שאלת מס הכנסה בעניין רווחי הון למבינים
נניח שאני מבקש למכור 2 מניות (בלי להתעסק עם מס הכנסה בתום השנה ) אם יש לי רווח במניה מס 1 של 10,000 שח ובמניה שניה (לדוגמא) יש לי הפסד של 9,000 ש"ח.... האם במידה ואני מוכר את שני המניות באותו יום , האם במס הכנסה יגבו ממני מס רק על רווח של 1,000 שח , ... מי בכלל עושה את החישובים אם אני סוחר עצמאי דרך בנק
לאומי
....הבנק או מס הכנסה ישירות.
Re: שאלת מס הכנסה בעניין רווחי הון למבינים
גם הבנקים וגם הברוקרים מעבירים למס הכנסה את המס שהם גובים בסוף החודש התהליך הוא אוטומטי ולא דורש התערבות מצידך
ולכן לכל מה שתבצע במהלך החודש תתבצע התחשבנות בסוף החודש
אם מכרת בהפסד (ונוצר לך מגן מס) ההפסד נשמר לך עד סוף השנה וניתן לקזז רווחים מולו
בסוף השנה ההפסד לא מועבר לשנה הבאה וההתקזזות תוכל להתבצע רק דרך פקיד השומה
הבנק עושה עבורך את חישוב המס וגובה אותו ממך בסוף החודש.
כדאי לך למכור באותו חודש, לא משנה יום ספציפי. זה במידה ואתה רוצה להתקזז על המס.
רק הבהרה קטנה, במידה ותרצה להתקזז בהפסד מול רווח שנוצר לך הרי שהגוף המנהל "שומר" את היתרה {"רווח"} רק עד סוף חודש קלאנדרי. לעומת זאת ה"ההפסד ",במידה ונגרם כזה ממכירה של נייר ,נשמר עד סוף השנה.
לכן, במידה ואתה רוצה להתקזז {לא תמיד נכון ,תלוי מה הציפיה שלך מהשוק/נייר} הרי שכדאי לך למכור "הפסד" לפני " רווח "או לחלופין למכור "רווח" אבל למכור "הפסד" באותו חודש שנוצר לך "רווח".
כאמור, במידה ויש לך "מגן מס" {מכירה נייר בהפסד הון} ,הגוף שומר לך את היתרה עד 31.12 של אותה שנה.
דבר קטן נוסף, כך בחשבון ש"הרווח" או "הפסד" הינו ראלי ולא נומינלי!!
בהצלחה
תודה קיבלת :d י את מה שביקשתי ,תודה למגיבים בענין מס ההכנסה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי tamim
רק הבהרה קטנה, במידה ותרצה להתקזז בהפסד מול רווח שנוצר לך הרי שהגוף המנהל "שומר" את היתרה {"רווח"} רק עד סוף חודש קלאנדרי. לעומת זאת ה"ההפסד ",במידה ונגרם כזה ממכירה של נייר ,נשמר עד סוף השנה.
לכן, במידה ואתה רוצה להתקזז {לא תמיד נכון ,תלוי מה הציפיה שלך מהשוק/נייר} הרי שכדאי לך למכור "הפסד" לפני " רווח "או לחלופין למכור "רווח" אבל למכור "הפסד" באותו חודש שנוצר לך "רווח".
כאמור, במידה ויש לך "מגן מס" {מכירה נייר בהפסד הון} ,הגוף שומר לך את היתרה עד 31.12 של אותה שנה.
דבר קטן נוסף, כך בחשבון ש"הרווח" או "הפסד" הינו ראלי ולא נומינלי!!
בהצלחה
תמים
אני חושב שנפלה טעות קטנה:
הרווח מחושב ריאלית ואילו הפסד מחושב נומינלית.
לא יודע למה , אין הגיון אבל זה החוק , כך נאמר לי.