות איכותי.
תרופה להסרת נגעים מהעור (פיתוח BL-5010)- פורמולה פטנטיאלית נמצא בשלב 1/2 לבדיקת בטיחות ויעילות. אני הוספתי את הפיתוח י מאחר ומדובר במו"פ מתוחכם ביותר וכן מהסיבה שהחברה נמצאת כבר בשלב 1/2.
שאר הפיתוחים לא רלוונטיים מבחינת השקעה במניה...
-
שלום תומר,
אכן בצעת עבודה מצוינת בסקירה אודות ביוליין
(אחרי הסקירה כול מי שיש לו ראש בין האוזניים חייב לשקול כניסה לנייר)
תומר יכול להפנות אתרים ,לינקים לחומרים דומים.
כשתגיע לאיזור שלנו אשמח לשוחח.
חג שמח יוסי
-
אשמח להיפגש כאשר באזור. מוכן לשתף בכל שאפשר, הרי זאת בדיוק מהות אתר "שחקן מעוף" ולכן גם היחידי שאי פעם הייתי שותף פעיל בו.
-
avr.tomer שלום!
מה דעתך על ביוסל וביו לייט?
ראיתי שניתחת יפה מאוד מניות ביודיות, אשמח לקבל תשובה