דרושה עזרה בהבנה של תשלום ריביות ופקדונות
שלום,
אשמח אם מישהו יוכל לעזור מניסיון אישי שלו.
יש לי מספר ניירות שאני אמור לקבל עבורן ריביות ופקדונות בימים הקרובים; יום האקס שלהם כבר עבר כך שאני רואה באורדרנט את התשלומים הצפויים ואני לא מצליח להבין איך הם הגיעו למספרים האילו.
1) למי שעובד עם אורדרנט, האם הסכומים המצוינים הם כבר אחרי מס או לפני מס?
2) שרפד טכנו אגח ג: פדיון של 25%, שזה יוצא סך הכל 3500 יחידות, עלות התחלתית: 9,949.94.
נתוני פארי בוקר יום אקס ברוטו ונטו: 110.36.
ייתכן ונתוני הפארי הם 115.8 ו 114.72, ברוטו/נטו. בכל מקרה זה אחד מהשלושה.
אני מקבל על פי אורדרנט את הפדיון הבא: 3,797.36.
אשמח אם מישהו ייתן לי את הנוסחה שתביא אותי לסכום הנ"ל.
3) דלק נדלן אגח ה: 2.4% ריבית על 28000 יחידות.
נתוני פארי בוקר יום אקס ברוטו ונטו: 110.94.
ייתכן ונתוני הפארי הם 110.94 ו 113.69, ברוטו/נטו. בכל מקרה זה אחד מהשלושה.
אני מקבל על פי אורדרנט: 596.41.
אשמח אם מישהו ייתן לי את הנוסחה שתביא אותי לסכום הנ"ל.
4) שאלה כללית: כאשר מקבלים באותו תאריך גם ריבית וגם פדיון, הריבית מתקבלת רק על היחידות שלא נפדו עדיין, נכון?
אם צריך עוד פרטים - רק תגידו !!!
תודה, אסף.
Re: דרושה עזרה בהבנה של תשלום ריביות ופקדונות
לגבי סעיף 4,
הריבית מתקבלת על כל היחידות כולל היחידות שבפדיון
לא עובד עם אורדרנט, אבל יודע לשחק קצת עם המספרים ;-)
לגבי ס' 3:
הריבית ברוטו (לפני מס):
28000 * 1.1094 * 2.4% = 745.51
ובניכוי 20% מס - 596.41
מכאן שהתשובה ל ס' 1 - הסכומים הם לאחר מס.
לגבי ס' 2 - מה שער העלות המתואם (כלומר לאחר הצמדה)?
חברים,
תודה רבה לכל מי שעזר - יש לי כבר את כל התשובות; אם מישהו מעוניין שאפרט, בכיף.
שבוע טוב, אסף.
פרט גיסינו. המטרה כאן היא שיתוף, ואם מישהו ייתקל בזה בעתיד, הוא ימצא את הפוסט שלך.
שלום,
הסיכום הבא לגבי כל החישובים נעשה בעזרת YC5000 ו DEVY המלכים :) ובעזרת מיכה צ'רניאק,(שהוא לטעמי אחד האנשים היותר נחמדים שהכרתי בחיי; אני לא מכיר אותו באופן אישי אבל עד היום הוא ענה לי על כל מייל ששלחתי לו).
בנוסף, כל החישובים "אומתו" כנגד תשלום ריביות ופדיונות חלקיים שקיבלתי החודש.
חישוב ריבית
- החישוב נעשה בצורה הבאה:
אחוז ריבית * (פארי/100) * כמות יחידות * (1 - אחוז המס), כאשר:
1) פארי/100 - ניתן להחלפה על ידי (מדד נוכחי חלקי מדד בסיס) שזה בעצם שיקוף של ההצמדה למדד מאז שהונפק האגח.
'מדד נוכחי' ו'מדד בסיס' אפשר לראות באתר
לאומי
טרייד, בדף 'פרטי אגח' של האגח בו אתם עוסקים.
2) אחוז המס - לפי מה שאני יודע הוא 15% או 20%, (החודש היו לי מקרים של שני הסוגים).
