אני מחזיק ב 2 סוגים של גליל 0418 ו 0536 בשבועות האחרונים הן ירדו בצורה דרסטית.
בבנק אמרו וממשיכים להמליץ לי לא למכור לעומת זאת אני קורא על העלאות ריבית צפויות
ז"א המשך ירידות באג"ח צמוד.
האם כדאי לצאת עכשיו בהפסד (חלקי) או לחכות לאיזון?
תודה
Printable View
אני מחזיק ב 2 סוגים של גליל 0418 ו 0536 בשבועות האחרונים הן ירדו בצורה דרסטית.
בבנק אמרו וממשיכים להמליץ לי לא למכור לעומת זאת אני קורא על העלאות ריבית צפויות
ז"א המשך ירידות באג"ח צמוד.
האם כדאי לצאת עכשיו בהפסד (חלקי) או לחכות לאיזון?
תודה
אם אתה מחזיק עד פדיון (סוגר מסכים ולא מתעניין בשינויי מחיר תוך כדי) אתה צריך להיות אדיש ולא לעשות כל פעולה.
אם אתה מחזיק למטרות ספקולציה אז נכון שעוד נכונו מהמורות כתוצאה מהעלאות ריבית עתידיות.
רון
שלום רן ובוקר טוב,
2 האג"חים שציינת הם ארוכים מאוד, להלן נתוניהם נכון להיום:
0418 צמוד+2.33% תשואה לפדיון, נפדה ב 2018.
0536 צמוד+3.38 תשואה לפדיון, נפדה ב 2036.
אינני מניח שאתה מתכוון להישאר עד פדיון (עוד 26 שנים ל 0536),אמנם נכון כפי שרשם רון שאם תישאר עד פדיון התנודות בדרך "לא מעניינות", אך כנראה שזה לא המקרה.
כפי שרשמת, אתה קורא על העלאות ריבית צפויות, אז אני מרשה לעצמי לומר שהעלאות הריבית בשנה הקרובה הן ודאיות, השאלה מתי תעלה הריבית ובכמה.
ההערכות הן שב 2010 הריבית תגיע ל 2.5-3%, (יש מומחים שמדברים על 4%), העלאת הריבית לרמות אלה בודאי תוריד את האטרקטיביות של האג"חים שבידך שהרי תשואותיהן תהיינה נמוכות באופן יחסי לריבית בנק ישראל (העומדת היום על 1%) והתוצאה כמובן שמחירן ירד.
יתרה מכך, ככל שהאג"ח ארוך יותר ההשפעה גדולה יותר ובאג"חים ארוכים אלה הירידה תהיה גבוהה באותה העת.
(ולא אתייחס ברשותך להמלצת הבנק ובפרט שלא שמעתי פירוט לשיקוליהם, יתכן שכוונתם לתיקון מסוים בטווח הקצר ואז יהיה נכון לצאת?)
מקווה שסייעתי ולשיקולך,
יום טוב.
גם אני מחזיק באגחים הללו וספגתי ירידות דומות.
מסכים עם תגובתו של רן שהריבית תעלה מה שיוריד מאטרקטיביות האגחים הממשלתיים בכלל.
זה יקרה במהלך 2010 אבל לא בהתחלה. החודש בנק ישראל ככל הנראה לא יעלה ריבית היות שהמדד במסגרת התחזית + הפד לא העלה (למרות מדד בשמיים 1.8%).
להערכתי הנפילות האחרונות מ-2 סיבות עיקריות:
1. פדיונות סוף שנה של המוסדיים עפ"י דרישת לקוחות לאזן הפסדי עסק מול רווחים בשוק ההון (ואכן היו רווחים).
2. תגובת שוק (כדור שלג) כתוצאה מהסעיף הקודם.
לראיה, ראה ממשלתית 120. הונפקה לפני חודש וחצי בריבית 5%. פדיון בעוד 10 שנים. השוק "בלע" אותה כמו סוכריה מתוקה. ראה מה מחיר האגח הזה היום. האם יכול להיות שהשוק מבין היום מה שהוא לא הבין לפני חודש וחצי ??? חרטבונה ! הרי כולם יודעים מזמן שהצפי הוא העלאת ריבית בשנת 2010 - מה שמוכיח שזו לא הסיבה.
המלצתי, תפעל מהראש ולא מהבטן. אל תמכור. אני צופה "בום" בתחילת ינואר.