מפת פוז' פתוחות 22 פברואר
בוקר טוב ,
במסחר שהתנהל בום אתמול, שוב תוך מחזור פאטתי לחלוטין אפילו עבור יום ראשון, המעו"ף סגר שוב בעליה של 0.6% אך מעט מתחת שער הפתיחה.
ומה אומרת המפה?
קולים – סך השינוי בפוז' עומד על סגירה של 2,241 יחידות. התמונה די סטאטית והטופוגרפיה ממשיכה להעיד כי מתחת לסטרייק 1120 כמות הפוז' הפתוחות צונחת אופתע מאוד מפקיעה מתחת לרמה זו. בטווח 1120-1160 ניכרת המשך פעילות סגירת הפוז', כאשר בקול 1150 נסגרו מעל אלף יחידות נוספות, בקול 1160 נסגרו מעל 1,200 פוז', בקול 1170 נפתחו 473 פוז'. קול 1180 נסגרו כמעט 500 פוז'. בקול 1190 צמחו 695 יח' נוספות. קול 1200 עוצר את הדהרה עם צניחה של 464 יחידות. מפת הקולים מעידה לדעתי על חשש רב ואי ודאות לגבי שער הפקיעה. לדעתי, למרות כי קול 1200 הוא הרגל העליונה ביותר יש חשש כי אפילו רמה זו בסיכון.
פוטים – סך היצירות ביום האתמול עומד על 3,491 יחידות, כאשר הסיפור בפוטים, כמו בימים האחרונים, שייך לגזרה 1150-1170. פוט 1150 עם תוספת של 818 פוז' חדשות. פוט 1160 נסק עם תוספת של 2,407 יחידות – המון המון המון! פוט 1170 פותח מבערים עם תוספת של 3,755 יח' כאשר סך הפוז' הפתוחות בסטריק מעל 11 אלף. בסטרייקם היותר נמוכים – 1120-1140 סגירת פוז' מאסיבית. המגדלים הגבוהים בגזרת הפוטים נמצאים ב 1120-1130 עם מעל 25 אלף פוז' פתוחות!. עדיין המפה מורה על ביטחון כי השוק לא ירד כלל מרמת 1120. עדיין הטופוגרפיה מראה שמעל 1170 כמות הפוז' הפתוחות נמוכה.
יחס כל הפוז' הפתוחות P/C עומד על 1.18 ומעיד על נטייה לעליות.
לכותבי השקתות – נראה כי המפה מראה שרגל תחתונה 1130 ורגל עליונה אפשרי 1200.
עלו והצליחו והרוויחו.
איציק
Re: מפת פוז' פתוחות 22 פברואר
תודה איציק.
אני מעריך שהפקיעה תהיה בתחום 1165-1175. קשה לי לראות את זה עולה מעבר לזה, וגם לא יהיו ירידות קיצוניות עד יום חמישי. אנו צפויים לראות תנודות קלות באזור שלנו.
השוק בכל אופן, עדיין מכוון עליות. איך רואים את זה?
היום המדד תקוע במקום. ובכל זאת, הפוטים נשחטים ב 40%, והקולים עולים קלות. זאת אומרת שאנשים מוכנים לשלם יקר בשביל קולים, כי מעריכים שהם שווים זאת = משמע עליות.
בזמן שאנחנו מצפים לכך שהשחקנים יורידו את השוק מתחת ל 1170
(זה מה ששחקן כתב בסקירה) "ובהחלט ניתן לצפות להתערבות ברוטאלית במדד, תוך רצון וכיוון לפקיעה הנמוכה מ 1160."
אתה אומר בעצם שנפתחו מאוד קרוב לסטרייק אלפי פוט 1170 מה שמעיד על כך
ששחקנים החליטו להגן על עצמם מפני צפי לעליות ומכרו כמויות של פוט 1170
זה בהחלט מעלה את החששות שלי מפני שורט סקוויז לקראת הפקיעה.
אני אישית מאוד מקווה לפקיעה נמוכה אבל לצערי הייתי בפקיעות של נובמבר ודצמבר שהיו פקיעות גבוהות ממה שהשחקנים רצו.
בשוק שכ"כ רוצה לעלות קשה מאוד (לדעתי) לשחקנים להחזיק אותו.
חוץ מזה אנחנו לא יודעים אם היום למשל בזמן שהמדד סביב האפס השחקנים ממשיכים לסגור את הפוזיציות (כמו שקרה אתמול בקולים) ולצערי אנחנו נדע זאת רק למחרת.
בנוסף ישנה גם אפשרות לסקוויז (כמו ששחקן ציין).
לכן לדעתי מאוד מסוכן להישאר לפקיעה אפילו עם 1200 כי עלולה להיות תנועה מאוד חדה בפקיעה עצמה.
גם אני חושש מאוד מסקוויז בשלישי/רביעי אם לא יהיו ירידות, אפילו קלות, שאפשרו לשחקנים להיתפס בלי התחתונם למטה.
באופן כללי אכן השוק מכוון להמשך עליות ולדעתי נראה זאת בשבוע הבא בפתיחת הפוז' למרץ.
הפקיעה עצמה הפעם פחות מסוכנת. אם מגיעים ערב הפקיעה ל 1180 למשל, ואנחנו יודעים שהשחקנים רוצים להוריד את השוק, הסכנה של 1200 היא די קטנה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
הפקיעה עצמה הפעם פחות מסוכנת. אם מגיעים ערב הפקיעה ל 1180 למשל, ואנחנו יודעים שהשחקנים רוצים להוריד את השוק, הסכנה של 1200 היא די קטנה.
לא הייתי מתהדר בטענה זו. אלפי פוטים נכתבו ב 1170 - אולי דווקא השחקנים רוצים כמה שיותר גבוה?
לדעתי לקטנטנים כמונו עדיף פשוט לשמור מרחק סביר של 3.5% ולסגור/לגלגל אם פורץ התחום.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
ציטוט:
לא הייתי מתהדר בטענה זו. אלפי פוטים נכתבו ב 1170 - אולי דווקא השחקנים רוצים כמה שיותר גבוה?
לדעתי לקטנטנים כמונו עדיף פשוט לשמור מרחק סביר של 3.5% ולסגור/לגלגל אם פורץ התחום.
לדעתי גם 2.5% לכל כיוון זה מספיק, הרי השחקנים לי ירצו פתחה אנגלית ביום של הפקיעה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
ציטוט:
לדעתי גם 2.5% לכל כיוון זה מספיק, הרי השחקנים לי ירצו פתחה אנגלית ביום של הפקיעה.
ב 75 מקרם מתוך 100 2.5% זה מספיק - בשאר המקרים נמחקים בפקיעה.
במיוחדברמות אלו בהם חצי אחוז חריגה זה 6 נק' מדד - כלומר תשלום 600 שקל לכל אופ' פתוחה.
עדיפה זהירות יתר לדעתי. במעוף רק הפאנקיסטים שורדים ומרוויחים לאורך זמן.