במקרה של 20%, נשים 0.8 בנוסחה הנ"ל, אחרת נשים 0.85%.
- דוגמא:
דלק נדלן ה: 28000 יחידות, ריבית 2.4%, פארי 110.94, אחוז מס: 20.
חישוב: 0.024 * 1.1094 * 28000 * 0.8 = 596.41.
חישוב פדיון
- החישוב נעשה בצורה הבאה:
מספר יחידות לפדיון * (פארי/100) * (1 פחות (אחוז מס * אחוז ניכיון)), כאשר:
1) פארי/100 - כנ"ל.
2) אחוז ניכיון - אם האגח הונפק בניכיון, יש לשלם עליו מס רווחי הון, (15% או 20%); כדי לדעת אם הוא הונפק בניכיון, יש לחפש באתר מאיה את האגח המבוקש תחת הטאב של 'מועדים ותשלומים'; במידה והאגח הונפק בניכיון, ניתן לראות את אחוז הניכיון. כנסו ללינק הזה לדוגמאות:
http://maya.tase.co.il/bursa/tashlumim_ ... group=3000
- דוגמא:
שרפד טכנ אגח ג: 14000 יחידות, פדיון חלקי 25% (כלומר פדיון של 3500 יחידות), פארי 110.36, אחוז מס: 20, האגח הונפק בניכיון של 8.46%.
חישוב: 3500 * 1.1036 * (1 פחות (0.2 * 0.0846)) = 3500 * 1.1036 * (1 פחות 0.01692) = 3797.24.
חשוב מאוד: בניגוד לחישוב ריבית שממנה מנוכה מס רווחי הון מיידית, מס רווחי הון יקוזז מהפדיון החלקי כאשר הכסף יועבר בפועל לחשבון, כלומר כאשר יחידות הערך הנקוב יומרו בפועל למזומן.
מקווה שעזרתי,
אסף.
תודה אסף.אני חושבת שמאופן החישוב שהדגמת אכן עולה כי בפדיון חלקי לא מתקבלת הריבית
שיש על יתרת הע.נ שנשאר בחוב.(שהיא בעצם ריבית דה ריבית).
שם במה שלום,
לא ברור לי כיצד הגעת למסקנה כי בפדיון חלקי לא מתקבלת הריבית שיש על יתרת הע.נ שנשאר בחוב (או שאולי איני מבין את כוונתך).
בעת פדיון חלקי (שבמקרים רבים מלווה בתשלום ריבית) משולמת הריבית הן על יתרת הע.נ. שנשאר (בצורת תשלום ריבית רגיל) והן על החלק הנפדה - הריבית למעשה "מסתתרת" בתוך ערך הפארי במועד הפדיון.*
אסביר לך איך הבנתי זאת: לפי החישוב שהודגם כאן למעלה בתשלום ריבית מחושב הקופון כפול הפארי(כפול מספר היחידות וכפול אחוז נטו לאחר מיסוי).מכאן שמשולמת כאן ריבית על הריבית המסתתרת בפארי.
בתשלום פידיון חושב מס' היחידות הנפדות כפול פארי בלבד(וכמובן כפול מה שנותר לאחר ניכיון במידה והיה כזה).לא חושב מס' יחידות נפדות*פארי*קופון.
האם הסברתי את עצמי?
שם במה,
רק כדי להרגיעך ולסגור לך את הפינה: ריבית משולמת על כל היחידות שברשותך, גם אם חלק מהיחידות נפדה בזמן שמשולמת ריבית.
לצורך העניין - ואולי הייתי צריך להביא את זה כדוגמא לחישוב ריבית ולא את דלק נדלן ה - בתאריך שקיבלתי פדיון חלקי על 3500 יחידות של שרפד טכנ אגח ג, מתוך סך של 14000, גם קיבלתי ריבית של 5.1% על כל ה 14000 יחידות, למרות ש 3500 מהן "שייכות" לפדיון החלקי.
מקווה שהכל ברור עכשיו, ומה שנותר זה רק לדעת את שמך האמיתי...
לילה טוב,
אסף.