שחקן מעוף - יקר ושאר חברים יקרים
שלום שחקן מעוף .
ראשית ברצוני להבהיר שאני עוקב אחרי סקירותיך הרבה זמן עוד מימים בהם כתבת בפורומים בבזיפורטל .
תמיד אהבתי לקרוא את סקירותיך והערכותיך לגבי השוק , לצערי ואני רואה חובה לציין פה על מנת שאחרים לא יעשו את הטעת שאני עשיתי ואין ברצוני חלילה להאשים מישהו זולת עצמי .
הערוכתיי היו פקיעה גדולה שלאחריה התפוצצות מעלה , עקב זאת רכשתי שחורה ממנופת ב כ 200K ש"ח .
אחרי שקראתי את סקירתך האחרונה ואת הביטחון שלךלגבי פקיעה ב 650 , מכרתי את כל הסחורה ורכשתי שורטים על השוק כאשר השוק היה ב 700 .
בשורה התחתונה הפסדתי הרבה מאוד כסף , ואין אני בא להאשים חלילה אותך או מישהו אחר , אני היחידי שאשם ולכן אני כותב פה על מנת שחברים פה לא יחזרו על הטעות שאני עשיתי .
חשוב לי להדגיש כי אני מעריך את פועלך ואיני בא לפגוע או להרע , אני רק רוצה להדגיש את חשיבות הנושא .
בברכה
יואל
Re: שחקן מעוף - יקר ושאר חברים יקרים
ליואל שלום
אני כמוך מבלי לבקר אותו, -אולי הוא טעה בקריאת השוק- הבנתי את הפאסימיות שלו וגם נהגתי כמוך, שיחררתי לונג מעוף בשווי כ 15% מהתיק במחיר 350 והיום הגיע למחיר 467 והמשמעות כ 30% עליה, גם קנית מספר פוטים בקטנה להגן על התיק בפקיעה ואני קצת מבואס שפספסתי את הראלי.
צר לי מאד שנפגעתם, אבל כיוון שיש עוד בתי השקעות רבים שלא קראו את השוק נכון, ומבחינה פנדומנטלית אם מסתכלים, אנחנו עדיין בשוק דובי, הטעות הזו מובנת.אפשר לקרא לזה טעות, אך לא חושבת שיש אנשים שקראו וראו את הראלי הזה ואם יש הם מעטים ביותר.
מסחר לא היה מסחר אם כולנו היינו קולעים בול, אז מטבע הדברים לא היה נקרא הדבר מסחר.
קראתי סקירות של הרבה מאד אנשים מנתחים למיניהם, ולהגיד שמישהו בא ושם את האצבע וטען עכשיו ראלי???? לא זוכרת דבר כזה אולי אתם כן.
בכל אופן האתר הזה נולד מתוך רצון טוב לתת לנו במה להתייעצויות, לכן חשוב ביותר להדגיש
שישנן טעויות אנוש. כמו כן אני שמחה שהרגשתכם לא השתנתה, ולפי דעתי גם, החלטות שאנחנו מבצעים (כולל אני) הן באחריותנו אנו.
כיוון שאני באופן אישי יודעת על עזרתו של שחקן להמון אנשים בעבר והן בהווה, ללא שום תמורה כספית, אני חייבת לחדד שסקירותיו של שחקן הן בגדר סקירה דרך הבנתו שלו, שימוש בסקירותיו תעשה על אחריות המשתמשים ועל אחריותם בלבד.
למען הסדר הייתי רוצה גם להזכיר את הסקירה האחרונה שהיתה אזהרה מפורשת מאד, בפרט לשחקני האופציות ועל הסכנות שכרוכות במסחר בהן מפיו של שחקן, מה שמלמד על רגישותו
והאכפתיות שלו עבור חברי הפורום הזה.
לכן הייתי רוצה שנזכור גם את הימים שבהם ניצלו כספינו בזכות סקירותיו, ואני מאחלת לכולם
מכל הלב, שיהיה המשך מוצלח לכולם והמון מצלצלין בכיס, ובעיקר הבריאות. :d
עליי להבהיר את עצמי .
אני חלילה לא מאשים מישהו ובטח שלא את שחקן מעוף , אני חושב ששחקן מעוף תורם רבות הן מזמנו והן מכספו וזאת כמובן ללא תמורה מאיתנו הנהנים מחוכמתו והן מסקירותיו .
מה שבאתי להגיד פה ובמיוחד לטריים שבנינו , שלא משנה כמה השוק צפוי , תמיד יכול להגיע מישהו ולטרוף את הקלפים ביד .
מאחל לכולנו הרבה בריאות והצלחה .
יואל
אשמח לשמוע את שחקן לגבי נק' יעד מבחינת הטכני שכן בשלב הזה נראה כאילו הפונדמליסטי לא משפיע על המדדים , לדוגמא היום הן
בפועלים
והן
באפריקה
, אשמח לשמוע דברים בהרחבה .
אם מישהו נפגע דברי , אני מתנצל מראש , לא זו הייתה הכוונה ..
השוק שלנו כבר זמן מה מתנהל בלי כל הגיון. לא יתכן שחברות ידווחו על הפסדים של מיליארד שקל ובאותו יום המניות שלהם יעלו ב 3%. אני מניח שהרבה אנשים נפגעו היום מהפקיעה חסרת הפרופורציה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי NightShift
השוק שלנו כבר זמן מה מתנהל בלי כל הגיון. לא יתכן שחברות ידווחו על הפסדים של מיליארד שקל ובאותו יום המניות שלהם יעלו ב 3%. אני מניח שהרבה אנשים נפגעו היום מהפקיעה חסרת הפרופורציה.
