מוכר קופת גמל וקרנות השתלמות וקונה אגח . מבקש עצה.
פדיתי כ 400000 שח מקוםות גמל וקרנות השתלמות . חזרה לי הקרן + לאחר המפולת . הציעו לי לקנות אגח של פועלים יא לא צמוד תשואה 5.2 נטו מחמ 7 שנים . דיסקונט שה תשואה 4.29 צמוד מחמ 9 שנים. מזרחי שה צמוד 3.4 צמוד מחמ 9 שנים.
הסבירו לי כי על התשואה נטו יש להוסיף הצמדה של כ 2 אחוז בשנה + אי גביית דמי ניהוך של כ 1.25 אחוז בקופות הגמל וההשלמות. יוצא שעל התשואה של האגח הצמוד אני אקבל עוד כ 3 אחוז.
אודה לעצות של המבינים מאנשי הפורום שהוא מאלף ומלמד הרבה.
תודה מראש למתייחסים
Re: מוכר קופת גמל וקרנות השתלמות וקונה אגח . מבקש עצה.
לדעתי האישית, מבין כולם, דיסקונט שה א הוא האטרקטיבי מכולם (מבחינת המרווח מול אג"ח ממשלתי מקביל), אבל שים לב שהוא גם מסוכן יותר:
1) אם הבנק צובר הפסד במשך 6 רבעונים מצטברים האג"ח עלול להפסיק לשלם ריבית (בפועל, זה לא חייב לקרות).
2) אם הבנק נקלע למצוקה כספית הוא רשאי להמיר את שטר ההון למניות, ואתה תמצא את עצמך בעל מניות בבנק דיסקונט ולא בעל חוב.
לגבי פועלים יא - שים לב שבאותו מח"מ בדיוק קיים דיסקונט ד, שבניגוד לפועלים יא הוא צמוד. פער התשואות ביניהם הוא 2.2%, כלומר במידה וממוצע האינפלציה בעשר השנים הקרובות יהיה גבוה מ-2.2% דיסקונט ד עדיף.
לגבי מזרחי טפ שה א - התשואה עליו אינה גבוהה יחסית - בסה"כ 1.7% מעל אג"ח ממשלתי. בהתחשב בכך שמדובר בש"ה ארוך טווח, לדעתי הפער הוא נמוך יחסית.
ועניין נוסף - לא כתבת מה הצרכים שלך - טווח ההשקעה, רמת סיכון שאתה מוכן לקחת, ככה שהתשובות שנתתי לא מתייחסות באופן ספציפי אלייך, אלא מתייחסות לאג"חים שציינת.
בהצלחה :-)
ציטוט:
פורסם במקור על ידי avi11
פדיתי כ 400000 שח מקוםות גמל וקרנות השתלמות . חזרה לי הקרן + לאחר המפולת . הציעו לי לקנות אגח של פועלים יא לא צמוד תשואה 5.2 נטו מחמ 7 שנים . דיסקונט שה תשואה 4.29 צמוד מחמ 9 שנים. מזרחי שה צמוד 3.4 צמוד מחמ 9 שנים.
הסבירו לי כי על התשואה נטו יש להוסיף הצמדה של כ 2 אחוז בשנה + אי גביית דמי ניהוך של כ 1.25 אחוז בקופות הגמל וההשלמות. יוצא שעל התשואה של האגח הצמוד אני אקבל עוד כ 3 אחוז.
אודה לעצות של המבינים מאנשי הפורום שהוא מאלף ומלמד הרבה.
תודה מראש למתייחסים
בלי להיכנס פירוט האגחי"ם כי יש מומחים ממני קח בחשבון שאולי יש לך דמי שמירה לשלם למוסד שבו אתה מחזיק את התיק, עמלות קניה ומכירה ובסופו של דבר תשלם מס הכנסה על הרווח הריאלי.
אם הכסך שהיה בקופות מקורו בהפקדות שהיו לפני 2003 (כמדומני) הרווחים בו היו פטורים ממס ויכולת להעבירו לקופות שלא משקיעות במניות אלא רק באגחים.
avi11 שלום,
כל אג"ח, טוב ככל שיהיה ,יכול להתאים לפלוני ומאוד לא מתאים לאלמוני, אכן יש חשיבות רבה לנתוניך האישיים ולצרכיך, לדוגמא: תקנה אג"ח במח"מ ארוך ותצטרך את הכסף באמצע, יש אפשרות שתצא עם הפסד הון.
בחירת האג"ח צריכה להתחשב בנתונים שונים כגון: טווח ההשקעה, הצורך/אי הצורך בנזילות, לקיחת הסיכון האפשרי מול התשואה הנדרשת ועוד.
לאור הנ"ל, לעניות דעתי, בחוסר נתוניך /רצונותיך /צרכיך, לא ניתן להשיב.
בכל זאת אציין, עקב צפי העלאת הריבית, מחירי האג"ח בטווח ה"קרוב" (כנראה במהלך 2010) צפויים לרדת (ובהתאם תשואתם תעלה) ולכן הייתי נזהר מלהיכנס לאג"חים "סולידיים" צמודים ו/או בריבית קבועה ובמח"מ ארוך בעת הזו.
