האם ההסדר בלידר השקעות אושר? אינדיקציה ראשונה
בהודעה שפרסמה היום (במאיה) מודיעה חברת לידר שוקי הון (מדובר בבית השקעות, חברה בת של לידר השקעות) על מינוי יצחק אפלויג לדירקטור בחברה.
יצחק אפלויג הנ"ל, עפ"י הפרטים שצורפו לבקשה, הוא צחי אלפויג, הנציג של דן דוד, איש העסקים שמעונין לקנות את החברה במסגרת ההסדר.
האם המינוי הוא הסנונית הראשונה שמעידה על אישור ההסדר?
Re: האם ההסדר בלידר השקעות אושר? אינדיקציה ראשונה
הי shilk, האם אתה מתכוון לעשות הערכה של אינטרקולוני א' וב' כמו שהבטחת?
היי רפי,
אוקיי, עברתי על המסמכים הרלוונטים ומה יש להגיד - כ"כ הרבה בלגאן בחברה כ"כ קטנה.
צר לי לאכזב, אבל קשה מאד להעריך הסדר שכזה.
רוב החוב (82% אם אני לא טועה) מומר למניות, ומאד קשה לגזור שויי במצב שכזה; אג"ח שישארו במחזור (מסדרה א' בלבד) ייפרסו מחדש; והחברה תפעל למימוש הפרויקטים שלה, מתוך תקווה שהמצב ברומניה ובהונגריה יישתפר ולא יגרור הפסדים נוספים.
בניגוד למצב בלידר, כאן אין רגל יציבה שתניב לחברה מזומנים בתקופה הקרובה.
מה אני אגיד - לדעתי, צריך להיות סוחר ממולח ואיש נדל"ן עם הבנה נרחבת כדי לשקול אפילו להתקרב לחברה :-).
אולי כשיפורסם הדו"ח השנתי של החברה הוא יעשה קצת סדר בבלגאן.
שילק,
אילו נכסים שמייצרים תזרים יש ללידר השקעות למעט לידר שוקי הון? האם פעילות הנדלן של הקבוצה שווה משהו?
מה מחפש דן -דוד בעצם בלידר? איזה יהלום? מהי ההסתברות שלא יהיה ההסדר? מי "נדפק" מההסדר במידה ויהיה הסדר? יש לך קישור כלשהו שאפשר לקרוא בתמצות על מצבה?
תודה לילה טבו.
תראה, הרגל החזקה ביותר של לידר היא לידר שוקי הון. בזה אין ספק.
שים לב לדיבידנדים שלידר שוקי הון חילקה בשנתיים האחרונות, שבהן נושא התזרים היה חשוב ביותר. החברה חילקה ב-2008-2009 דיבידנדים בסך כולל של 52 מליון ש"ח, כאשר החלק של לידר השקעות הוא כ-51%.
המשקיעים החדשים (ATE, שדן דוד הוא בעל המניות העיקרי שם) מסתכלים, להבנתי (ועל סמך הדברים שהם אמרו), גם על גרינסטון, שלידר השקעות מחזיקה ב-46% ממנה, ומדובר למעשה בחברה עם קופת מזומנים יפה, שתשמש את המשקיעים החדשים להשקעות חדשות.
חוץ מזה, הסדר החוב יכלול למעשה תקופה שבה החברה לא נדרשת להחזרי קרן משמעותיים. כלומר, החברה לא תאלץ לממש נכסים בלחץ - והדברים אמורים בעיקר לגבי לידר נדל"ן המדממת. בלידר נדל"ן המטרה היא ככה"נ למזער נזקים ולהציל את מה שנשאר, וכשאין לחץ של פרעונות (ומתוך תקווה שמזרח אירופה תתאושש) אפשר לעשות זאת ביתר נוחות.
והנקודה האחרונה - הם מקבלים חברה עם מבנה הון שונה לגמרי - חובות שנמחקים והופכים להון מניות הם תמיד בשורה טובה עבור החברה.
שילק,
ידוע כי לידר רכשו אגרות חוב של עצמן..
האם ובמידה ויצא ההסדר לפועל יכלול גם את אגרות החוב שבידי החברה או רק את איגרות החוב שלא ברשות החברה?
החברה אכן רכשה אג"י בסוף 2008 - תחילת 2009, אך לא בסכומים גדולים, ובכל מקרה - הא"ח שנרכשו נמחקו מהמסחר.
על פי זיכרוני נרכשו לפחות 15% מהסך הסידרה.. אני משום מה לא מצליח למצוא את המידע הזה במאיה
אז האם ההסדר מתייחס לכמות ני"ע הסחירים כרגע או גם אלו שנמחקו?
תודה רבה
החברה אישרה בזמנו מסגרת רכישה עצמית של עד 15 מליון ש"ח.
אתה יכול למצוא את זה במאיה תחת "דיווחים מהיום". ברשימת הדיווחים סמן "רכישה/מכירה עצמית של ני"ע", ותגדיר טווח זמן מתאים לחיפוש.
מה שהיה - מת, ומה שנמחק גם :-). ההסדר מחולק לפי כמות ה-ע.נ. הנוכחית.
שילק,
כמה שאלות בסיסיות שיעשו לי סדר בראש:
מול מי מתנהל הסדר החוב בלידר..?
מול שרם פודים? מול דן דוד? מול שניהם(בקיצור מי נגד מי)?
אם ההצעה של דן דוד לא תצא לפועל בסופו של דבר, האם זה אומר שלדעת החברה החבילה שהוא מציעה שוויה נמוך מידי אף על פי שמי שרוכש כרגע את האגח ירוויח משמעותית?
מה בעצם יכולים להיות השיקולים של שרם-פודים/המחזיקים באג"ח לא לקבל את החבילה שדן דוד מציע?
מדוע נכנס דירקטור מטעם דן-דוד לדירקטריון אם בכלל מתנהלים כרגע רק מגעים למכירת לידר?מה יש לו לחפש בחברה?
כניסת הדירקטור מטעם דן היא באמת רמז בוטה