אינטרקולוני (אמריקן קולוני) שאלה לרם
שלום רם, האם עניין זה שהתפרסם על אג"ח אינטרקולוני משפיע לחיוב או לשלילה?
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 15_1142756
מחד החברה בצרות רבות מצד שני, ירון ייני ידוע בהשבחת ערב מניות וקנה את המניות (דרך האג"ח שיהפוך למניות אופציות ולאג"ח להמרה) בשער ממוצע של 40 אג' לע"נ באג"ח א, מה זה אומר על בעלי האג"ח?
אשמח לעזרתך
Re: אינטרקולוני (אמריקן קולוני) שאלה לרם
רפי ערב טוב ושבת שלום ,
קודם כל ברצוני להגיד שלמראית עין זה נראה כידיעה חיובית ..לאחר ההסדר צפוי היקף החוב של אינטרקולוני לקטון ל-30 מיליון שקל והונה העצמי צפוי לעלות לכ-100 מיליון שקל, לעומת גירעון של 54.5 מיליון שקל בהונה העצמי כעת.
אבל אם מסתכלים יותר לעומק אזי ממתי למי שקונה שלדים בורסאיים לפי זכרונך איכפת ממחזיקי האגח ?? ולא רק זה החברה הזאת מסובכת גם ככה בדברים שונים ובינהם סכסוכים של הבעלים בינם לבין עצמם , בעיות עם הקרקעות במזרח אירופה , דרישות שונות של הבנקים לגבי הנכסים ועוד...
אז השאלה הנשאלת פה שאתה צריך לשאול לגבי ידיעה כזאת היא האם כעת הסיכון שווה את התשואה הקימת שם ?? לפי דעתי מסוכן מאוד ..נראה לי שיש אגחים זבל שיותר בוהקים בערימה מאשר אינטרקולוני..( כמו שרם אומר יש יהלומים רק צריך למצוא אותם ) ולפי דעתי אין מדובר פה ביהלום..
בכל מקרה אני מאחל לך בהצלחה!!
גילוי נאות לא מחזיק ולא החזקתי
רם מה דעתך ?
אתה צודק שיש יהלומים בוהקים אבל האם כוונת סוחרי השלדים להפסיד כאן כסף? לא נשמע לי הגיוני... יותר הגיוני שכבר ידוע למי יימכר השלד ושתהיה סוג של הזרמת הון. תחפשו ירון ייני בגוגל, יש שם כתבות שמתארות את דרכי הפעולה שלו. זה מה שאומרת לי תחוש הבטן, מה אתם אומרים?
ד"א לברון, יש משהו סותר בדבריך שאשמח שתתיחס אליו. קודם כל האג"ח מומר עכשיו למניות ולירון ייני יש איטרס באישור ההסכם כי כך הוא יהפך לבעל המניות הגדול. מו כן האג"ח שישאר יהיה למעשה אג"ח להמרה אז גם אם איכפת לו וגם אם לא מבעלי האג"ח איכפת לו ממחיר המניה ואותה אפשר יהיה להמיר אז מה הבעיה כאן?
רפי שלום,
ראשית, מודה על הכתבה אותה לא הכרתי.
ללא ידיעה זו לא הייתי מתקרב לאג"ח.
כעת, נדמה שהאדון ייני ירון יודע מה שהוא עושה, רק שאני לא יודע מה כוונתו...
אולי שווה לך לראות את תוצאת האסיפה מחר?
לי ממש אין מושג.
שבוע טוב.
אינטרקולוני: המשקיעים הכריעו בעד הסדר החוב ברוב גדול
הסדר החוב כולל המרת חוב של כ-132 מיליון שקל תמורת 90% ממניות החברה ■ ורדה בורשטיין, בעלת השליטה, לא הצליחה למנוע את אישור ההסדר ■ את תשעת החודשים הראשונים של 2009 סיימה בהפסד של כ-82 מיליון שקל
17/01/2010, 14:09 אבי שאולי
מחזיקי האג"ח בחברת אינטרקולוני (לשעבר אמריקן קולוני), הכריעו היום בעד הסדר החוב שהוצע להם לפיו ימירו חוב של כ-132 מיליון שקל תמורת 90% ממניות החברה. חברת הייעוץ, פועלים סהר, המליץ למוסדיים לאשר את הסדר החוב.
