לשחקן שלום אודה לך אם תחזור אליי בהקדם טוני
שחקן מעוף שלום...בהמשך להודעות כאן א'' אמיין שמדובר בילדה בת 23 בלבד שקיבלה צוואה מכספי ירושה של ניצולי שואה ב'' בהסכמתה החלטנו לחשוף את האמת לא מדובר בחבר אלא בילדה שבאה לבנק ופתחה תיק נע'' על דעת עצמה...ג'' זאת לאחר שהבנק היה יוצר קשר איתה לפחות פעמיים בשבוע לעודד אותה להיכנס לשוק.אציין הילדה הזו אין לה ידע מה זו מניה או קרן נאמנות באה קנתה מניות בהתחלה הפסידה וניסתה להחזיר דרך המעוף...למה דרך המעוף???נכנסה לאתר ביז פורטל וכל אחד היה מטקבק היום הרווחתי כך וכך והפיתוי שלה היה גדול ללא ידע מוקדם מהו שוק המעוף וכללי הזהירות....בתוך פחות מ4 חודשים מחקה את כל מה שהיה לה אני מוכן לפקסס לך מסמכים שלה פשוט נמחקה...אני באתי לארץ מייד עזבתי הכל ונירתמתי לעזרתה כיום מצבה הנפשי רעוע קיבלה את זה קשה אף אחד מבני משפחתה לא יודע חוץ ממני אני את האמת מרגיש חסר אונים אם היה ביכלתי לתת לה סכום של הכסף שהפסידה ולגשת יחד איתה לבנק ותת הוראה שלא יתנו לה הרשאה יותר לעולם הייתי עושה זאת ואף שובר לה את המחשב.איך ניתן לעזור לילדה בת 23 שמיום ליום מצבה מדרדר נפשי כלכלי???מה אתה מציע?אני מתעייץ איתך אני פוחד שהיא תנסה להזיק לעצמה לקחתי אותה לייעוץ פסיכולוגי אבל זה לא עזר מנסה להסביר לה שזה כסף לעזזאל החיים לפנייך את ילדה הבעיה היא שיש לה מחויבות לכסף לדאוג לשאר בני משפחתה ואף אחד לא יודע כלום חשבתי לנסות לגייס לה תרומות דרך האתר לאחר הסכמתך ולאחר שאשלח לך את כל הניירת שתבין מה הנזק שאכן זה אמיתי ואם יש צורך אתן לך פון מייל מה שצריך רק כדי לעבור את המשבר הזה אודה לך מראש שחקן על הייעוץ שתיתן ומה שתוכל לעזור לילדה בת 23 תודה טוני לוין
Re: התיעצות דחופה אם שחקן
טוני שלום
אכן מצב בעייתי, אך למרות זאת אקשה בשאלות
1. לא הבנתי את עניין לעזור למשפחתה, היא קיבלה כספי ירושה
שלא היו ברשותה קודם, משפחתה התקיימה ממשהו עד לקבלת כספי
הירושה, אז לא הבנתי את עניין העזרה למשפחה.
2. כיוון שגמרה את הכסף שקיבלה בתקופה שציינת תוך 4 חודשים, למעשה
חזרה לאותו מצב שהיתה לפני כן, לפני קבלת הירושה.
3. הבעיה מתחילה אם היא הפסידה כספים נוספים שהיו לה, (עד כמה
בחורה בגיל הזה יכלה לחסוך אם מחשבים ששירתה בצבא).
4. מה מבטיח שאם נצא מתוך הנחה, שאכן נסכים לגייס לטובתה כספים
לא תפקיד כספים בחשבון ני"ע בבנק שוב, ותמשיך בשלה?
5. בתכתובת קודמת, נוכחתי לראות שיש עוד חבר שהפסיד כספיו באופציות
לא ברורה לי בקשתך לעזור לחבר שהימר בבורסה , לא ידע לעצור בזמן, אני יוצאת מתוך הנחה שאם אותו אדם היו ברשותו כספים בסכומים האלו, מדובר באדם בוגר ואחראי, שיודע לעשות כסף, יש הבדל בין מתן עזרה למשפחה קשת יום, או לאדם שבריאותו לקויה ואינו יכול לעבוד, למי שיש עודף כסף להמר בבורסה.
הנך יכול לענות לשאלותי בפרטי שלי כאן באתר, ואני אפנה תשובותיך
לשחקן.
