שאלות של מתחילים בנושא אופציות
בה
יש לי מספר שאלות של מתחילים:
1. האם מספר הפוזיציות הפתוחות=מספר האופציות שנכתבו?
2. כיצד ישנו שינוי שלילי בפוזיציות הפתוחות הרי מרגע שכתבו אופציה היא מתקיימת עד הפקיעה?
3.כאשר אופציה פוקעת עם ערך חיובי מתי מזוכה החשבון?
4. באתר ישנן לעיתים המלצות לסגור פוזיציה? כיצד עושים זאת? הרי אם כתבתי אופציה אני מחויב אליה עד הפקיעה ולא ניתן למחקה?
5. למה לחסר פוזיציה תמיד ב 10% רווח?
תודה
Re: שאלות של מתחילים בנושא אופציות
1. לא, הכוונה לאלו שנכתבו פחות אלו שנקנו. ז"א החשיפה של השחקנים. זה יעזור לך להבין איפה תהיה המלחמה על המעוף.
2.הכוונה כמה יעלה לסגור אותה. זה מתקשר לשאלה 4 שלך: כתבת אופציה אחת וקיבלת 100 ש"ח עכשיו לקנות אותה מחדש יעלה לך נניח 80 ש"ח ולכן תיאורטית יש לך רווח של 20 ש"ח.
המערכת שבה אתה סוחר תדע לקזז אופציות "צולבות". נניח קנית C1150 ושלמת 100 ש"ח ואז כתבת C1140 וקיבלת 120 ש"ח אזי בפקיעה נמוכה מ 1140 תאורטית הרווחת 20 ש"ח פחות עמלות ומס. הפסד מקס' 1000 ש"ח. עכשיו אתה רוצה לסגור את הפוזציה כדי לממש רווח של 20 ש"ח: אתה קונה כנגד מה שכתבת וזה מתקזז לך במערכת!!! אתה קונה C1140 ומוכר C1150.
3. מן הסתם מייד.
4.ראה 2.
5.אתה מתכוון לרווח של 10%? כול אחד לפי רמת הסיכון שלו. כשאתה כותב אסטרטגייה אתה בונה גם על השחיקה של התטא ולא רק על שינוי
בדלתא.
ז"א אתה בונה על זה שלאחר זמן, תוכל לסגור את הפוזציה בעלות נמוכה ממה שעלה לך לקנות אותה.
עצה שלי: קח קורס, זה עולה משהו כמו 1000 ש"ח ושווה כול אגורה גם אם אתה בסוף לא רוצה לסחור!!!
א. מקווה שעזרתי.
ב. קח בחשבון שאני חדש מאוד בעסק וכול מה שכתבתי לך הוא בערבון מוגבל בלבד!!! לכן כדאי לך להמשיך ולברר עד שתהיה סגור ב100%.
היי ,
1. מס' זה מציין את כמות האופציות שנכתבו מבלי שהם מוחזקים אצל כותבי האופציות ( דרכו של עולם - אדם מוכר רק משהו שקודם יש ברשותו - ואילו בשוק ההון יש אפשרות לבצע מכירה בחסר כלומר קודם שהדבר ברשותו - אך אל חשש הוא מעמיד בטחונות לשם כך ) .
2. השינוי השלילי בפוזיציות הפתוחות מתרחש כאשר מישהו שכתב אופציה/יות קונה בהתאם אופציה/יות באותו מחיר מימוש ( וכך הוא בעצם מכסה את התחייבותיו, היות וכעת זה מוחזק אצלו ) .
3. זה משתנה מנכס לנכס ומבורסה לבורסה , כמדומני באופציות תא 25 החשבון מזוכה ביום א' שאחרי הפקיעה ( למעט בחגים וכדו' ).
4. אתה פשוט מבצע הפוך את כל מה שאתה מחזיק ( התחייבויות / אופציות ) - ראה תשובה 2 לעיל איך למשל סוגרים התחייבות .
5. באופן כללי כל אחד מחליט על המיקום בו יקח רווח על פי ניהול הסיכונים המתאים עבורו , באשר לשחקן מעוף אם הוא החליט באופן קבוע ביציאה לאחר 10% רווח , תהיה סמוך ובטוח שזה לאחר חישובים מרובים של כדאיות , ולא הייתי ממליץ לך לחרוג מכך באסטרטגיה שהוא מציע.
לפני שתתחיל לסחור באופציות תרשה להציע לך ללכת לקורס של האתר לדעתי הוא יתרום לך רבות ( גילוי נאות - אני לא הייתי בו , מדובר רק בהתרשמות כללית מהחברים בפורום ) , במסחר ללא ידע מתאים אתה עלול להפסיד לא מעט כסף לפני שתבין מה השתבש.
בהצלחה
תשובה של דורון מדוייקת מאוד. לי נותר להוסיף רק דבר אחד : החל מפקיעה של פברואר תשתנה סליקה של אופציות (הקדמה של יום).הודעה מלאה על כך ניתן לקרוא במאיה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Dror1976
1. לא, הכוונה לאלו שנכתבו פחות אלו שנקנו. ז"א החשיפה של השחקנים. זה יעזור לך להבין איפה תהיה המלחמה על המעוף.
2.הכוונה כמה יעלה לסגור אותה. זה מתקשר לשאלה 4 שלך: כתבת אופציה אחת וקיבלת 100 ש"ח עכשיו לקנות אותה מחדש יעלה לך נניח 80 ש"ח ולכן תיאורטית יש לך רווח של 20 ש"ח.
