האם אני חכם יותר מכולם????
שאלה מייאשת למדי אקווה שלא תכעסו עלי .
איני מוכן לברוח מהתפיסות שלי, מי שחולק עלי אדרבא יביא את דעתו ואשמח לקבל ממנו.
ידוע שרוב הקרנות נאמנות לא מכות את המדדים הרלוונטים בין במניות ובין באגחים ולאורך שנים אף אחד לא מצליח(אם לא על ידי גיוון של ההשקעות ממגזרים שאינם רלוונטים לעיקר נכסי הקרן)
אמנם רובם מתקרבים למדדים שעליהם הם עוקבים.
רוב הכסף מושקע על ידי המוסדיים והיום הרבה על ידי תעודות הסל וחלקו הקטן על ידי לקוחות פרטיים.
ישנם את הגדולים והמומחים שמכים את המדדים וחייב להיות כנגד זה כאלה שמפסידים להם דהיינו שהם עושים הרבה פחות מהמדד.
וכעת לשאלתי הרי הרבה מן החברים כאן אינם מן ה"גדולים" א"כ מדוע הם חושבים שהם בדיוק אלו שיצליחו להכות את המדד כמו ה"גדולים" יותר ממנהלי הקרנות וההשקעות המנוסים אם כי מסורבלים.
ברצוני להניח שרוב אלה שמפסידים לגדולים הנם באופן כללי המשקיעים הבלתי מנוסים דיים. מבחינה סטטסטית רוב הקטנים לא מכים את המדד. א"כ למה אנו עושים את זה?? נקנה תעודות סל וזהו מדוע אנו מרמים את עצמנו שהנה אנחנו בדיוק נכה את השוק , ובוודאי שהאתר של שחקן הוא מוצלח וכו' וכו' אבל האם הידע שבאתר הזה הוא הנצחון המוחץ על השוק??
חוששני שאנו משחקים לידי הגדולים שמכים את המדד !!!!!!!!!
היום כבר קיבלתי על הראש מחברים כאן שאני רוצה להינות מאחרים ולא להתיגע.
מודה באשמה! מי שרוצה ליהנות מהמשחק ולהפסיד או להרוויח פחות שיהנה
אני מסתכל על הדברים מנקודת מקסום הרווח שלהם ולדעתי ניהול מקצועי עדיף מניהול אישי.
יודעני שיש כאלה שמכירים מישהו שמכה את השוק אפי' שהוא לא מומחה גדול ומנסים גם להיות כמוהו אלו בודדים בים של רבים שמתביישים לגלות את ההפסדים שלהם או את חוסר ההצלחה שלהם.
בהצלחה חברים !!!!
Re: האם אני חכם יותר מכולם????
אמרת הכל וגם לא אמרת כלום הבאת לכאן קטעי מילים ומשפטים שקראת וגם מה שהבנת שלא שהבנת כלום אז מה רצית להגיד כלום או שרצית להגיד תגידו למה אני לא חכם או שאני חכם מנסיונם של אלו שאין להם נסיון אז מה בעצם אמרת
בקיצור אף אחד לא יודע כלום אבל עובדה שכולם חושבים שהם יודעים שהם בעצם לא יודעים שום דבר זה מה שהבנתי מהלא מובן שאמרת ועוד חשבת שאתה חכם או לא הכי חשוב שתשאר שפוי מכל זהו תשמור על הבריאות כי ברגע של משבר לא יודעים כלום מקווה שהבנת כי אני לא מבין כלום
ניסיתי להבין אותך, ולפי מיטב הבנתי אתה מעדיף
לשים את כספך בידי מי שאמון לעשות את זה דהיינו
גוף כזה ואחר, "קיבלת על הראש מחברים" הכוונה
לכך שאתה "סומך" על הגוף הזה יותר מאשר תנהל בעצמך?
ובגלל שכך, החברים מייעצים לך להתנהל אחרת?
"אבל האם הידע שבאתר הזה הוא הנצחון המוחץ על השוק??"
האתר מביא כאן משהו אחר לגמרי, אין רצון לנצחון
מוחץ, אלא לדברים אחרים שמובילים אותנו להיות סוחרים טובים
יותר, שיתוף, עזרה הדדית, מידע שזורם בזמן
אמת,
ועוד.
אל לנו לשכוח את מי שעומד בראש האתר, ולמעשה מנחה
אותנו, הן ברמה הכללית, והן ברמה הפרטנית, אז למה לחפש
במקומות אחרים מי "ינהל אותנו ברמה המיקצועית" יש לנו
את זה מתחת לאף. ובחינם.
