היי שילק
בדלק נדלן ד יש פרעון 33 אחוז ב 30.02.10 כרגע בשער 100.28 פאדי נטו 114.97 מחזור גבוה יחסית
בדלק נדלן ה' מחזור ענק 12 מיליון שער 73.5 נפרע ב7 תשלומים עד 2019
אשמח לקרוא את חוות דעתך
תודה
דנה
Printable View
היי שילק
בדלק נדלן ד יש פרעון 33 אחוז ב 30.02.10 כרגע בשער 100.28 פאדי נטו 114.97 מחזור גבוה יחסית
בדלק נדלן ה' מחזור ענק 12 מיליון שער 73.5 נפרע ב7 תשלומים עד 2019
אשמח לקרוא את חוות דעתך
תודה
דנה
מצטרף לשאלה.
אני גם מתלבט אם לחזק את סדרה ה או את סדרה ד
מישהוא אמר לי שטכנית סדרה ה פרצה איזושהיא רמה חשובה (אני לא חסיד גדול של טכני ובטח כשמדובר במחזורים כאלו)
מה שאני אוהב בשוק האג"ח זה שבבסיסו הוא יותר רציונלי מאשר שוק המניות - בסופו של דבר באג"חים השאלה היא האם יש לך כסף לשלם או לא, כמו המשפט הידוע מהסרט ג'רי מגוויר - show me the money!.
לכן, לדעתי, המושג של ניתוח טכני בשוק האג"ח, לפחות מבחינת רמות פריצה והתנגדות, הוא קצת לא רלוונטי לדעתי.
קשה לי לחוות דעה מושכלת על דלק נדל"ן. מצד אחד - נראה שמסע המימושים של החברה נמשך בקצב לא רע, ויש לנו כאן בעלים שהזרים ומוכן להזרים עוד כסף (ויש שיגידו שגם הכבוד העסקי שלו מונח על הכף).
מצד שני - קשה לי לתת ניתוח כספי של החברה ולהעריך את יכולת ההחזר שלה. כמו כן, צריך לזכור שהרעה לא צפויה בשוק ההון עלולה לפגוע ביכולת המימוש של החברה.
אני נייטרלי :-)
החלטתי לקפוץ למים והשקעתי בחוב של דלק נדלן.
ההחלטה נשענת על מסע מימוש אגרסיבי ועל כך שקשה לי להאמין שבעל החברה לא יזרים כסף במידת הצורך גם לתוך אופרציה של הפסד. אם להיות כן, במידה ולא יהיה מספיק מזומן לתשלום, הכל יהיה תלוי בבעל השליטה וההימור שלי שהוא לא ילך להסדר.
מסע המימוש של החברה מרשים. למעשה הכל על המדף.
בחודש החולף החברה מכרה את זכויותיה בקניון בחיפה, נכסים לדלק ישראל (כפוף לאישור) והיום הודיע על תחילת המכירה של האחזקה במבני תעשיה.
מעניין שהחברה רצתה למכור דווקא נכסים בחו"ל כמו רודשף אבל כנראה שאי אפשר לקבל מחירים הגיוניים כרגע.
מאז הדוח השלילי של מעלות שולמו סדרות א' וב'.
מאידך, הייתי רוצה לראות רכישה עצמית.
אף אחד לא עונה לשאלה.
השאלה היא האם עדיף סדרה ה או סדרה ד ?
קשה לתת תשובה חדה וברורה.
צריך להזכיר גם את סדרה ג', שבמאי הקרוב מחזירה למעלה מ-55 % מהקרן (ביחד עם הריבית), ואת סדרה כה השקלית שנפדית ב-2011 וב-2012, ונסחרת באיזור ה-80 אג'.
ברמת המחירים הנוכחית, אם הייתי משקיע אני הייתי בוחר בכ"ה.
אבל, כאמור, אני בחרתי שלא להשקיע :-)
המחזור החריג באגח ה' היום איננו רכישה עצמית?
לא קנייה עצמית, פסגות החליטו להגדיל את הפוזיציה שלהם... :d :d :d
לשאלתך
לפי מיודענו רם , סדרות ג' ו-ד' עדיפות על ה'. עקב מח"מ קצר יותר.
לשיקולך
רוני
תיקון קטן - מועד הפרעון הראשון של דלק נדלן ד הוא ב 30.5.10.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דנה388
לפי מיכה צ'רניאק (הן במפורש והן במרומז) ה' מתחילה להיות מסוכנת לטעמו, ג' ו ד' עדיפות למי שמעדיף להוריד סיכון.