לגבי התשואה בצמודים, אתה תקבל את התשואה לפדיון ברוטו כמופיע ביום הרכישה ובתנאי שתישאר עד פדיון, כל יציאה באמצע לא מבטיחה דבר אלא לפי מחיר השוק. באם תישאר עד פדיון, כאמור, מהתשואה ברוטו עליך להוריד 20% מס וההצמדה למדד תופסת לקרן ולריבית.
שבוע טוב ובהצלחה.
תודה לכל המתייחסים והעונים. אני לא צריך את הכסף זה כסף עודף שלי שמקורו מכספי קופות גמל והשתלמות.
אני מתייחס לכסף כמו השקעה בדירה שמניבה לי כ 5 אחוז בשנ ה ולפעמים אני משתמש בקוםון הריבית לשימוש המשפחה.
קניתי אגח של דיקונט ד ודיקונט שה וקמת םועלים יא לא צמוד ב 200000 שח . אני מחכה כמו שרם המליץ ומקווה לתפוס עוד אגחים במחירים טובים יותר במידה והשער יירד והתשואה תעלה .
שוב תודה לעונים עזרתם לי מאוד
אני מניח (ותקן אותי אם אני טועה) שאתה סוחר דרך הבנק.
לכן, לך תעשה את ההשקעה הטובה ביותר (והבטוחה ביותר) - ותוריד את העמלות שהם לוקחים ממך (אם לא עשית זאת כבר).
שים לב בעיקר ל:
1) עמלת קניה ומכירה (לא יותר מ-0.1).
2) עמלת דמי משמרת (לא לשלם אפילו שקל).
3) עמלת מינ' (ראה סע' 2).
אגב, שים לב להערה שכתבתי לך ושגם רם העיר - לא כתבת מה אופי ההשקעה שאתה מחפש, ובעיקר מה הסיכון שאתה מוכן להחשף אליו ומהן התנודות בתיק שאתה מוכן לסבול. הן חלק מאד מרכזי בבניית תיק, כי לא כולם מסוגלים לחוות תנודות חזקות בתיק ההשקעות שלהם.
לידיעתך אני עובד עם בנק וגם עם בית השקעות . האגחים הם בבנק .
העמלות שלי הינם 0.1 בשניהם . בבנק יש לי מינימום 15 שח בבית השקעות בלי מינימום . אין לי דמי משמרת בכלל בשניהם.
בכל אופן מחכה לירידה של 2 עד 3 אחוז בשערי האגח כדי להגדיל אחזקות.
תודה לך על ההתייחסות .
בקשר לאופי ההשקעה . מתייחס לאגח כמו לקופת גמל או דירה שמניבה פירות אך נזילה מאד . מצדי יש לי אפשרות להחזיק אגח עד לפדיון. במידה ותשואות האגח יעלו -המחיר יירד בדקתי בבנק והם מוכנים לתת לי הלוואה בריבית פריים ל5 שנים וזאת כדי לקנות אגחים . מדובר רק על האגחים של הבנקים שלדעתי פחות מסוכנים ותשואה נמוכה יותר מאגח קוצרני שאני מפחד לגעת .
כי יש הרבה חברות שהם במצב קשה ועדיף לי להתעסק רק עם הבנקים .
מה דעתך בנושא ? אשמח לקבל תובנות ממך.
קודם כל - יש הרבה חברות יציבות וטובות בשוק האג"ח, הבעיה היא שהתשואות על האג"חים שלהן הן בהתאם (כלומר נמוכות מאד...).
כרגע, שוק האג"ח תיקן, ולעיתים אפילו מעבר לכך, את הירידות של דצמבר ורמת התשואות היא שוב די נמוכה (יחסית), למעט מספר מצומצם של אג"חים.
לדעתי, עדיף להמתין כרגע בצד למהלך הבא של ירידת התשואות ורק אז להכנס לשוק.
ואישית, אני בדעה שאם המרווחים בין אג"חים של בנקים לאג"ח של ממשלת ישראל יחזרו לרמתפ בדצמבר - בהחלט יהיה שווה להכניס אג"ח של בנקים (בדגש על הבינלאומי, דיסקונט ואיגוד) כרכיב הסולידי בתיק (ולא אג"ח ממשלתי).
ציטוט:
פורסם במקור על ידי avi11
בקשר לאופי ההשקעה . מתייחס לאגח כמו לקופת גמל או דירה שמניבה פירות אך נזילה מאד . מצדי יש לי אפשרות להחזיק אגח עד לפדיון. במידה ותשואות האגח יעלו -המחיר יירד בדקתי בבנק והם מוכנים לתת לי הלוואה בריבית פריים ל5 שנים וזאת כדי לקנות אגחים . מדובר רק על האגחים של הבנקים שלדעתי פחות מסוכנים ותשואה נמוכה יותר מאגח קוצרני שאני מפחד לגעת .
כי יש הרבה חברות שהם במצב קשה ועדיף לי להתעסק רק עם הבנקים .
מה דעתך בנושא ? אשמח לקבל תובנות ממך.
נראה לי קצת מוזר ההשקעה הזאת, לא הגיוני שהבנקים יתנדבו
להלוות לך כסף כדי להשקיע בעצמם בהפרש ריביות שיצור להם הפסד
בתום התקופה.
האם לא ישתלם להם יותר לבצע רכישה עצמית ומחיקה?