אגחים בדירוג A לטווח ארוך - האם הדסקאונט מפצה ?
היי רם
אני מחפשת אגחים מדרוג A הנסחרים בדיסקאונט ויעמדו בפני שינויי הריבית או שהדסקאונט שלהם יפצה על שינויי הריבית הצפויים.
רציתי לדעת את דעתך על האגחים הבאים:
גזית אגח ח-דירוג A, לא צמוד ריבית משתנה, תשואה 4.48% +רווח הון 3% לשנה , מחמ 7.7
גזית גלוב אגח ה- דירוג A+ , לא צמוד ריבית משתנה, תשואה 5%,+2% רווח הון לשנה מחמ 8
פטרוכימים ג- דירוג A3, לא צמוד , תשואה 10% +3% רווח הון, מחמ 7,
פטרוכימים ב-דירוג A3, צמוד מדד, תשואה 9% +3.3% רווח הון מחמ 8 , בטחונות בזן
יוצאת מן הכלל היא כלכלית ירושלים שהיא קצרה יותר, יש לה תשואה גבוהה ופרעון במאי 2010
כלכלית ירושלים ה -A3, צמוד מדד, תשואה 17%+10% רווח הון פרעון קרן חלקי 5-2010, מחמ 2.38
תודה על ההתיחסות ובוודאי הזמנה לבקורת על החישוב או הבחירה
אשמח גם להמלצה אחרת
Re: אגחים בדירוג A לטווח ארוך - האם הדסקאונט מפצה ?
שלום ענת,
ראשית אני חייב לציין שעשית עבודה יפה, אך צר לי, טעית בחישוב הנתונים (נראה לי שלקחת את הפער בין הערך הנוכחי לפארי וחילקת למח"מ ומזה הגעת לרווח הון לשנה, האם נכון?)
למעשה אינך צריכה לחשב נתונים אלה כלל, את צריכה להתייחס רק לתשואה לפדיון ברוטו ובהנחה שתישארי עד פדיון זה יהיה הרווח בניכוי 20% מס. נתון התשואה לפדיון לוקח בחשבון את כל הנתונים ומחושב עבורך כל הזמן, אז למה להתאמץ?
ניקח לדוגמא את גזית שציינת, את רשמת:
גזית אגח ח-דירוג A, לא צמוד ריבית משתנה, תשואה 4.48% +רווח הון 3% לשנה , מחמ 7.7
הנתונים הנכונים הם:
ריבית נקובה 2.1167% (ריבית משתנה כפי שציינת), כתוצאה מכך שהמחיר מתחת לפארי (היוצר רווח הון) התשואה לפדיון היא 5.22% ברוטו (תשואה גבוהה מהריבית הנקובה).
הטעות שלך שלקחת את התשואה לפדיון הגבוהה ועליה הוספת את רווח ההון, זה כבר כלול.
לגבי כלכלית, אני מעדיף את הסדרות היותר קצרות, משום ההנחה שפישמן יוכל לשלם את הפירעונות הקרובים, ככל שהזמן ארוך הסיכון גובר כי החברה נחשבת מסוכנת.
עייני במה שנכתב לאחרונה בפורום בנושא (תוכלי להשתמש בחיפוש, צייני במילה: "כלכלית" ובפורום: "אג"חים").
מקווה שיובן ויסייע.
ענת שלום
כל האגח"ים שציינת בעלי מח"מ ארוך.
הייתי ממליץ לך לחפש אגחי"ם עם מח"מ יותר קצר .
ניתן לראות שהריביות מתחילות לעלות ומגמת העליה תהיה לאורך שנת 2010 ויתכן שגם הלאה, לכן לא מומלצים האגחים הארוכים.
לשיקולך
רוני
דווקא רוב האגחים האלו בריבית משתנה שיעלו עקב עליית הריבית, מחמ ארוך נראה כמו יתרון במצב זה.
יניב,
צודק! (כבמרבית המקרים :) )
וגם רוני צודק (לגבי הצמודים ו/או השקלי קבוע :) ) .
יום טוב.