אג"ח כנפיים ד' בריבית משתנה
היי,
רובינו מחפשים בימים אלה אג"חים מעניינות שתניבו לנו תשואה סבירה ובטוחה.
עם זאת עדיף קצת לרדת בדירוגים באופן מבוקר (לדירוג כמו A / -A) כדי לקבל תשואה נאה.
נראה לי כי אג"ח כנפיים ד' בהחלט מעניינת. מח"מ 4.1, תשואה 6.72% בריבית משתנה (כאשר ריבית עשויה רק לעלות ובטח לא לרדת). בנוסף לכך אציין כי בעת שריבית תתחיל לעלות אג"ח לא צמודות עלולות לרדת כאשר אג"ח בריבית משתנה עשויות להנות מעלית ריבית בעתיד. גם כיום 6.72% בהחלט לא רע.
יגאל.
Re: אג"ח כנפיים ד' בריבית משתנה
אהלן יגאל,
שלשה עניינים קצרים:
1) כתבתי כאן בעבר לגבי כנפיים ד, שלפני שרצים אליו צריך לבדוק את כנפיים ג - האג"ח הצמוד, בעל מח"מ קצר יותר (2.9) ובתשואה של 4.08%.
2) באופן פרדוקסלי, הריבית הגבוהה שאתה תקבל בתור בעל אג"ח (כאשר הריבית תעלה) אינה בהכרח סימן טוב לחברה...
3)אל תסתמך על דירוג בלבד - אם כבר החלטת לסמוך על חברות הדירוג מן הראוי לקרוא קודם את הדו"ח שהן הנפיקו.
4) עסקי התעופה אינם עסק סולידי לטעמי. אני באופן אישי לא מבין את המודל העסקי בתחום התעופה ולכן העדפתי שלא להכנס אליו.
שיהיה בהצלחה :-)
היי יגאל ובוקר אור ,
ברשותך אני אוסיף על דבריך יותר על מנגנון האגח הנל..
האגח הינה בריבית משתנה שבסיסה האגח הממשלתי 817 הקרן והריבית אינן צמודות למדד או מטבע כלשהוא.
כעת במקרה של הורדת דירוג לאורך חיי האגח ( מוגבל עד 2 דירוגים )תתווסף ריבית של 0.3% בכל הורדת דירוג אחת מהשנים 2013-2016 .הדירוג כיום הינו A-
אין שעבודים או בטחונות לאגח הנל.
האגח הזאת לא מתאימה לאנשים ששונאים סיכון לחלוטין!!
וכן האגח נראית סבירה + ( אבל לא הייתי קורא לזה מציאה שלא תחזור ..) ובפיזור נכון בתיק אולי הייתי שם אותה כי זה נכון שיהיו בתיק אגחים של חברות בריבית משתנה עם מרווח הולם מעל הממשלתי.
גילוי נאות לא מחזיק.
במידה ומישהו יהיה מעוניין בסקירה קצרה על החברה שיציין זאת ואשמח לעזור.
לדעתי מי ששונא לגמריי סיכון גם לא זקוק לפורום של מומחים
ולשום פורום
אני מעריך שכולנו כאן מי יותר מי פחות מחפשים תשואה ברמת סיכון שמעבר לחוסר סיכון
אני באופן אישי לא מסכים עם הקביעה.
לקנות אג"ח ממשלתי במחיר גבוה זה גם סוג של סיכון - לא סיכון ברמת הקרן, אבל סיכון להיווצרות הפסדי הון, שיגרור צורך לממש בהפסד או להשאר עד לכיסוי ההפסדים/לפרעון.
החכמה בשוק האג"ח היא לתמחר נכון את האג"חים השונים. תתפלא לדעת אילו תשואות אפשר להשיג באג"חים שהם כביכול "חסרי סיכון" או "בסיכון נמוך מאד".