שלום לכולם,
אני רואה שהאג"ח הצמוד של כור נסחר בריבית נטו של 2.6, בעוד שבזמן האחרון שומעים על הפסדים של אדון דנקנר על השקעתו בקרדיט סוויס.
האם למישהו יש הסבר לפנומנה הזאת?
תודה,
עידן
Printable View
שלום לכולם,
אני רואה שהאג"ח הצמוד של כור נסחר בריבית נטו של 2.6, בעוד שבזמן האחרון שומעים על הפסדים של אדון דנקנר על השקעתו בקרדיט סוויס.
האם למישהו יש הסבר לפנומנה הזאת?
תודה,
עידן
שלשה עניינים:
1) האג"ח אכן רשם ירידות מתחילת השבוע של כ-2.5%.
2) התשואה נטו שנושאת כור ח' היא לעיתים התשואה ברוטו של אג"חים סולידיים מקבילים.
3) בסופו של דבר, אג"ח זה לא מניה. גם לאחר ההפסדים האחרונים (על הנייר) בקרדיט סוויס, יכולת החזר החוב של החברה לא ממש נפגעה. כור צברה רווחים יפים בשנה האחרונה (והפעם מדובר ברווחים אמיתיים), שמגמדים את ההפסדים (ששוב, הם על הנייר...). ואף מילה על האחזקות האחרות של כור :-).
וכן, התשואות בשוק הסולידי הן די נמוכות כרגע, מה לעשות :-)
הטענה שלי היא שכור היא לא חברה סולידית.
בניגוד לפרטנר, בזק, פז וכד' - חברות שהרווחים שלהם יציבים, כור משקיעה כסף במניות של בנק שוויצרי ששוויו עולה ויורד בקצבים מדהימים.
כיון שהחברה היא לא סולידית (הפסדים על הנייר הם הפסדים, אם רוצים ואם לא) - גם האג"ח שלה לא צריך להחשב כסולידי.
נשמע סביר?
אם רוצים חשיפה ל CS ניתן לרכוש את המניה ישירות
אם רוצים חשיפה יותר סולידית ניתן לרכוש את ה PREFFERED שסימולה CRP ומחלקת דיבידנד
בתשואה נוכחית של 7.7% (דולרי)
ולהפסיק להתקשקש עם כור
היי.
נראה מעניין. אפשר לקבל קצת יותר פירוט לגבי CRP 7.9% PREFFERRED.
מה זה וכיצד זה עובד?
למען האמת, אין לי מושג מה זה, והייתי מבקש לקבל הסבר.
בתודה מראש.
יגאל.
לפני שתשמח עד לב השמיים, מניות מועדפות או PREFFERED, הם מניות שנותנות דיבידנדים בדר"כ יותר גבוהים, וכן אפשרות שליטה יותר גדולה פר מניה.
אבל אליה וקוץ בה, מניות אלה כמעט אף פעם לא מכילות גם בטוחות כנגד החוב, כך שאם החברה קורסת...הלכו הג'ובות (כאשר כמעט כולם נמצאים לפניהם חוץ מבעלי מניות רגילים).
כמו כן, אל תשכח שאלה מניות הנסחרות בארה"ב, כך שהצמדה למדד ממש אין (ובל נשכח שיש מצב שיהיו השלכות לכך שברננקי מדפיס כסף כמו מטורף).
בקיצור, אמנם נשמע טוב מאוד, אבל יש לזה גם חסרונות.
אם אתה מתעניין במניות מועדפות, הייתי מציע לך לבדוק גם אג"ח להמרה שעד כמה שידוע לי גם הוא נמצא מעל המועדפות במידה ויש דיפולט.
היי,
אכן הנושא (PREFFERED) מעניין ולכן אודה אם מישהו יכול לסייע ויודע לתת קצת יותר פרטים.
יגאל
אהלן עידן ויגאל,
אני לא מכיר את תחום המניות ולכן לא אוכל לענות לגבי השאלה הספציפית שנשאלה.
מה שכן, חשוב לי להזכיר מספר נקודות:
1) לכור יש אחזקות נוספות, מלבד קרדיט סוויס, בדמות מכתשים אגש וקרפור הצרפתית.
2) ההפסדים (על הנייר כרגע) של כור בגין CS לעומת הרווחים (בפועל) שכור רשמה בשנה האחרונה.
3) לפני שנה (בערך), כור באמת נסחרה בשערים הנמוכים ביותר מבין החברות בקבוצת אידיבי (איזור ה-70 מינוס). ושימו לב שגם כרגע התשואות עליהן גבוהות לעומת שאר החברות בקבוצה. מה שכן, כור הספיקה לצבור בשנה האחרונה רווחיםנאים בגין CS, כאמור, מה שמעניק לה יכולת לסבול גם הפסדים בגבול מסוים.
אגב, ראיתי ש-CS מתכוונת לחלק דיבידנד, וכור תהנה במסגרת החלק שלה מדיבידנד של 250 מליון דוללר. לא רע בכלל...
אילו זה היה 250 M דולר זה היה נפלא
מדובר ב-70.78 מליון פרנק שווצרי כ245 מליון שקל.
ואגב הכנסה זאת חייבת מס.
צודק צודק, מדובר בשקלים כמובן :-) ככה זה כשחושבים יותר מדי על הדולר...