לכל המעוניין :
במקרה ראיתי אתמול בכתבה של מיכה צרניאק את תגובה 71 שלו לאג"ח שיחסית נראה עם "בשר" - אג"ח להמרה של פרוסיד אג י תשואה שנתית 13.4
http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=228050
Printable View
לכל המעוניין :
במקרה ראיתי אתמול בכתבה של מיכה צרניאק את תגובה 71 שלו לאג"ח שיחסית נראה עם "בשר" - אג"ח להמרה של פרוסיד אג י תשואה שנתית 13.4
http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=228050
נא לשים דברים על דיוקם. הוא לא ממש המליץ על האג"ח הנ"ל אלא ציין שהוא עדיף על המנייה. יש לציין שהחברה הנ"ל, פרו-סיד, היא למעשה קרן הון סיכון.
לי לא כל כך מובן מי אלה שמוכרים את האגח ב 82
ההנפקה היתה ב 95
נכון היתה גם אופציה בחינם
לי נראה שרווחי הון יהיו פה רק לסבלניים מאד
ואני משתדל להיות כזה
אני מחזיק מההנפקה וחיזקתי אחרי
בינתיים נמצא בהפסד מעצבן
shlo38,
אמרת שאתה מחזיק את האגח מההנפקה. מיכה צ'רניאק כתב שהוא הונפק בניכיון של 13.5%.
שלחתי שאלה דומה באשכול נפרד, אבל מכיוון שאתה מחזיק בנייר אשמח לדעת:
כיוון שקנית אותו בניכיון - איזה מס אתה צריך לשלם כאשר אתה מקבל ריבית או כאשר הקרן תיפדה - חלקי או באופן מלא, (למרות שפה הקרן נפדית במלואה).
בנוסף, אם אני קונה היום את האגח בשוק, אז האם גם אני מושפע מבחינת מיסוי בעת קבלת ריבית או פדיון?
תודה, אסף.
אני אעיר דבר אחד לגבי פרוסיד -
מדובר בחברת הון-סיכון. ההצלחה של החברה תלויה בהצלחה של המיזמים שהיא משקיעה בהם, וכמובן שהחברה תלויה בגיוס שוטף של כספים לצורך מימון פעילות המיזמים.
כחברת הון סיכון החברה משיקעה במספר רב של חברות, כאשר המטרה (והתקווה) היא שמספר חברות בודדות יצליחו להתפתח מעבר לשלב הבסיס, יתחילו לעמוד בפני עצמן ולגייס כספים.
מדובר בתחום שמיועד למקצוענים בדבר, ולדעתי הציבור הרחב אינו צריך להמצא שם, אלא אם כן מדובר במקרה חריג.
שימו לב שבשוק האג"ח קיימות 2 חברות מהתחום (לפחות אלו שאני מכיר) - פרו-סיד ומעיין ונצ'רס.
שתיהן גייסו כסף בחודש האחרון (מעיין במניות, פרו-סיד באג"חים), לשתיהן יש אג"חים להמרה "ישנים" שזינקו בעקבות הגיוסים (טוב, מן הסתם גם הקפיצות בינואר בשוק תרמו).
למי שבכל זאת רוצה להכנס לתחום ואין לו הבנה ייחודית - הייתי ממליץ להזהר ולהשקיע שם סכום קטן.
את מה שכתבת על פרוסיד אתה יכול להגיד גם על מי שמשקיע בחברות ביומד או חברות הייטק
בטח שיש סיכון אבל זה לא הימור משוגע
בסהכ לחברה הון עצמי גבוה יחסית ולי לא נ ראה שתהיה לה בעיה לשרת את החוב או למחזר אותו
לגבי שאלה קודמת לגבי המס
קודם לא צריך לעמול במאיה דואגים לציין מה המס על הניכיון
קודם הניכיון היה 10 אחוז -הונפק ב90 אולי מוסיפים את ההטבה של האופציה שכרגע כביכול לא שווה כלום
אם הניכיון היה 10 אחוז נניח אז בפידיון תשלם מס 2אחוז
בריבית אין שום קשר לניכיון רק לפידיון
ופה כמו שאמרת הפידיון הוא 100 אחוז בסוף אז יש זמן לדאוג לנעכיון והוא גם בטל יחסית בגלל הזמן
לדעתי, זה לא הימור משוגע למי שמבין בתחום. למי שלא מבין - זה לירות חץ באפילה בתקווה שתפגע נכון.
ויש הבדל בין קרנות הון-סיכון (אגב, פרו-סיד מוגדרת טכנית כחברה בע"מ ולא ככקרן הון-סיכון) לבין השקעה בחברות עם מוצרים ומכירות (גם אם מדובר בתחילת דרכן).
חלק מההשקעה של פרו-סיד (וגם של מעין) הוא בחברות בראשית דרכן. השקעה כזאת מניחה מראש שהחלק הארי של החברות לא יעבור לשלב גיוס ההון ופיתוח ראשוני של מוצר, כלומר ההשקעה בהן תרד לטמיון.
לכן, לדעתי, חשוב להבין את תמהי החברות שהקרן משקיעה בהן, כדי לנסות לזהות לאילו חברות יש סיכוי להמשיך קדימה, ובעיקר - מה יהיה הרווח לקרן במידה והחברה תצליח (וחושב לקחת בחשבון שחברות שהקרן משקיעה בהן נאלצות לבצע מספר סבבים של גיוסי הון כדי להגיע לשלב מתקדם, ולכן אחזקות הקרן ידוללו).
כמו שאמרתי, אני בדעה שבתחום עתיר-ידע ועתיר-סיכונים עדיף שרק אנשים בעלי מומחיות מתאימה ישקיעו. אבל זאת רק דעתי :-)
תראה אני לא מהנדס לא מבין במחשבים מעבר לתקתוק ספרות ואותיות
ובכל אופן השקעתי בפרוסיד קראתי גם שאחד הבעלים השקיע בעצמו סכום משמעותי בהנפקה
אם הייתי צריך להבין בכל תחומי האגחים שאני משקיע בהם הייתי סופרמן
ואני ממש רחוק מזה
אני מעריך שחלק מההשקעות של החברה ישתלמו מעבר לכשלון באחרות
דרך אגב בנוסף לחברות שציינת בתחום ההון סיכון יש גם את תעוזה שהיא מאד ותיקה
האג"ח כבר מעל 90 והמניה גם טסה היום.
יש למישהוא מושג למה ?
לא יודע למה אבל בכל מקרה האג"ח להמרה עדיף ובגדול על פני המניה.הפרמיה היא בערך 8% והתשואה.10.7 כלומר: האג"ח טוב גם במסלול המנייתי שלו וגם במסלול האגח"י שלו. לטעמי זהו האג"ח להמרה האטרקטיבי ביותר בשוק כיום.
גילוי נאות: מחזיק באג"ח.