רונן שלום
הניתוח של סרגון יוצא לי שונה ורציתי לדעת מה הטעות(רצ"ב גרף)
Printable View
רונן שלום
הניתוח של סרגון יוצא לי שונה ורציתי לדעת מה הטעות(רצ"ב גרף)
בדוק שוב את המקטעים שלך.
לדוגמה: במקטע האחרון בין השיא לשפל, אתה עובר דרך שיא גבוה יותר המבטל את השיא שקבעת.
בהצלחה
רונן
רונן- למה הוא מבטל? לפניו יש גל שקבע נקודת שפל. אשר מתבטלת לאור השפל העמוק יותר.
בין השפל לשיא לא יכול להיות שפל גדול יותר.
אם יש אז הוא השיא החדש ולפעמים יכול לגרום גם לשינוי השפל אם אין גל אחרי השיא החדש
יש לנו שיא שלאחריו גל הקובע שפל.
לאחר מכן יש ארבע ימי עליות רצופים המסתיימים בנקודה גבוהה יותר מהשיא הקודם. לפי מה שרונן כתב זהו שיא המבטל את השיא הקודם.
אבל מכיוון שנקבעה נקודת שפל ע"י גל אני מחפש כעת שפל ולא שיא, אז למה השיא הקודם מתבטל?
תמונה מצורפת.
הסיבה היא ששיא כשמו כן הוא הנקודה הגבוה ביותר כל עוד יש גל לכן השיא המסומן ביטל שת השיא הישן (עדיין יש גל) והשפל האחרון נשאר כי עדיין יש גל בין השיא החדש לשפל
האמת שיש לך גם טעות בשיא הראשון.
מצ"ב הניתוח שלי (לפי דעתי אנחנו לא במגמה עולה בגל משני כפי שציין רונן)
קרא שוב את הגדרת השיא והשפל (ובמיוחד את ההערה המודגשת בכחול)ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
[קישור]
רונן בוקר טוב
ברשותך הייתי רוצה לנתח שוב את סרגון מפני שכנראה יש לי בעיה בסיסית בהבנה.
אתחיל בנקודת השפל 3.11
[attachment=0:3e8j668r]סרגון2.gif[/attachment:3e8j668r]
מנקודה זו ישנן עליות עד הנקודה A כך שנוצר מקטע עולה. לאחר מכן ירידות עד לנקודה B תוך יצירת קטע יורד. CB יוצרים מקטע עולה נוסף ונוצר לנו גל עולה בו זמנית משמשת נקודה C כנקודת שיא.
לאחר מכן יש לנו ירידה ועליה לנקודה D הגבוהה מC ולכן D הינה נקודת השיא בגל החדש.
DE הינו מקטע של ירידות, שלאחריו יש מקטע EF בו יש עליות אולם מכיוון שנקודה F נמוכה מנקודה D היא אינה מבטלת אותה.
מנקודה F יש ירידה לG ולכן נוצר גל חדש בגל 3 מקטעים כאשר G נקבעת זמנית כנקודת שפל.
עד כאן אם אפשר תקן אותי היכן אני טועה.
אבקש את סליחת החברים שאני עושה זאת בפורום וזאת מפני שבהודעה פרטית איני מצליח לצרף קבצים בעלי סיומת GIF
אני לא מבין כמה דברים:ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
1) איך בחרת את נקודת ההתחלה של הניתוח ?
2) האם הנקודות שציינת הן נקודות בגל משני או בגל מינורי ?
3) אם הן נקודות בגל מינורי, חסרות לך עוד כמה. אם הן נקודות בגל משני ... נו טוף אמתין לתשובתך...
אני מציע שתסמן נקודות בגל משני באותיות, ונקודות בגל מינורי במספרים, ואז יהיה יותר קל להתייחס אליהן.
רונן