-
המלצות אנליסטים
שבוע טוב לכל חברי האתר
בקובץ המצורף מובאות תוצאות מחקר אמפירי שערכתי לצרכים אקדמיים .
מחקר ראשון בדק את דיוק המלצות אנליסטים מסוג sell side כאשר בקובץ מוצגים 2 גורמים עיקריים שעשויים להשפיע על דיוק זה ( נבחנו עוד גורמים רבים שיכולים להשפיע על דיוק ההמלצות אך לא נמצא קשר סטטיסטי מובהק ולכן לא
צרפתי
אותם), הגורמים המוצגים הם השפעת מבנה השליטה ושיטת הערכת השווי.
במחקר השני בדקתי האם קיימת תלות בין שיטת הערכת השווי לענף הפעילות של החברה המוערכת.
חלק מתוצאות המחקרים מופיעות בקובץ המצורף, ייתכן ומי שמסתמך על המלצות אנליסטים יימצא עניין בהם.
המשך יום טוב
-
Re: המלצות אנליסטים
תודה רבה מונה.
אני יודע שכחוקרת המידע והפרטים הם נר לרגליך, ולכן המסקנות אליהן הגעת צריכות להגיע רק לאחר כלל ההסתייגויות שהצגת במסמך.
עם זאת,
טבע
האדם (וגם זה נבדק מחקרית) הוא ללכת היכן שנוח פשוט וקל, ובפרקטיקה - אנשים לא פותחים Attachments אלא אם הם חייבים (זה לוקח זמן).
אני פתחתי את הקובץ ונהניתי (ואף הופתעתי מחלק מהממצאים). המלצתי היא שתחלקי עם החברים את העיקרים כתגובה פשוטה - בוודאות זה עשוי להגביר את נפח הדיון - והרי זו אחת המטרות - ליצור תהודה לתוצאות המחקר שלך.
ועכשיו ברשותך גם שאלה - לא מצאתי במסמך איזו שיטה מועדפת להערכת שווי חברות הי-טק. האם יש אינפורמציה בנושא?
כמו-כן, האם תוכלי לשתף באיזה אוניברסיטה/מחלקה את מבצעת את המחקר?
תודה,
אבישי
-
שלום רב
ראשית אני שמח שנהנית לקרוא את הממצאים שאכן חלקם מפתיעים(בייחוד ההשערה שהופרכה בנוגע לקשר שבין דיוק המלצות האנליסטים למבנה השליטה בחברה המוערכת)
לגבי חברות טכנולוגיה , אני ערכתי בדקתי תלות סטטיסטית בין שיטת הערכת השווי לבין ענפי הפעילות הראשיים כפי שמחלקת אותם רשות ניירות ערך ולא לפי תתי ענפים לכן אני לא יכול לומר את שלא בדקתי.
למרות זאת ניתן לומר שחברות הזנק חדשות יהיה קשה להעריך בשיטת היוון תז"מ כיוון שלא ניתן בדרך כלל לכמת תקבוליים עתידיים
כמו כן יש לזכור כי לא במדע מדוייק עסקינן ולכן אפשר למצוא הערכות שווי בכל השיטות לכל החברות בכל הענפים, אולם כמו שציינתי לא יהיה נכון
לעשות זאת בשיטת היוון תז"מ.
מקווה שעניתי על שאלתך
נ.ב
אני מעדיף לא לפרסם פרטים אישיים אך דע לך שאינני עוסק במחקר שוטף.
יום טוב
-
הקובץ שצירפת נמחק או מה ?