חברת הנדל"ן הקטנה שנסחרה בשיאה בשנת 2007 לפי שווי של כ-450 מיליון שקל, נקלעה למשבר קשה בעקבות מסע של רכישת קרקעות. נכון לדוחות הכספיים האחרונים היא מפגרת בפירעון התחייבויות בהיקף של כ-5 מיליון אירו לבנקים, והחסירה תשלום של כ-16 מיליון שקל למחזיקי האג"ח. ביולי האחרון דרש בנק הפועלים לחלט ערבויות שהעמיד לחברה בהיקף של כ-10 מיליון דולר, בגין פרויקט "מתחם עדן" בירושלים, אך הנושא נמצא בדיונים משפטים.
את תשעת החודשים הראשונים של 2009 סיימה בהפסד של כ-82 מיליון שקל, ועם גירעון של 58 מיליון שקל בהון העצמי וגירעון בהון החוזר של 193 מיליון שקל. היקף ההתחייבויות שלה עמד על 333 מיליון שקל, ומנגד בקופתה נותרו 18 מיליון שקל בלבד. רואי החשבון שלה צירפו לדוחותיה הערת "עסק חי", המשקפת חשש להישרדותה.
אינטרקולוני גייסה אג"ח בהיקף של כ-160 מיליון שקל באמצעות שתי סדרות לא מדורגות וכמעט ללא שעבודים: סדרה א' בהיקף 84.4 מיליון שקל וסדרה ב' בהיקף של 75.6 מיליון שקל. בהסדר כל אג"ח ב' תומר למניות וכל אג"ח א' תומר למניות למעט 30 מיליון שקל (האג"ח סטרייט החדשה תהיה אג"ח להמרה). בנוסף מוקצות אופציות למחזיקי האג"ח ולבעלי המניות הנוכחיים. כל נכסי החברה ישועבדו לטובת מחזיקי אג"ח א'".
נכסי אינטרקולוני היום הם: מתחם ליבר ברחוב פינס בנווה צדק, פרויקט עדן (עסקת קומבינציה) בירושלים, שני פרויקטים בהונגריה (EDE ו-SKAF) ושלושה ברומניה. כל הפרויקטים של החברה הם בתחום של נדל"ן למגורים.
במקביל מתנהל מהלך משפטי מול בעלת השליטה השנייה בחברה, ורדה בורשטיין. אשת העסקים העמידה בנובמבר 2008 הלוואה בסך 11.5 מיליון שקל לרועי לוסטרניק, מבעלי השליטה בחברה לשעבר, שבתמורה שיעבד את מלוא אחזקותיו בחברה לטובתה. בנוסף, ניתנה לבורשטיין אופציה לרכישת מניותיו של לוסטרניק תמורת 32 מיליון שקל, מחיר ששיקף לחברה שווי שוק של 75 מיליון שקל. בין בורשטיין ולוסטרניק פרץ סכסוך ובנובמבר 2009 הוסכם ביניהם שמניות לוסטרניק יועברו לידי בורשטיין תמורת 1.5 מיליון שקל נוספים וויתור על החזר ההלוואה. כיום מחזיקה בורשטיין ב-43% ממניות אינטרקולוני, וגבריאל מחזיק ב-42%. בורשטיין התנגדה להסדר החוב.
ההסדר עבר ברוב גדול התמחור על פי פועלים סהר הוא של 52 אג' וזה לפני ההשבחה של המניות. מה אתה אומר?
רפי ידידי,
א. חושבני שיש לך טעות קטנה, הם תמחרו את האג"ח ב 52% והפארי שלו 112 ולכן להבנתי התמחור הוא כ 58 א"ג. התסכים?
ב. קטונתי, לא יודע איך הם תמחרו אך יש לשער שהם יודעים את מלאכתם.
ג. שים לב להבדל בין הסדרות: מחיר נוכחי ל א' כ 41 א"ג. מחיר נוכחי ל ב' כ 20 א"ג. הדבר נובע להבנתי מההסדר הקובע שלסדרה ב' הכל מוחלף למניות ואילו לסדרה א' 35% מוחלף לסדרה חדשה שתהיה אג"ח להמרה והשאר למניות.
ד. כעת נעשה חושבים קטן... בסדרה א' 29.9 מיליון סידרה להמרה שלפי פארי = 100 זה שווה ל 35 א"ג. הבה נחמיר ונניח שהערך של הסדרה יהיה 60, זה שווה 21 א"ג. לכן, אם כבר, סדרה א' עדיפה לדעתי.
לסכום: לעניות דעתי יש פה הזדמנות "יפה" בסיכון "יפה" לא פחות.
