מלפני 5ימים השקעתי 120000 שח לפי חלוקה זו
קסם מדד100 40000 שח.
מגדל דיקלה סין 40000 שח.
ת.ס פסגות S&P שקלי 40000 שח.
מאחר שרוב הפרשנים אומרים שהשוק ירד חזק בתקופה הקרובה זה מאד מטריד אותי ,
מתבקשת המלצות רציניות .
תודה מראש.
Printable View
מלפני 5ימים השקעתי 120000 שח לפי חלוקה זו
קסם מדד100 40000 שח.
מגדל דיקלה סין 40000 שח.
ת.ס פסגות S&P שקלי 40000 שח.
מאחר שרוב הפרשנים אומרים שהשוק ירד חזק בתקופה הקרובה זה מאד מטריד אותי ,
מתבקשת המלצות רציניות .
תודה מראש.
מה טווח ההשקעה?ציטוט:
פורסם במקור על ידי ihab71
כמה את מוכנה להסתכן?
טווח השקעה כמה חודשים.
סיכון עד 10%
את נכנסת בגל 5 של גל שורי 1 שזה אומר שאנחנו בסוף גל העליות הנוכחי שהחל במרץ
וכניראה הולך להסתיים בינואר.
קחי בחשבון שאנו עומדים להכנס לגל 2 שהוא גל תיקון לכל מהלך העליות שקדם לו.
אין טעם להיות בשוק כרגע ,יחס הסיכוי\סיכון לא לטובתך.
צודק במאה אחוזציטוט:
פורסם במקור על ידי big bear
יש הרבה מומחים בכירים בעלי שם שצופים דווקא המשך עליות בחצי השנה הקרובה, כמו שלמה מעוז- הכלכלן הראשי של אקסלנס. אם יהיו עליות חדות את לא תרצי להיות בחוץ.
http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... gId=225029
ihab71 שלום,
אם ברצונך לגוון באג"חים שיש בהם סיכון מסוים אך תשואתם "נאה" לטווח של כשנה וחצי, יש הצעות שיתכן ויתאימו לך.
במידה ותהיה מעוניין אתה מוזמן לבקר בפורום אג"חים באתר.
בהצלחה.
אני חייב לציין שלאור העובדה שכתבת שאתה מוכן לסכן 10%, ההשקעות שלך לא תואמות את זה. בלי בכלל להיכנס לכדאיות הניירות תיק שמורכב מ 100% מניות שמתוכם שליש על מדד ת"א 100 (פחות "סולידי" מהמעוף) ושליש מדד סין, פוטנציאל ההפסד בו הוא מעל ל 10% (כמובן שגם פוטנציאל הרווח גדול).
הייתי מציע לך לשלב אגחים בתיק זה להורדת הסיכון.
חומר למחשבה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי ihab71
הדבר הבולט בחלוקה שהצגת הוא חוסר פיזור מספיק בתיק, והשענות על 3 שווקים מרכזיים, בעלי משקל זהה.
ממליץ לך לשקול פיזור מאוזן יותר וניהול סיכונים תוך חלוקת המשקלות בתיק.
מי משלושת השווקים שהשקעת בהם הוא בעל הסיכוי הגבוה ביותר לשרוד תיקון משמעותי בתיק?
מי מתוך השלוש הוא בעל הסיכויים "לסבול" מתיקון משמעותי ?
אחרי שתעני על שאלה זו, יהיה לך ברור יותר מי צריך לקבל משקל גבוה יותר, ומי משקל נמוך יותר.
אני ממליץ תמיד לנהל תיק של 8-12 ניירות ערך.
3 מתוכם יהוו "עוגן" יציבה של התיק וישקלו לא יותר מ- 15% מהתיק כל אחת (אג"חים ממשלתיים למשל, או מניות "כבדות" כמו טבע, ישראמקו יה"ש וכו').
5-6 מתוכן יהוו "קבוצת עבודה" (גוף) שיענה על הגדרת התשואה לה את מצפה בתיק, וישקלו 8% מהתיק כ"א (בתיק בסגנון שלך, תעודות סל נוספות כמו שורט נדל"ן, מדד ניקי, מדד ברזיל, מדד אוסטרליה וכו').
ניתן גם להכניס עד 3 ני"ע "משוגעים" בעלי סיכוי לתשואה עודפת (וסיכון גדול יותר בהתאם) שישקלו לא יותר מ- 5% מהתיק כ"א. לחילופין תוכלי להכניס למרכיב זה בתיק, הגנות שיקזזו תנודות תיקון זמניות כלפי מטה (רצוי להתייעץ עם מומחה בעניין זה).
חלוקה כזו תאפשר לך לשלוט בצורה נוחה יותר בעליות ובירידות ולהיות פחות "לחוצה" ופגיעה לתנודות בשערי הניירות שבבעלותך.
מכירה גורפת של התיק, כפי שהציעו כאן לפני, תהיה מהלך טיפשי (בעיניי), אלא אם יש לך אלטרנטיבה סבירה לכסף עובד... (אני לא רואה כזו כרגע).
שבוע טוב ובהצלחה,
רונן