-
סיביל ג'רמני
שלום רם
לאחר הקורס שהיה לפי דעתי מאוד מעניין התחלתי להתעניין ולחפש (במילותיך) יהלומים בזבל. אני חושב שמצאתי חלקיק יהלום קטן,סיביל ג'רמני. רציתי לשאול אותך האם לדעתך כדאי להחזיק את האג"ח.
הסיבות שלפיהן קניתי את האג"ח הן:
1. בעבר החברה עשתה הכל על מנת להבטיח את תשלום הריבית.
2. ביום ה29.12.09 הודיעה החברה כי חתמה על הסכם למכירת נכס. החברה הודיעה כי תייעד כסף זה לתשלום הריבית "עוד יצויין כי החברה מייעדת את כספי התמורה לתשלום הריבית התקופתי הקרוב בגין אגרות החוב אשר קבוע
. ליום 31 בינואר, 2010"(מאיה)
3. למרות המינוף הגבוה והחובות שעוברים כל גבול לדעתי היא תעמוד בתשלומים(הקרוב לפחות).
בנוסף אבקש את דעתך בנושא זה: קניתי את האג"ח לפני שבועיים בערך וכרגע אני ברווח של 12.5%. בהנחה שהחברה תשלם האם כדאי לי להישאר לתשלום הריבית או שכדאי לצאת ולתת ללב לנוח קצת?
לפי מה שהבנתי וראיתי לאחר תשלום הריבית באג"ח זבל בד"כ ישנן ירידות שערים.
-
Re: סיביל ג'רמני
tomb6שלום,
אכן החברה עשתה כל מאמץ לשלם את הפירעון החלקי ביולי 09, אך זה היה במחיר כבד, הלוואה ברמות של "שוק אפור",
התשלום החודש הוא של ריבית בלבד ולכן אינו משמעותי, מה גם שביום האקס המחיר יורד כגובה הריבית,
זה לא המצב שבו יש פירעון חלקי של קרן , שם השיקולים שונים, (תשלום חלקי של קרן הבא ביולי 10).
עשית תשואה נאה בזמן קצר, אינני יודע אם יעלה או ירד בקרוב, אך לאור הנ"ל עליך להבין שאג"ח זה הוא מסוכן ביותר.
אני כלל איני בטוח שהוא מתאים להגדרה "למצוא יהלומים בהר הזבל",
ואם דאגות בליבך, יכול להיות שלצאת ולנוח זה רעיון לא רע.
בהצלחה.
-
גם אני איני חושב שאג"ח זה יהלום (ימים יגידו).
רם ציין מספר אגחים ששם הודאות לתשלום ריבית + פדיון חלקי גבוהים יותר מאשר בסיביל גרמני , מה גם שהיא רק נותנת ריבית בסוף ינואר לכן כדאי שתעיין בהמלצות שלו הם שוות כמו "יהלומים"
ב.יאיר
6+3
דלק נדל"ן ג+ד
אביב
טאגור
מאטיס
נאנט
לשיקולך.
רוני
-
אני יודע שיש המלצות. התשובה שלך רון הייתה מיותרת לחלוטין. אם היית מציין הסבר כלשהו לדעתך אולי הייתי משכיל ממנה.
רם, תודה על התשובה המהירה
אבהיר את כוונתי
בהנחה שהחברה תשלם. האם כדאי להחזיק את האג"ח בסוף יום הקום? אגחי זבל רבים יורדים בצורה חדה ביום האקס ולאחריו. האם אתה צופה עקב מאמצי התשלום שמצב החברה יורע והאג"ח יחזור להיסחר בתשואות גבוהות של 60%? או שישאר ברמת מחירים זו(כמובן לאחר הורדת השער הטכנית ביום האקס)
נ.ב
מחזיק סכום קטן באג"ח כחלק ממרכיב הריסק בתיק
לפי דעתי מצאתי חלקיק יהלום מיקרוסקופי במיכל המיץ של הזבל רק ימים יגידו
-
3 שאלות נוספות
1.איך אפשר לחשב את הפארי ביום הקום? ההצמדה למדד משנה את הפארי לא?
2. בהנחה שהריבית היא 5%. איך נקבע הפארי ביום האקס? האם מורידים מהפארי ביום הקום 5%?
3. מהריבית שמקבלים(בתקווה), מס הכנסה לוקח 20% מס?
-
tomb6 שלום ובוקר טוב,
א. ron6462 ציין חלק מהאג"חים שעליהם היו סקירות בפורום, יש להודות ל ron6462 על תגובתו, הוא אינו יודע אם קראת סקירות אלה .
ב. נדמה לי שיש אי הבנה, או שלי לשאלתך או שלך לתשובתי, ולכן אבהיר שוב:
במקרה שלפנינו מדובר החודש על תשלום ריבית בלבד, בתשלום הריבית ביום האקס נרשם לזכותך סכום הריבית ובו זמנית מחיר האג"ח (מחיר הבסיס) והפארי יורדים בדיוק באותו סכום.
התופעה שאג"חי זבל יורדים בחדות אחרי יום האקס מעבר לרמת הריבית היא במועדי פירעון חלקי של הקרן בדרך כלל.
השאלה המשמעותית כמובן לגבי אג"ח זה היא באשר ליכולתה של החברה לתשלום הקרן בחודש יולי 2010, לגבי תשלום הריבית החודש אין שאלה לאור מימוש הנכס ויעוד הכסף לכך כפי שפירטת.
על יכולת התשלום ביולי ובהכרח השפעתו על מחירי האג"ח ותשואתו בהמשך יש לשער שנוכל ללמוד מהדו"ח השנתי שיתפרסם ברבעון זה.
ג. לשאלותיך הנוספות:
1.לגבי חישוב הפארי ביום הקום: הוסף לפארי הנוכחי את הריבית הנקובה לתקופה מהיום עד יום הקום, לזה יש להוסיף את המדד שיתפרסם.
2. כן. בהנחה של 5% שנתי, מורידים מהפארי 5% (והוא ימשיך בזחילה רצופה ואיטית לצבירת אותם 5% ריבית לשנה הבאה).
3. כן. תשלום 20% מס על הריבית.
יום טוב.
-
עכשיו הבנתי
עוד שאלה קטנה
אם ביום האקס שער האג"ח יורד כגובה הריבית ומגיע לשער יותר נמוך משער הקניה שלי יכול להיווצר לי הפסד במידה ואמכור אותו?
-
תום,
יכול להיות, תבדוק מה שער המכירה והוסף את הריבית שקיבלת והשווה לשער הקנייה.
בהצלחה.