התמחור של המומחים בצירוף צעדיו של המומחה לשלדים נותנים לי תחושה שזה שווה משהו.
אך אדגיש שזה מבחינתי לא מסוג ההסדרים שקל להוציא ממנו "מספר"="ערך".
רצ"ב הכתבה מכלכליסט:
מחזיקי האג"ח של אינטרקולוני אישרו את הסדר החוב
בעלי האג"ח של אינטרקולוני יקבלו 90% ממניות החברה. לדעת פועלים סהר אלטרנטיבת הפירוק או מכירת האג"ח בשוק פחות אטרקטיביות
רחלי בינדמן
17.01.10, 14:26
לאחר שפועלים סהר המליץ לבעלי האג"ח של חברת הנדל"ן אינטרקולוני
לאשר את הסדר האג"ח שהוצע להם על ידי החברה - הוחלט בשעה זו לאשר את ההסדר. לדברי פועלים סהר, במסמך שהגיע לידי "כלכליסט", "חלופת הסדר הינה עדיפה למחזיקי אג"ח ביחס לאלטרנטיבות של פרעון מיידי או מכירת האג"ח בשוק, הכפופה גם למגבלות סחירות".
בפועלים סהר מסבירים כי "בהינתן מצבה הנוכחי של החברה והעובדה כי אין ברשותה מסת נכסים אטרקטיביים שמימושם המיידי יכול לתמוך בהתחייבויותיה במצב של פירוק וכן לאור רמת סחירות בעייתית של האג"ח, ההסדר המוצע, ממצה את יכולת ההחזר של החברה עבור המחזיק באג"ח". בפועלים סהר לקחו בחשבון בין השאר את הבטוחות שהועמדו למחזיקי אג"ח א' לטובת פרעון החוב אך ציינו כי קיימים חילוקי דעות באשר לאיכות הבטוחות.
לחברה שתי סדרות אג"ח. האחת, סדרה א' הונפקה באוגוסט 2006 שהערך הנקוב הנותר לפירעון עומד על 84.4 מיליון שקל. השניה, סדרה ב' שערכה הנקוב שבמחזור עומד על 75.6 מיליון שקל.
כבר במרץ האחרון הודיעה החברה כי לאור קשיי נזילות ועל רקע מבנה החוב והיקף ההתחייבויות שלה, לא תוכל לעמוד בתשלומי הקרן למחזיקי אג"ח א' וכי בכוונתה לגבש הסדר כולל לשתי הסדרות. הגם שבחודש מאי 2009 שילמה החברה למחזיקי אג"ח ב' את הריבית בהיקף של 2.6 מיליון שקל כסדרה, את תשלום הקרן של אוגוסט 2009 בהיקף של 23 מיליון שקל כבר לא שילמה.
במסגרת ההסדר המוצע יומרו 130.5 מיליון שקל ערך נקוב אג"ח, 65% מאג"ח סדרה א וכל אג"ח סדרה ב', ל-89.7 מיליון מניות של החברה שיהוו לאחר ההמרה כ-90% מהון החברה. סדרה א' שתיוותר במחזור, כ-29.5 מיליון שקל תהפוך לסדרה להמרה.
רועי לוסטרניק, מבעלי השליטה הקודמים בחברה (שאחזקותיו עברו לידיה של ורדה בורשטיין) יוותר על חוב החברה כלפיו בהיקף של 1.2 מיליון שקל.
לדברי פועלים סהר ההסדר המוצע הינו למעשה העברת השליטה למחזיקי האג"ח. "כדאיות מהלך זה" אומרים בפועלים סהר "מתבססת על שמירת החברה כעסק חי ושימורה תוך ציפייה מצד מחזיקי האג"ח לאפסייד עתידי, בין היתר כתוצאה מכניסת משקיע, מימוש החזקות או צמיחה בפעילות החברה והשבחתה". להערכת פועלים סהר ההסדר משקף מחיקה אפקטיבית למחזיקי אג"ח א של 48% מהחוב כלפיהם. לעמת זאת במקרה של פירוק מחזיקי אג"ח א' יזכו למחיקה אפקטיבית של 65% מיתרת החוב.
תודה רבה רם, הבנתי את תשובתך ואני מחזיק, המחיר הנוכחי לפי מומחה השלדים ומעריכים שונים משקפת אפסייד של קרוב ל-50%, מנסיוני, אני מניח שבשבועות הקרובים האג"ח יגיע לערך זה. תודה רבה על פניותך, אם יהיו לך עוד תובנות אשמח לשמוע