מה שאמרת מראה שאין לך הבנה בסיסית בתהנהגות הבורסה . זה שבנק
הפועלים
הפסיד לא אומר שום דבר , כל העניין זה כמה הוא הפסיד לעומת כמה שציפו שהוא יפסיד , והציפיות היו להפסדים גבוהים הרבה יותר .
כמו שזה נראה שחקני המעו"ף חטפו חזק מהמוסדיים שהחלו להכנס השבוע לבורסה , בעיקר לאור הורדת הריבית האחרונה פלוס הצהרות של בנק ישראל על כך שיתחיל לרכוש אגחים מה שהפך כל אפיק השקעה אחר ללא כדאי , גם הרוח הגבית מוול סטריט עזרה לעליות אבל בטח שלא היתה הסיבה היחידה .
לאחר הפקיעה גם שחקני המעוף התחילו להזרים ביקושים ועל כך הסברתי בהודעה נפרדת .
יכול להיות שגם ביום ראשון נראה עליות אבל איפהשהו בשבוע הבא הראלי יסתיים ואם זה תלוי בשחקני המעוף , המדד יתייצב סביב 700 , אבל השבוע ראינו שלפעמים עושים להם כבוד יתר על המידה :d
שלום יואל ושאר החברים המגיבים.
אני יכול לנתח מגמה אך לתפוס כל תיקון ותיקון לא אפשרי לצערי. אינני נביא, ולעיתים כפי שהיה
השבוע, הערכותיי לא עולות בקנה אחד עם המתרחש בשוק. לרוב אני מצליח אך הנקודה החשובה
מבחינתי (כתשובה גם לחבדניק) היא קריאת השוק. אני מאוד זהיר בהערכות שאני רושם, אך
תמיד וללא יוצא מהכלל אני בודק ומשווה לחברים ואנליסטים בכירים מבתי השקעות אחרים: כולם ללא יוצא מן הכלל,הן בתי ההשקעות, הן השחקנים והן המוסדיים היו תמימי דעים, בדבר פקיעה בכיוון 650.
מעבר לזה, לכל אורך הסקירות האחרונות חזרתי על אותה שורה: עד שהמדד לא עובר 713 לא
השתנה דבר. מעבר של נקודה במחזור משמעותי והמדד ירוץ לכיוון 740.
ואז... השוק התחיל לברוח, הודעה רדפה הודעה, שורט סקוויז כאן ושורט סקוויז שם, עוד שחקן
שנזרק ואז עוד שחקן גדול שנזרק (מייקל דייויס) והבמה נשארה פתוחה להמוני בית ישראל. אין
החודש ולו שחקן אחד שלא חטף הפסדים כבדים. גם הקיזוז הקטן ביום הפקיעה הוא כאין וכאפס
לעומת השבוע הקשה שחווינו.
בכל אופן יואל אם מכרת מניות ב 700 וקנית שורטים, אז לא הפסדת כי אם הרווחת פחות ממה
שיכולת להרויח ובכל מקרה זה משהו שרק עוד כמה שבועות נדע להעריך נכון.
מבחינת ניתוח טכני ארחיב בסקירה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
שלום יואל ושאר החברים המגיבים.
אני יכול לנתח מגמה אך לתפוס כל תיקון ותיקון לא אפשרי לצערי. אינני נביא, ולעיתים כפי שהיה
השבוע, הערכותיי לא עולות בקנה אחד עם המתרחש בשוק. לרוב אני מצליח אך הנקודה החשובה
מבחינתי (כתשובה גם לחבדניק) היא קריאת השוק. אני מאוד זהיר בהערכות שאני רושם, אך
תמיד וללא יוצא מהכלל אני בודק ומשווה לחברים ואנליסטים בכירים מבתי השקעות אחרים: כולם ללא יוצא מן הכלל,הן בתי ההשקעות, הן השחקנים והן המוסדיים היו תמימי דעים, בדבר פקיעה בכיוון 650.
מעבר לזה, לכל אורך הסקירות האחרונות חזרתי על אותה שורה: עד שהמדד לא עובר 713 לא
השתנה דבר. מעבר של נקודה במחזור משמעותי והמדד ירוץ לכיוון 740.
ואז... השוק התחיל לברוח, הודעה רדפה הודעה, שורט סקוויז כאן ושורט סקוויז שם, עוד שחקן
שנזרק ואז עוד שחקן גדול שנזרק (מייקל דייויס) והבמה נשארה פתוחה להמוני בית ישראל. אין
החודש ולו שחקן אחד שלא חטף הפסדים כבדים. גם הקיזוז הקטן ביום הפקיעה הוא כאין וכאפס
לעומת השבוע הקשה שחווינו.
בכל אופן יואל אם מכרת מניות ב 700 וקנית שורטים, אז לא הפסדת כי אם הרווחת פחות ממה
שיכולת להרויח ובכל מקרה זה משהו שרק עוד כמה שבועות נדע להעריך נכון.
מבחינת ניתוח טכני ארחיב בסקירה.
היי שחקן
בתור קורא פסיבי אני חייב לפרגן לך על אחוז הפגיעות הגבוה שלך, וגם אם פיספסת החודש אז בטח שאתה לא היחיד ולאף אחד אין 100% הצלחה.
הייתי שמח אם תשפוך אור על מה שקרה ביום רביעי וחמישי ומה הקשר למייקל דיוויס?
לי נראה שזה היה שילוב של המהלך של הנגיד יחד עם נתון טוב שיצא בארה"ב ביום רביעי ב-14:30 ושהעביר את הבורסות באירופה והחוזים לעליות חדות, אבל אין לי מושג מה קרה מאחורי הקלעים בארץ.