שוקת רחבה אפריל - דיונים ופרשנויות
חודש אפריל עומד בפתח. זהו חודש של 5 שבועות, בדומה לחודש ינואר שאותו עשינו עם שחקן.
דרך הפעולה שלי החודש, היא לפתוח את השוקת העיקרית, כשלושה שבועות לפקיעה. אז כבר אפשר לראות כיוונים כלשהם. כמובן שאם יקרה משהו יוצא דופן עד אז, וסטיות התקן יעלו באופן משמעותי, אפשר יהיה לקפוץ על העגלה ולפתוח קודם. אבל כרגע אני צופה דישדוש מדושדש.
מכיוון שסתם חבל לתת לכסף לשכב שבועיים ולא לעבוד, אני חושב שהדבר הנכון זה לפתוח שוקת סופר רחבה זמנית לא מוגנת, באזור האופציות הזולות מאד מאד. פחות מ 50 ש"ח האופציה. אלו יצליחו להישחק גם בשבועיים הללו. ומה שיתנו, יתנו. גם 80 ש"ח לשוקת זה כסף. ואם עושים כמה עשרות פעמים, זה יוצא מתנה נחמדה. מה שחשוב, זה
באמת
להתרחק. ולזכור הייטב שזו למעשה לא השוקת אלא רק ה"בקרוב".
תבלינים:
מכיוון שסטיות התקן סופר נמוכות, וגם הטתא חסרת משמעות בשבועיים הקרובים (לפחות באופציות שקרובות לסטרייק), אפשר לתבלן עם קניה של אוכף על הסטרייק.
קניה של אוכף על הסטרייק, מזכירה לי קצת את השעשועון "החוליה החלשה". וזאת למה? בשעשועון הזה, מצטבר סכום כסף הולך ועולה עם כל תשובה נכונה. אבל עם תשובה לא נכונה מפסידים את הסכום שהצטבר. על מנת לממש את הכסף הזה צריך לצעוק "בנק" ואז הסכום שהצטבר עד אז נכנס לבנק. אבל אז מתחילים את הצבירה שוב מהסכומים הנמוכים.
כך גם קניית אוכף. קונים אותו ומקווים שהמדד יזוז. אם הוא
באמת
זז, אפשר לעשות שני דברים:
-לצעוק "בנק" שזה אומר למכור את האוכף, לקחת את הרווח ולפתוח אוכף חדש על הסטרייק החדש. היתרון - ממשים את הרווח. חיסרון - עם פתיחת האוכף צריך המדד לתפוס מרחק עד שמתחילים להצטבר רווחים. בהתחלה הגרף סופר שטוח, ועל כל 20 שקל שמרווחים בצד אחד, מפסידים בצד השני.
-לחכות עוד ולקוות שהמדד ימשיך באותו הכיוון. אבל מהמרים על הרווח שהצטבר עד עכשיו. כי המדד יכול להחליף כיוון.
את עלות השחיקה הקטנה של האוכף, במידה והמדד עומד במקום, אפשר לממן על ידי זה שהוא מאפשר מכירה של עוד די הרבה אופציות זולות ורחוקות מאד. אם קונים אוכף על הסטרייק, הוא נותן בעצם תקציב של 20,000 ש"ח ביטחונות במרחק 200 נקודות מכל צד. בסכום הזה אפשר למכור 5 אופציות לצד, שיכניסו נניח 400 ש"ח. שזה די מכסה את שחיקת האוכף הזה שקנינו, ומאפשר לנו להמשיך להנות מהמשחק.
אין מה לצפות לרווחי ענק. על תזוזה של 30 נקודות אפשר לעשות אולי 500 ש"ח. ואם סטיות התקן יעלו, אז בכלל תהיה שימחה. אז מה רע?
Re: שוקת רחבה אפריל - דיונים ופרשנויות
דמי כיס,
לדעתי צריך כן לקחת בחשבון שתיהיה שחיקה בשבועיים הראשונים.
יש דיי הרבה ימים שבהם הבורסה פה בארץ סגורה - כלומר ימי טטא שחבל לא לנצל.
אני דווקא כן חושב שצריך לפתוח שוקת רגילה כבר בחמישי אחרי הפקיעה (כמובן בהתאם לכללים).
לגבי קניית אוכף מסכים איתך, גם אני חושב שצריך לנסות לנצל את הסטיות התקן הנמוכות.
