אהלן רם האם תוכל בבקשה לנתח נייר ממשלתי שקלי 1101575 עם ריבית 5.5 שנתי בתודה אליש
Printable View
אהלן רם האם תוכל בבקשה לנתח נייר ממשלתי שקלי 1101575 עם ריבית 5.5 שנתי בתודה אליש
בוקר אור ,
לא רם אבל בכל זאת..
קודם כל חשוב שתבין שאומנם הריבית שמחולקת באגח זה היא 5.5% אבל אתה לא אמור להתייחס לנתון הזה אלא לנתון של תשואה לפידיון ועליו אתה צריך להסתמך ונכון להיום הוא נע סביב 4.5% , בנוסף האגח הנ"ל הינה שקלית ולא צמודה והיא לטווח ארוך.
לא פעם כתבתי פה ( וגם חברים נכבדים אחרים ובראשם רם ! ) שבשנת 2010 יש ציפיות לעליית ריבית דבר שייפגע באפיק הסולידי ( באגחים הממשלתיות ) ועליית הריבית תגרום לירידת מחירים ועליית תשואה.
כעת נשאלת השאלה האם התשואה הנ"ל של כ 4.5% שקלי למח"מ של 6 שנים מספקת ?
לפי דעתי האישית התשואה לטווח הזה היא לא מספקת ותוכל למצוא את האגח הנ"ל בתשואות טובות יותר בהמשך השנה , וכמו כן אגחים אחרים אשר להם רמת סיכון נמוכה ( אומנם לא מינימלית כממשלתית ) אך עדיין רמת סיכון נמוכה עם תשואות עדיפות בהרבה .
ובנוסף עוד הערה אישית אם יורשה לי..עצם זה שאתה שואל על האגח הממשלתי ניתן להבין שאתה שונא סיכון וזה בסדר גמור אבל אני חושב וסבור שאולי עדיף שתשקול את האלטרנטיבות הן באפיק הצמוד והן באפיק הקונצרני ( הסולידי ) וכמו כן את הפיזור בתיק.
בכל אופן בהצלחה.
אני דווקא אוהב באופן אישי סיכונים ברמה סבירה .רוב תיק האגח שלי נע בתשואה סביב 7 עד 10 אחוז שנתי וזה בסדר . לגבי האגח הנל הבטחתי לבדוק עבור זוג חברים שמושקעים באגח ממשתי שלא מגיע אפילו לאחוז אחד שנתי . על זה נאמר הכל יחסי