מקווה ששפכתי אור קצת בדבריך.
בהצלחה! :d
בוקר טוב
ציטוט:
פורסם במקור על ידי navhmjep
שאלה מייאשת למדי אקווה שלא תכעסו עלי.
ידידי היקר: "לעולם יתרחק אדם מן העצבות, הייאוש, המרה השחורה, הדיכאון, כולם הם ניסיונות של הסטרא אחרא...". :evil:
ידוע שרוב הקרנות נאמנות לא מכות את המדדים הרלוונטים בין במניות ובין באגחים ולאורך שנים אף אחד לא מצליח (אם לא על ידי גיוון של ההשקעות ממגזרים שאינם רלוונטים לעיקר נכסי הקרן)
המחקרים שציינת מדברים כי לאורך שנים (רבות) אף קרן כמעט, מלבד בודדות, אינן מצליחות להכות את המדדים.
אמת
ויציב מבד שתי הסתייגויות:
1. רוב רובן שלהבדיקות נעשו לאורך זמן- דהיינו שנים רבות (15-20 שנה) בבדיקה לתקופות קצרות יותר (5-8 שנים) קרנות רבות מצליחות 'להכות את המדד.
2. התשואות שנבדקו - הן לאחר ניכויי דמי ניהול. אם מתעלמים מדמי הניהול (הגבוהים) של הקרנות, מספרן של הקרנות שהצליחו להשיא תשואה גבוהה מהמדד עולה.
רוב הכסף מושקע על ידי המוסדיים והיום הרבה על ידי תעודות הסל וחלקו הקטן על ידי לקוחות פרטיים.
ישנם את הגדולים והמומחים שמכים את המדדים וחייב להיות כנגד זה כאלה שמפסידים להם דהיינו שהם עושים הרבה פחות מהמדד.
וכעת לשאלתי הרי הרבה מן החברים כאן אינם מן ה"גדולים" א"כ מדוע הם חושבים שהם בדיוק אלו שיצליחו להכות את המדד כמו ה"גדולים" יותר ממנהלי הקרנות וההשקעות המנוסים אם כי מסורבלים.
ברצוני להניח שרוב אלה שמפסידים לגדולים הנם באופן כללי המשקיעים הבלתי מנוסים דיים. מבחינה סטטסטית רוב הקטנים לא מכים את המדד. א"כ למה אנו עושים את זה?? נקנה תעודות סל וזהו מדוע אנו מרמים את עצמנו שהנה אנחנו בדיוק נכה את השוק , ובוודאי שהאתר של שחקן הוא מוצלח וכו' וכו' אבל האם הידע שבאתר הזה הוא הנצחון המוחץ על השוק??
אל תניח את זה. מי שהיה יכול להשיא תשואה גבוהה משל המדד היה יכול להציג תשואה כזו לאורך זמן והיה נהפך לגורו של משקיעי העולם. בודדים עושים זאת ואנו יודעים עליהם רק בדיעבד יש כאלה בעולם בודדים, אחד מהם הוא כמובן מיסטר באפט הידוע. יש עוד כמה. בודדים.
כולנו כאן נמצאים מתוך תקווה שננצל את היתרון לקוטן שלנו, כל זמן שאתה קטן, עירני, זריז ומנוסה. קיים סיכוי טוב למדי שתוכל לתת למדדים בראש- לאורך זמן
בהצלחה!
אכן מאד קשה להכות את השוק, ובמיוחד זה קשה לבני אדם אשר כיחידים גם נוטים לעשות טעויות רבות שעיקרן פסיכולוגיות.
השקעה מוצלחת לאורך זמן בשוק ההון דורשת לימוד רב מאד, כשרון טבעי, יכולת מנטלית יוצאת דופן וניהול סיכונים משובח. די קשה למצוא את כל זה ביחד אצל אדם אחד (ישנם בודדים, אבל ממש בודדים).
זו אחת הסיבות שאיני מתעסק כלל במניות (למרות קצת ידע שיש לי) ומעדיף לעסוק באופציות מכיוון שההשקעה הנדרשת בתחום זה (זמן, ידע, ניתוחים וכו') פחותה בהרבה מהנדרש כדי לעסוק במניות בצורה רצינית ואחראית.
מנגד, באופציות נדרשת משמעת עצמית גבוהה בהרבה מאשר במניות, ועל כך אני כל הזמן עובד ומנסה לשפר.
בברכה
ידידי.
דברים של טעם אמרת. אך הם אינם מדוייקים.
חלומו של כל משקיע הוא להכות את השוק. קרי : את המדד.
