למחפשי המציאות שנשארו באגח...
והכוונה לאלה שמחפשים את האגחים הפחות סולידיים (שנותנים באזור ה 20% ויותר).
אני מודה שלאור העובדה שכבר אין הרבה מדי כאלה, אני אישית משתדל להסתכל מה עושים מנדי וצ'רניאק, לא כתורה מסיני, ממש לא, אלא כעוד נקודות למחשבה.
אני חושב שמנדי היה זה שהאמין באאורה עוד כשנתנה עשרות אחוזים יתר ממה שכרגע,
ויש לו ציבור גדול שהולך איתו (והרויח מזה בענק ב 2009), ולכן, אישית אני לא מתבייש להגיד
שאיפה שהוא נמצא אני מרגיש יותר בנוח להיות גם.
ברור לי שאולי לפעמים אני אפסיד מזה, אבל אני מאמין שעם סבלנות ואורך רוח (והרבה מאד שומן
שנצבר ב 2009 מהקונצרני והבן אנד ג'ריס) אפשר יהיה להרויח גם שם תהיה תוכלת חיובית גדולה
משל האגחים הסולידיים ה"רגילים".
צריך לקחת בחשבון שעם כל הכבוד ליידע העצום שיש לאנשים פה בפורום, לא כולם מכירים את כל
החברות ויש הרבה חברות שאנחנו (ציבור הכותביםה פה) פחות מכירים ושני האנשים שציינתי למעלה מכירים יותר טוב (אי אפשר להכיר לעומק את כל החברות במשק, זה לא מעשי).
בקיצור, אני חושב שמי שרוצה קצת לתבל יכול לנסות לקחת את האגחים שמנדי בהם, ואם גם צ'רניאק מאמין בהם זה בסה"כ עוד חיזוק לעניין.
אני אישית נכנסתי ליותר מאגח אחד גם בגלל דעת שני האנשים האלה (וגם בגלל דעת אנשים
הכותבים כאן) ואני מאד מרוצה מהתוצאה לבינתיים.
וכמובן, לא לעשות פעולות בלי לבדוק נתונים ולחשוב קודם, התהליך והלימוד הרבה יותר משתלמים
מאשר הרווח על אגח כזה או אחר.
בהצלחה לכולנו.
Re: למחפשי המציאות שנשארו באגח...
שלום שאם..
תוכל לנקוב בשמות האגחי"ם... למעט אאורה וגם לציין מדוע אתה חושב שהם ראויים לתשומות לב יתרה
אני חייב להגיד משהו לגבי מנדי, מאחר ואזכרת אותו.
תראה, החכמה בשוק ההון היא לא רק להרוויח לאחר המפולת, אלא גם להיות במצב שכשהגעת למפולת לא הפסדת את התחתונים.
אני מציע לך להכנס לאתר של מגמות ולראות את ההמלצות של מנדי מסוף 2007/תחילת 2008 ועד לקריסת ליהמן ברדרס (אתה יכול לבצע גם חיפוש בביזפורטל, יש ראיון מצולם איתו מסוף דצמבר 2007).
הבן-אדם טען בעקביות שהמשבר טופל, הוכל וכרגע אנחנו הולכים לקראת גל נוסף של עליות. באוגוסט 2008, עוד לפני הנפילה הגדולה, הוא הטיף להשקעה באג"חים מסוכנים.
כמובן שמי שנכנס לספטמבר 2008 חווה נפילה מאד מאד חדה וכואבת בערך התיק, ככה ש-2009 היתה בסה"כ מתקנת את הנזקים של 2008.
זה בסדר, כ"א יכול לטעות. העניין הוא שמההתרשמות שלי, למנדי אין יכולת ניתוח מעמיקה. הוא פשוט יוצא בהמלצות/הצהרות רבות, וטבעי שבחלקן הוא יצא צודק (וזה מה שאנשים גם זוכרים לו).
האם אנשים דואגים לבדוק זאת? כמובן שלא.
ואגב, אני מזכיר לכם שלא היינו רחוקים מקטסטרופה נוראית יותר לפני שנה - AIG, סיטי בנק עמדו בפני קריסה, שוקי ההון היו על סף תהום. במצב כזה, השקעה מאסיבית באג"ח זבל היתה יכולה להיות טעות נוראית.
לאור האמור לעיל, אני מציע לקחת את מנדי בערבון מאד מוגבל.
אגב, אאורה היא דוגמא טובה לחברה שמנדי התחיל "להתעניין" בה עוד ביולי 2008. אתה מוזמן לקרוא את הלינק הבא (גם סתם לעניין כללי):
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Vi...2&FlagSybase=1
אג"חים מעניינים אלו לדעתי אלה שהמוזכרים בכתבה מדברים עליהם.
זה לא אומר להשקיע בהם בכל מחיר (ממש לא), אלא שאני אישית חוקר יותר
לעומק לגביהם ומחליט כשאחד השיקולים הוא דעת האנשים שהזכרתי.
אבל זה לא תחליף לללמוד לבד ולהכיר קצת את החברה.
אני לעולם לא קונה אגח רק כי X או Y קנו או מאמינים בו.
ומנדי טעה כנראה עם רובנו אבל לזכותו ייאמר שכשהרוב ברחו מהכל,
הוא נשאר ואסף.
אין תחליף ללימוד עצמי.
לא הייתי סומך על אף אחד.
יש אומנם המלצות שקיבלתי ולא פעם קניתי ניירות שרם או צ'רניאק המליצו עליהם.
אבל אין נייר שאני קונה בלי להסתכל על המכפיל רווח, על התזרים של הפירעונות על ההון העצמי, ובדרך כלל: אם אני מרגיש שצריך שיקרה 'נס' כדי שישלמו אני לא אקנה.