דן
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
דמי כיס,
לדעתי צריך כן לקחת בחשבון שתיהיה שחיקה בשבועיים הראשונים.
יש דיי הרבה ימים שבהם הבורסה פה בארץ סגורה - כלומר ימי טטא שחבל לא לנצל.
אני דווקא כן חושב שצריך לפתוח שוקת רגילה כבר בחמישי אחרי הפקיעה (כמובן בהתאם לכללים).
לגבי קניית אוכף מסכים איתך, גם אני חושב שצריך לנסות לנצל את הסטיות התקן הנמוכות.
דן
דן זה לא סותר את מה שהציע אופיר.
התטא אכן נמוכה בשבועיים ראשונים , מצד שני אתה צודק יש חופשים ומסחר מצומצם, לכן עיקר השחיקה תהיה בקצוות.
כמה שתוכל לפתוח בכמויות יותר גדולות כמה שיותר רחוק, כך זה ישחק הרבה יותר מהר.
הרעיון של אופיר למנף בטחונות זולים יחסית על הסטרייק (רכישת אוכף, כיום זול הרבה יותר מלפני חודשיים, אתמול אוכף על 1220 עלה 4200 ש"ח, ובינואר אני זוכר כי קבלנו על אוכף בסטרייק 5500 ש"ח.), במיוחד כאשר סטיית התקן נמוכה והטטא פחות משמעותית הוא רעיון מצויין.
כנראה הרעיונות הטובים מגעים בארבע בבוקר :d
אתמול התחלתי לפתוח את החלק העליון של השוקת לאפריל -
כתיבות C1300 עם הגנה ב 1320. הצלחתי להכניס כ-45 ש"ח על כל צמד. (אחרי התעקשות על מחירים).
אמנם 1300 זה רק 7% מהמדד הנוכחי, אבל אם נגיע לאזורים האלה באפריל - זה
באמת
אומר שהכלכלה שלנו משוגעת לגמרי.
תודה רבה על הרעיונות - מעניין מאד
אני חושב שאני איישם אותם
רעיון טוב לדעתי, אני הולך לבצע את זה החודש.
אקנה אוכף ואכתוב כמות גדולה הכי רחוק שיוכל אסתפק במחירים של 25-30 ש"ח.
צריך לקחת בחשבון שאם אוכף ישמש להגנה עבור הכתיבות יכול להיות מצב(שאנחנו מקווים שהיה)של תנוע חדה ואז לא נוכל לממש את הרווח באוכף אם לא יהיה מספיק בטחונות לכתיבות שלנו,לא נרצה להתכסות כמחירם גם אקפוץ ולא יהיה כדאי.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
רעיון טוב לדעתי, אני הולך לבצע את זה החודש.
אקנה אוכף ואכתוב כמות גדולה הכי רחוק שיוכל אסתפק במחירים של 25-30 ש"ח.
צריך לקחת בחשבון שאם אוכף ישמש להגנה עבור הכתיבות יכול להיות מצב(שאנחנו מקווים שהיה)של תנוע חדה ואז לא נוכל לממש את הרווח באוכף אם לא יהיה מספיק בטחונות לכתיבות שלנו,לא נרצה להתכסות כמחירם גם אקפוץ ולא יהיה כדאי.
בוודאי שתוכל לממש. קנה אוכף חדש על הסטרייק, ואז תמכור את הישן.
מה דעתכם על לקנות אוכף כבר עכשיו?
אני רואה ש 1220 מחושה ע"פ סטייה של 14. לא נראה לי שיש הרבה לאן לרדת...
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אין מה לצפות לרווחי ענק. על תזוזה של 30 נקודות אפשר לעשות אולי 500 ש"ח. ואם סטיות התקן יעלו, אז בכלל תהיה שימחה. אז מה רע?
אפשר בבקשה הסבר איך אתה מחשב שתזוזה של 30 נק' תניב רווח כזה (פלוס מינוס)?
בוודאי שתוכל לממש. קנה אוכף חדש על הסטרייק, ואז תמכור את הישן.[/quote]
ברור.
אך חובה לשמור על איזון בתטא כך שתהיה לטובתינו בכתיבות הרחוקות.
כמובן אם יש מספיק בטחונות לכתיבה חסופה הדבר אינו רלוונתי בכלל.