אך משקיע נבון אינו כזה. מטרתו למקסם רווח מפעילות שקולה והגיונית.
פעילות שקולה הינה חשיבה מוגברת ושיעורי בית לגבי כניסה למניה. היינו שערי תמיכה. התנגדות. התנהגות הסטורית ותנודתיות של מניה. וכמובן פעילות החברה שמאחרי המניה , הנהלתה, ומינוף ומידת הסיכון שם וכו.
ללא ספק קיים גם מימד של רכיבה על הגל של מנית חלום כזו או אחרת. אבל שם זה המון שאלה של מזל עיתוי ויציאה בזמן הנכון. אבל זה לא בורסה. זה לאס ווגאס. שם בעל המזל מרויח והחכם לא ממש.
לצורך זה קיימות קבוצות חשיבה שונות שהמובחרת בינהם - לטעמי- היא קבוצת החשיבה של חברי האתר. חלקם כותבים בצאט. חלקם מנתחים ומאירים עינים בראשי. וחלקם מדברים זה עם זה באופן ישיר דרך ההיכירות באתר.
וכמו שכתבה עליזה, אכן אין דבר חשוב יותר ממהירות העברת המידע בזמן
אמת
להתרחשות חיובית או שלילית.
אך עדיין הכאת המדד היא דבר נדיר. ולכן ישנם רבים שמרגישים "לוזרים" מכך שכביכול נראה להם שהכל עולה ןהם מפסידים.
אוכל להאריך המון ולנתח ולכתוב. אבל השורה התחתונה היא הידיעה שרווח משמעותו לא עושר מיידי אלא תשואה נאה על תיק ההשקעות בסך הכל.
הגופים הגדולים מתקשים להכות את המדד מסיבה פשוטה. ככל שאתה גדול יותר . אתה מסורבל יותר.אינך יכול לירות באויר בלי התיעצות. ואינך יכול גם לנייד סכומים גדולים שזו אגב פריבלגיה של המשקיע הקטן יותר. אך ממילא לקטן יש גם רווח בשורה התחתונה קטן יותר שזו נגזרת של סכום ההשקעה הקטן.
לכן ברור שעל 5 אלף ש"ח ניתן לעשות רווח של מאות אחוזים. אך על 5 מיליון די בעשרה.
אז חברים. נצלו את האתר. את מה שהוא צופן בחובו. ואל תשכחו. רק מעטים מתעשרים ממש משוק ההון. לרובינו די ה התשואה הנאה וההגונה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי aliza668
אמת,
ועוד.
את זה מתחת לאף. ובחינם.
תודה על הרצון להבין ולשפוך אור על דברי !!
האתר הזה הוא נפלא !!!!!
השאלה היא האם המידע שזורם כאן ובאמת מידע מועיל מאוד יתן לנו אפשרות להכות את השוק או לא?
אם התשובה היא 'לא' חבל על המאמץ !!!! אפשר להשקיע בתעודות סל ולהרוויח יותר.
לחילופין אפשר לעשות את האס' של שחקן שהוא גם שיטת ניהול על ידי אחר והוא הוכיח את עצמו בניצחון על השוק.
אם האתר נועד להפוך אותנו למנוסים יותר ולמקצוענים יותר הוא ממלא את מטרתו אם הוא נועד לאפשר לנו להרויח יותר הסיכוי שזה יקרה כתוצאה מהחלפת המידע הוא קלוש.
לא באתי חלילה לפגוע באתר היפה הזה אלא להאיר ולהעיר את אלפי המשתמשים שמי שחושב שעל ידי המידע כאן באתר הוא יכה את המדד חבל על המאמץ.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
בוקר טוב
ציטוט:
שאלה מייאשת למדי אקווה שלא תכעסו עלי.
ידידי היקר: "לעולם יתרחק אדם מן העצבות, הייאוש, המרה השחורה, הדיכאון, כולם הם ניסיונות של הסטרא אחרא...". :evil:
ידוע שרוב הקרנות נאמנות לא מכות את המדדים הרלוונטים בין במניות ובין באגחים ולאורך שנים אף אחד לא מצליח (אם לא על ידי גיוון של ההשקעות ממגזרים שאינם רלוונטים לעיקר נכסי הקרן)
המחקרים שציינת מדברים כי לאורך שנים (רבות) אף קרן כמעט, מלבד בודדות, אינן מצליחות להכות את המדדים.
אמת
ויציב מבד שתי הסתייגויות:
1. רוב רובן שלהבדיקות נעשו לאורך זמן- דהיינו שנים רבות (15-20 שנה) בבדיקה לתקופות קצרות יותר (5-8 שנים) קרנות רבות מצליחות 'להכות את המדד.
