מעוף טכני 13/01/2010 - (המשאלה שלי)
שלום
כולנו ודאי זוכרים איך בתאריך ה29/10/2009 נפרץ מטה קו המגמה, ואז גם נפרץ מטה ה1000 האגדי, ונחתנו ב985.
הרבה מכרו את כל התיק, וקנו שורטים מכל הבא ליד. (אני מכרתי הכל וישבתי על הגדר).
לא יכולתי להתעלם בזמנו מהסטייה החיובית החזקה במתנדים בגרף 60 דקות, ולכן לא שוכנעתי להכנס לשורטים.
בדיעבד, סופו של הסיפור היה שהמדד ירד 6.5%- ל985 (עם פריצות שווא מטה) ומשם טיפס 19%+ ל1180.
[attachment=0:2t8o6jpp]60min.GIF[/attachment:2t8o6jpp]
היום נראה כאילו מתבשל תרחיש דומה. אני מדגיש זהו רק תרחיש אפשרי ומשאלת הלב שלי שזה יקרה. הסטייה החיובית מתבשלת. על המדד להגיע לשפל נוסף (אחד או שניים) ולהתמך באיזור ה1130, אך על המתנדים להסתובב ולהתחיל לטפס מעלה. סימנתי במלבן את התרחיש הדימיוני.
איזה מסקנות אני מסיק מהפוסט הזה?
1. לא להלחץ מהירידות שאולי יהיו עוד היום או מחר.
2. לא לחסל את כל התיק ולקנות שורטים (עדיין לא).
3. תחת ההנחה שהשוק הוא שוורי לכל דבר, וכל ירידה היא לצורך עלייה, והאחזקות שלי לא חצו מטה את הסטופים שקבעתי מראש, אשתדל לקשור את הידיים ולא למכור.
שוב אני מדגיש, זהו תרחיש דימיוני, אך הוא עוזר לי להסיק את המסקנות שלי, שבינתיים אין צורך לתלוש את השערות. אך אם התמונה תשתנה, וגם ה1130 תשבר מטה, אז נצטרך לראות איך הגרף נראה ולנתח שוב.
בהצלחה, וימים ירוקים לכולם.
Re: מעוף טכני 13/01/2010 - (המשאלה שלי)
תסריט מעניין וכנראה נתמך במפת הפוזיציות , לא קל יהיה לחצות 1120 כלפי מטה.
מצד שני אתה מניח שיהיו עליות עד?
חבר יקר
אני לא מניח שום דבר לגבי העיתוי המדוייק שיתחיל תיקון אם בכלל. קטונתי. אני פועל לפי מה שאני רואה.
מבחינתי אני רואה מעו"ף עוצמתי שעולה בעיקביות ולא שובר מטה את קו המגמה היומי בצורה מהימנה.
אם כל יום אני אנסה לנחש מתי יתחיל התיקון (שעדיין ממאן להגיע), אני אפסיד המון כסף.
מבחינתי השוק הוא שוק שוורי, ואני לא סוחר לטווח קצר. יש איתותי קניה, ויש סטופ לוס. זהו. השבוע לא ביצעתי אף פעולה (בינתיים).
בהצלחה, אני אופטימי. :)
2 ימי מסחר מלאים עברו מאז שהתחיל השירשור הזה ..
לשמחתי הרבה התרחיש הדימיוני כבר לא דימיוני.
[attachment=2:vbvx1vp1]60min.18.01.10.GIF[/attachment:vbvx1vp1]
סטייה חיובית בגרף שעתי.
[attachment=1:vbvx1vp1]240min.GIF[/attachment:vbvx1vp1]
מתנדים במכירות יתר בארבע שעתי, יש כוח לעליות.
איזה מסקנות אני מסיק?
1. ההתעסקות היום יומית לגבי האם התחיל תיקון או לא, ואם לא אז מתי כן, היא מיותרת, צורכת אנרגיה נפשית לא פחות מאנרגיה ממונית ועדיף להתעלם מזה. שכן כל מי שניסה לקנות שורטים ופוטים ב"שפיץ" בשנה האחרונה לרוב הפסיד כסף.
