-
קסם שורט נדלן כפליים
שחקן שלום. ביום חמישי שעבר התעודה נפלה 17 אחוז למרות שמדד הנדלן עלה רק ב2 או 3 אחוזים. האם זה מכיוון שבאותו היום קסם התכסו כפי שהם אמורים לעשות כל חודש? במבט ראשוני נראה כאילו התעודה "חייבת" כ10-15 %. באותו היום הייתה איזשהי תקלה והם פיצו את מי שקנה באותו יום את התעודה. האבסורד, ותקן אותי אם אני טועה, הוא שהפיצוי ניתן למי שנהנה מהטעות וקנה את השורט במחיר שחיטה גם ככה( מתחת לשער 1000). שאלתי אותך את השאלה בפרטי אם אני לא טועה ואני חוזר על השאלה פה משתי סיבות: א. אני בטוח שיש עוד אנשים ששואלים את עצמם את השאלה הזו, וב. ענית לי שמדובר בתקלה והיא תתוקן, ובנתיים זה לא נראה ככה.
חוץ מזה-האם השורט שווה השקעה שוב לאחר שנחבט קשות בימים האחרונים?
ודבר אחרון(מבטיח..) האם תוכל להסביר איך מתבצע החישוב של השורט? ניסיתי להבין מהאתר של אקסלנס והנוסחא שם מצריכה תואר בהנדסת טילים בערך.
:d :d
תודה
-
Re: קסם שורט נדלן כפליים
לכל מי שזה נוגע בו זאת ההודעה שפורסמה היום באתר מאיה: הזכאים לפיצוי הינם כל משקיע שרכש את התעודה במהלך המסחר בבורסה ביום 26.3.2009 , החל
מתחילת שלב המסחר הרציף ( 09:56 בבוקר) ועד ל- 10:46 בבוקר (להלן: " הזכאים" ו- "המועדים
המזכים", בהתאמה).
הזכאים לפיצוי כוללים כל משקיע שרכש במועדים המזכים, ללא מגבלה כלשהי, לרבות רוכש שהינו
משקיע מוסדי ולרבות משקיע שרכש את התעודה ממשקיע אחר שאינו החברה.
למען הסר ספק יובהר כי הזכאים לפיצוי אינם כוללים את מי שמכר את התעודה במועדים המזכים, וכן
כל מי שביצע עיסקה במועדים אחרים שאינם בתוך טווח המועדים המזכים.
2. סכום הפיצוי
סכום הפיצוי לכל אחד מהזכאים יהיה סכום בש"ח השווה לע.נ. של התעודה שרכש במועדים המזכים
(קרי, כמות התעודות שרכש), כשהוא מוכפל בהפרש בש"ח בין מחיר הרכישה של התעודה במסחר
בבורסה (ברוטו לפני עמלות) לבין מחיר של 981 אג' (להלן: "מחיר הרכישה המתוקן") (להלן: "סכום
הפיצוי").
לדוגמא: משקיע שרכש 10,000 ע.נ. של התעודה בשעה 10:00 בבוקר ביום 26.3.09 במחיר של
10,000 ע.נ. כשהוא מוכפל ב- 0.69 ₪ שהינו ) ₪ 1,050 אג', יהיה זכאי לפיצוי בסכום של 6,900
ההפרש בין מחיר הרכישה שלו בפועל לבין מחיר הרכישה המתוקן).
מובהר כי מחיר הרכישה המתוקן משקף את המחיר הנמוך ביותר של התעודה בשלב המסחר הרציף
לפי שערי המדדים שהיו בפועל באותם מועדים ולפיכך הוא משקף פיצוי הולם לכל מי שרכש את
התעודה במהלך המועדים המזכים.
3. הליך ומועד תשלום הפיצוי
סכום הפיצוי ישולם ביום 2.4.09 במזומן בש"ח ע"י החברה לבנק ו/או חבר הבורסה (להלן: "הבנק")
באמצעותו הזכאים רכשו את התעודה במועדים המזכים.
מודגש כי הזכאים (קרי: לקוחות הבנק שבאמצעותו רכשו את התעודות) אינם צריכים, ולא יגישו,
לחברה או לבנק בקשה כלשהי, והחברה תפעל ישירות מול הבנק של הזכאים לביצוע התשלום בגין
כל הרכישות שביצעו במהלך המועדים המזכים, ולכך שהבנק יזכה את חשבון הלקוחות בסכום
הפיצוי.
-
שלום לכולם
אני עד היום לא קיבלתי את הפיצוי
רציתי לשאול אם מישהו קבל את הפיצוי
-
תבדוק ישירות מול הבנק/בית ההשקעות איתו אתה עובד.
הבנתי שכבר יש כמה מקרים שכן קבלו את הפיצוי אך צריך לבדוק
האם כולם מקבלים בו-זמנית.