2. התשואות שנבדקו - הן לאחר ניכויי דמי ניהול. אם מתעלמים מדמי הניהול (הגבוהים) של הקרנות, מספרן של הקרנות שהצליחו להשיא תשואה גבוהה מהמדד עולה.
אל תניח את זה. מי שהיה יכול להשיא תשואה גבוהה משל המדד היה יכול להציג תשואה כזו לאורך זמן והיה נהפך לגורו של משקיעי העולם. בודדים עושים זאת ואנו יודעים עליהם רק בדיעבד יש כאלה בעולם בודדים, אחד מהם הוא כמובן מיסטר באפט הידוע. יש עוד כמה. בודדים.
כולנו כאן נמצאים מתוך תקווה שננצל את היתרון לקוטן שלנו, כל זמן שאתה קטן, עירני, זריז ומנוסה. קיים סיכוי טוב למדי שתוכל לתת למדדים בראש- לאורך זמן
בהצלחה!
א. אם אתה טוען שהקרנות מכות את המדד אתה מחזק את טענתי שמי שלא מכה את המדד הוא השחקנים הקטנים.
ב. אתה משוכנע שלקטנים יש להם יתרון לנצח את המדד בגלל הניידות שלהם. הנך סותר את עצמך כמו שכתבתי באות א' שהרי אם יש משהו שמכה את המדד לעומתו יש אחר שעשה פחות ומי הוא אם לא אנחנו הקטנים.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
אכן מאד קשה להכות את השוק, ובמיוחד זה קשה לבני אדם אשר כיחידים גם נוטים לעשות טעויות רבות שעיקרן פסיכולוגיות.
השקעה מוצלחת לאורך זמן בשוק ההון דורשת לימוד רב מאד, כשרון טבעי, יכולת מנטלית יוצאת דופן וניהול סיכונים משובח. די קשה למצוא את כל זה ביחד אצל אדם אחד (ישנם בודדים, אבל ממש בודדים).
זו אחת הסיבות שאיני מתעסק כלל במניות (למרות קצת ידע שיש לי) ומעדיף לעסוק באופציות מכיוון שההשקעה הנדרשת בתחום זה (זמן, ידע, ניתוחים וכו') פחותה בהרבה מהנדרש כדי לעסוק במניות בצורה רצינית ואחראית.
מנגד, באופציות נדרשת משמעת עצמית גבוהה בהרבה מאשר במניות, ועל כך אני כל הזמן עובד ומנסה לשפר.
בברכה
גם לדעתי באופציות קיימת אפשרות להכות את השוק וזאת לא על ידי הימור אלא על ידי מכירת סיכונים וזה ענין למאמר בפני עצמו בקרוב בע"ה
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי aliza668
אמת,
ועוד.
את זה מתחת לאף. ובחינם.
תודה על הרצון להבין ולשפוך אור על דברי !!
האתר הזה הוא נפלא !!!!!
השאלה היא האם המידע שזורם כאן ובאמת מידע מועיל מאוד יתן לנו אפשרות להכות את השוק או לא?
אם התשובה היא 'לא' חבל על המאמץ !!!! אפשר להשקיע בתעודות סל ולהרוויח יותר.
לחילופין אפשר לעשות את האס' של שחקן שהוא גם שיטת ניהול על ידי אחר והוא הוכיח את עצמו בניצחון על השוק.
אם האתר נועד להפוך אותנו למנוסים יותר ולמקצוענים יותר הוא ממלא את מטרתו אם הוא נועד לאפשר לנו להרויח יותר הסיכוי שזה יקרה כתוצאה מהחלפת המידע הוא קלוש.
לא באתי חלילה לפגוע באתר היפה הזה אלא להאיר ולהעיר את אלפי המשתמשים שמי שחושב שעל ידי המידע כאן באתר הוא יכה את המדד חבל על המאמץ.
לנסות תמיד אפשר, הרי טבעו של האדם הוא להצליח ושאיפתו הוא
לעלות מדרגה בכל פעם, אנחנו לא מתיימרים להכות את השוק, אבל
בהחלט ננסה, ולמה לא?
המידע השוטף באתר והדינמיות שלו אמורים לשפוך אור לגבי החלטות שאנחנו
רוצים לעשות ואם זה עוזר לי לנו דיינו.
גם שיטתך לא גרועה וכל משקיע בוחר את מה שנוח
לו בשיטות מסחר כאלו ואחרות.