המערכת שבה אתה סוחר תדע לקזז אופציות "צולבות". נניח קנית C1150 ושלמת 100 ש"ח ואז כתבת C1140 וקיבלת 120 ש"ח אזי בפקיעה נמוכה מ 1140 תאורטית הרווחת 20 ש"ח פחות עמלות ומס. הפסד מקס' 1000 ש"ח. עכשיו אתה רוצה לסגור את הפוזציה כדי לממש רווח של 20 ש"ח: אתה קונה כנגד מה שכתבת וזה מתקזז לך במערכת!!! אתה קונה C1140 ומוכר C1150.
3. מן הסתם מייד.
4.ראה 2.
5.אתה מתכוון לרווח של 10%? כול אחד לפי רמת הסיכון שלו. כשאתה כותב אסטרטגייה אתה בונה גם על השחיקה של התטא ולא רק על שינוי
בדלתא.
ז"א אתה בונה על זה שלאחר זמן, תוכל לסגור את הפוזציה בעלות נמוכה ממה שעלה לך לקנות אותה.
עצה שלי: קח קורס, זה עולה משהו כמו 1000 ש"ח ושווה כול אגורה גם אם אתה בסוף לא רוצה לסחור!!!
א. מקווה שעזרתי.
ב. קח בחשבון שאני חדש מאוד בעסק וכול מה שכתבתי לך הוא בערבון מוגבל בלבד!!! לכן כדאי לך להמשיך ולברר עד שתהיה סגור ב100%.
דרור אתה טועה . תקרא תשובות של דורון,הם מצויינות
ערב טוב
אין ספק שהתשובה של דורון מצויינת וזאת אחת הסיבות שבגללה כתבתי תשובה (תחת אזהרה) לשואל. רציתי עוד תגובות כי גם אני עדיין לא סגור על הכול. אבל אני לא כ"כ בטוח שאני טועה למרות שכנראה לא הבנתי את השאלה השנייה שלו. אבל אם דורון צודק אז בהכרח מפת הפוזציות אומרת כמה אופציות נכתבו פחות כמה נקנו לכול סטרייק. אחרת איך מפת הפוזציות זזה? המערכת לא יודעת מי כתב ואם הוא כיסה את עצמו. היא יודעת לדבר בכמויות. כמה פתוח נטו! היא לא יודעת אם כתבתי ואח"כ קניתי, היא יודעת לסכום כתיבות מול קניות ולהגיד היכן החשיפה. אני טועה?
דרור ,
כפי שציינתי - מפת הפוזיציות הפתוחות מצביעה על כמות ההתחייבויות ( מכירות בחסר ) שעדיין לא כוסו , ולא כמה אופציות נכתבו פחות כמה נקנו בכל סטרייק .
הסיבה שטענתי נכונה טמונה בדוגמה הבאה :
בגדול אין קשר בין מס' הקניות למס' הכתיבות , כך שלמשל תיתכן התחייבות ( מכירה בחסר ) אחת בלבד שעדיין לא כוסתה , אך המסחר באותה אופציה יהיה רב , כך שההתחייבות הנ"ל תחליף הרבה ידיים , ואילו לפי שיטתך מפת הפוזיציות תצטרך להראות במצב זה מס' שלילי של התחייבויות מפני שמס' הקניות גבוה ממס' הכתיבות , וזה מצב שלא אפשרי לוגית ( צריך התחייבות אחת לפחות בכדי שניתן יהיה לקיים קניה באותו הסטרייק ).
דבר נוסף - בעיקרון כל כתיבה משמעותה שמישהו היה מוכן לקנות את ההתחייבות מהמתחייב ,ואז ברור שלשיטתך לא נדע מהם מס' ההתחייבויות ( הם פשוט יבטלו זה את זה ) .
דורון,
אני מבין שבעניין הזה אני טועה. ברור שכמות האופציות שעוברות מיד - ליד זהה לכמות שנכתבה. בעצם מפת הפוזציות מראה כמה סה"כ אנשים כתבו P וכמה סה"כ אנשים כתבו C?
תודה,
דרור
דרור ,
אמנם קוראים למסחר הנ"ל מסחר באופציות , אך השם המבטא במדויק יותר את צורת המסחר הזו הוא בעצם מסחר בהתחייבויות .
מפת הפוזיציות מראה כמה התחייביות יש כעת ( נכון לסוף יום מסחר אחרון ) במערכת על כל אחד מהסטרייקים , כך אם אין מישהו שברגע זה נמצא במצב של מכירה בחסר ( התחייבות ) על האופציה הנתונה , אזי לא ייתכן מסחר באותה האופציה .
דוגמה שאולי תסייע - נניח והמדובר במסחר בזהב , ברור שאין קשר ישיר בין כמות העסקאות שמבוצעות בזהב לבין כמות מטילי הזהב , וייתכן מאוד שנמצא מסחר דינמי גם אם ישנו רק מטיל זהב אחד ( שעובר מיד ליד ) , אך ברור מדוע בכדי שיתקיים מסחר מסוים צריך שיהיה לפחות מטיל אחד של זהב .
ובאנלוגיה למקרה שלנו - ההתחייבויות הן מס' מטילי הזהב שמסתובבים לנו בשוק , כשאנו רואים שינוי חיובי במס' ההתחייבויות על סטרייק נתון במפת הפוזיציות משמעותו שנכנסו עוד מטילי זהב לשוק וניתן לסחור בהם ( ובהתאם גם הפוך ).