2. הגרף השעתי וה4 שעתי מראים שיש בסיס לעליות נוספות לכיוון שיא כל הזמנים 1248, כיוון שלמדדי המומנטום יש מספיק אוויר לטפס מעלה.
3. האיזור של ה1136 הוא מבחינתי Event Point. שם ארבו קונים מכובדים לאחר שהמעו"ף מימש 3.5%-, ואם אזור זה יישבר מטה אז כל התבנית הזו של הסטייה החיובית והתוצאות שלה תתבטל. (תמיד צריך לצפות לבלת"ם בבורסה).
ולסיום, שימו לב למדד הנדלן 15:
קו מגמה חזק שנשמר מאפריל.
משולש מתכנס שנפרץ מעלה לפני שבועיים, ונתמך מעליו.
מחזורים יורדים בשבועיים האחרונים.
לדעתי עם הרבה סבלנות (חודשים), מתבשל לנו כאן משהו מעניין עם סטופ לוס יחסית קטן כרגע.
[attachment=0:vbvx1vp1]NAD15.gif.GIF[/attachment:vbvx1vp1]
ימים יפים וירוקים לכולם, ובהצלחה.
תוכל לפרט יותר על הפסקה האחרונה , מה לדעתך מתבשל במדד נדלן 15 ?
אורן
הי אורן
מבחינה טכנית מדד הנדלן עלה כ 45%+ מאפריל.
תו"כ העלייה הוא יוצר קו מגמה עולה עם כ 5-6 נגיעות ולא שובר אותו מטה כ8 חודשים.
ואז מאוגוסט נוצר קו מגמה יורד מה שיצר גל מימושים וחולשה בנדלן.
שני הקווים תחמו את המדד בתוך משולש מתכנס.
לאחרונה נפרץ המשולש מעלה, וחזר חזרה אל קו המגמה אך לא אל תןך המשולש.
אם אתה שואל אותי, אני לא רואה כאן איתותי חולשה במדד. אני רואה כאן חוסר מגמה מסויים אך עם נטייה לעליות.
הבולינגר השבועי מאוד מאוד צר מה שאומר שצפויה איזשוהי החלטה לגבי הכיוון בקרוב.
כתבתי "מתבשל משהו מעניין", כי המדד ממש יושב על קו המגמה ומסרב לשבור אותו מטה. יש כאן איזו עוצמה מסויימת. צריך להמתין עוד כמה ימים לראות לאן זה מתפתח. המחזורים נראים בסדר.
מצטער אם ציפית שאני אנקוב ביעדים וכו'. אני לעולם לא מסוגל לנחש זאת, אך אם תשאל חכמים כמו מנדי (נפתלי מנדלוביץ) הם יאמרו שהמדד יעשה 100%+ השנה.
בהצלחה :)
בוקר טוב
[attachment=0:25hgdn47]60min.21.01.10.GIF[/attachment:25hgdn47]
מן הראוי שאציין שהמהלך של הסטייה החיובית לא מתפתח יפה כפי שהיה אמור ולא צובר תאוצה, ולכן כל הSETUP הזה כבר אינו בר תוקף!
רמת ה1160 החליפה תפקיד מתמיכה להתנגדות עם 3 ניסיונות כושלים לחצייה מעלה.
המתנדים נחלשים והופכים דוביים.
עכשיו אנחנו כלואים בין 1130 ל1160 ובקרוב (אולי בשבוע הבא) המעו"ף יחליט אם הוא פורץ מעלה או שובר מטה.
לעניות דעתי, לפי ניתוח הגרף השבועי יש יותר סיכוי לפריצה מטה, אך הלוואי ואני טועה. אם ייפרץ ה1130 מטה, אז שוב יישבר קו המגמה הארוך וזה עלול להאיץ את התיקונון הנוכחי, אך יותר מכל אנחנו תלויים בביצועים מעבר לים.
באופן אישי אני בהמתנה דרוכה, שזה אומר מצמצם חשיפה אך ממש לא מתנפל על שורטים כי זה יהיה נגד המגמה כרגע.
שבוע טוב.