בעקבות מעבר צפוי לארה"ב בחודשים הקרובים מעוניין לקרוא המלצות האם כדאי לרכוש היום דולרים (לשימוש) או להמיר ע"פ צורך (בתיקווה שהשקלים יהיו שווים יותר בעתיד).
תודה
Printable View
בעקבות מעבר צפוי לארה"ב בחודשים הקרובים מעוניין לקרוא המלצות האם כדאי לרכוש היום דולרים (לשימוש) או להמיר ע"פ צורך (בתיקווה שהשקלים יהיו שווים יותר בעתיד).
תודה
תלוי בסכומים ואיפה אתה ממיר אותם, לדעתי לא כל כך משנה כי אתה לא מתעסק במינופים. למשל המרה בבנקים משהו כמו 10 אג' משער יציג(תמיד לרעתך קניה/מכירה) אם אני זוכר נכון.
תיקון קטן לסטס, בבנקים זה בסביבות 8 אג' לכל כיוון, בכל מקרה אם מדובר על סכומים גדולים ואתה שוקל לבצע המרה כדאי לך מאוד לשקול לבצע את ההמרה באחד מבתי ההשקעות, הם בדרך כלל קונים ומוכרים את הדולרים מהבנק שנותן להם את המחיר הטוב ביותר עבור המטבע באותו היום ובכך תוכל לקצץ עוד 2-3 אג' שבסכומים גדולים ההפרש הזה משמעותי...
תודה על התשובות,
כרגע הכסף נמצא בש"ח בבנק. האם על מנת להחליף בבית השקעות אני צריך לפתוח חשבון שם?
מעבר לשאלה היכן כדאי להחליף את השקלים לדולרים(בנק או בית השקעות)
האופציות שעומדות בפני הן להחליף עכשיו בסכום אחד 300K (ש"ח) לערך או לחליפין להחליף כל פעם סכום מוגבל ע"פ צורך במקרה שהדולר ימשיך לרדת מול השקל ב 2010.
תודה
באמת שאין לי תשובה אך יש לי הצעה, כך אני נוהג בכל דבר בחיי...
כך לך דף גדול ,עיפרון וטל ותתחיל להתקשר לבנקים בתי השקעות דואר ואפילו תמצא באינטרנט צ'נג'ים למינהם ותשאל את כל השאלות את כולם...(עמלות, האם הגודל כן קובע, הנחות...) תשאל שאלות גם כמו ואם אני יפתח חשבון(בתי השקעות, במידה ואתה משקיע, או בבנק במידה ואתה עדיין רוצה שיהיה לך כזה אחד בארץ).... ובקיצור עבודה שחורה. מצטער שלא יכלתי לעזור, הדבר היחיד שאני כן יודע זה שבבנקים זה בד"כ יותר יקר מדואר וצ'נג'.
רק במידה ותרצה למשוך את הכסף מהבנק לגוף אחר רק צ'ק בנקאי או העברה מכיוון שבכל(אולי ברוב) הבנקים משיכה מעל 10K זה עמלה 0.15% ועל 300K זה 450 ש"ח(גם כסף)
למיטב ידיעתי בשביל להמיר את השקלים שלך לדולרים בבית השקעות תצטרך לפתוח שם חשבון שאליו תעביר את כל השקלים שלך (לא ידועה לי בדיוק מהי העמלה שלוקחים) ולאחר מכן לבקש שיקנו לך במקום דולרים... כאשר אתה ממיר סכום כזה לדולרים בשער של היום כל תזוזה של אגורה בשער הדולר שווה לך כמעט 800 ש"ח (בחישוב גס) לכן כמו שסטס אמר מאוד מומלץ לעשות סקר שוק בין הבנקים ובתי ההשקעות (קצת עבודה וטרחה אבל בהחלט שווה את המאמץ) בכל מקרה אל תתבייש להתמקח ולבקש הטבה קטנה (על סכומים גדולים לרוב באים לקראת הלקוח)
בנוגע לשאלתך האם להמיר את את כל הסכום או במנות קטנות, זה כבר תלוי בך ובציפייתך לגבי מצבו של הדולר בעתיד, אני מאמין שהוא יתחזק בטווח הבינוני-רחוק כאשר כלכלת ארה"ב תתייצב ושערי הריבית יתחילו שם לעלות, אבל מצד שני אף אחד לאבאמת יודע מה יהיה עם הדולר...
שיהיה בהצלחה בכל מקרה
תודה :) על התשובות
לדעתי (תתיעץ קודם) אם מדובר רק על שמירה על ערך הכסף יש באפשרותך או לקנות אופציה שתפקע בעוד שנה (או לכל זמן שתבחר כמובן שזה כרוך בפרמית ביטוח שתפסיד את הפרמיה הזאת בסוף השנה או בסוף הזמן שבחרת שיפקע) או לקנות בבנק או בכל מקום שתבחר סכום של 300K במינוף של 1:100 את הדולר מול השקל (חי ללא פקיעה) שזה למעשה בפועל כרוך בהשקעה של סביבות 81 דולר (כמובן שמדובר בבטחונות שצריך שיהיה שבמקרה שלך הרי יש לך בטחונות בבנק) ואז קיבעת את הכסף לשער העכשוי (שעת ביצוע) בכל מקרה אני מתאר לעצמי שאני מדבר אליך תורכית אבל אתה יכול לקחת את הנתונים הללו ולהתייעץ לפני זה אם ביועץ השקעות ו/או אחד שמבין בזה (ואני מבקש בכל לשון של בקשה להתייעץ ולא לעשות דברים סתם שיכולים לגרום לך נזק שאתה לא מתאר לעצמך אפילו עד כמה)
מקווה שהנתונים דלעיל יעזור לך כי קיצרתי בנתונים ובהסברים כי אין הדף הזה מיועד לזה וגם כי לא ממש יש לי כח להכנס להסבר ארוך ומקיף בדבר הזה וגם הזמן הוא לא הכי מתאים לזה
שבת שלום ומבורך