יישר כח על מה שאתה עושה, בהצלחה
הבנק ראה אותה ככה מפסידה כספים ולא קרה לה לשיחה זה מדאיג .ממש כואב הלב לשמוע את זה .אני מבין אותה קשה לה לחיות אם עצמה לאחר שהפסידה כול כך הרבה ועוד כספים כאלו שלא נדע מצרות אבל אם כול זאת טוב שזה קרה לה עכשו ולא בגיל יותר מאוחר שאז קשה מאוד לתקן.
מקווה שהיא תחזור לעצמה :|
באמת סיפור קשה.
אם הייתי מדבר איתה הייתי אומר לה כרגע דבר אחד עיקרי:
היא יותר עשירה מוורן באפט, ביל גייטס וג'ורג' סורוס כולם ביחד. כל אחד מהם היה מוותר על כל הונו כדי להתחלף איתה. מהסיבה הפשוטה שהיא בת 23 וכל החיים לפניה. והם סתומים בכסף, אבל בני אינסוף לעומתה.
אז מלבד התקווה שתצליחו להציל משהו, ואולי שחקן יצליח לעזור, שתדע שהיא עשירה. עשירה מאד.
מציע קודם כל לשתף המשפחה בהקדם היות ואל תצפה שמישהו יחזיר את הסכום בן לילה, החשוב שלא תעשה נזק לעצמה, לכן צריכה קשר משפחתי מסויים ולא משנה המחיר - זאת כהצעה אליך שלא בדיעבד תתמודד עם אסון שלך אין אחראיות ישירה.
דבר שני מאחל לכם הצלחה, ההתמודדות מאד קשה. ועצה פרקטית, אם נותר סכום כל שהוא יש אפשרות לנסות דרך האתר למנף דרך האסט' שמציע שחקן אך דע לך שגם סכום זה יש סבירות לא נמוכה שתפסיד או תרוויח כך שהמוצא משוק ההון אינו היחיד כך שהייתי שוקל פתרונות ארוכי טווח יעילים לא פחות.
בהצלחה, החיים ממשיכים למרות הכל. :)
עם כל האמפתיה והצער , היא זכתה בלוטו , והפסידה את הלוטו ..
לא ביג דיל
זה לא שהיא מישכנה את הדירה שלה ועכשיו חיה בחוץ
בקיצר, לומדים מטעויות .. הבנק לא עשה לה שום דבר רע .. כל הכבוד לבנק
עשה 125 אלף שקל עמלות. אני שמח בשבילו. בגלל זה כשבארה"ב נסגרו יותר מ100 בנקים
בארץ לא נסגר ולו בנק אחד.
לפי דעתי אסור היה לבנק להחתים ילדה בת 23 על כתיבת אופציות
ללא זימון לשיחה והסבר על הסכנה אליה היא ניכנסת.
לבנק יש אחריות כלפי הלקוח ואם הבנק רואה שבת 23 מקבלת שליטה
על סכום כסף גדול מאוד והוא זה שפיתה אותה להיכנס לשוק המניות
יש לו אחריות לגבי העניין.
כמו כן ניתן לדעתי לתבוע אותו על ניצול חוסר נסיונה של הנערה
כיוון שהעמלה המקובלת לסכומים בהם היא סחרה היא בין 3 ל 4 ש"ח
כך שניתן לתבוע ולקבל לפחות חצי מהעמלות.
לדעתי שווה בדיקה.
טוני צר היה לי לשמוע את העניין הנדון
אנסה לייעץ לך עצה שאולי תחזיר לפחות חלק מן הכסף
תחילה הבנק מחוייב ללקוח בחובת זהירות מכללא ,כלומר הבנק חייב הן להבהיר ללקוח את הסיכונים הקיימים כאשר הוא נכנס לשוק ההון
שנית הבנק יכול לגבות סכומים שכאלו עמלות ובמיוחד כאשר אתה טוען שהיא כתבה אופציות מה שמחייב מבחינת הבנק בטחונות גבוהים , וכמובן שהיא תהיה שחקנית רצינית בשוק ההון, מכאן נובע כי גם ונלך לשיטתו של הבנק עדיין היה עליו להקנות לה זכויות הטבה גדולות בעמלות .
שלישית הכיצד הבנק אישר לה לכתוב אופציות ? ואם היא הייתה כותבה אופציה כל כך גרועה שהיא הייתה מפסידה לא את הירושה אלא 100 מליון שח מי היה אמור לכסות את זה בדיוק ? מאיפה היא היתה מביאה כסף ?הרי שהבנק היה אמור לכסות את זה .
מכאן שהבנק חייב לפקח תחת הנעשה ע"יובאמצעותו וחייב ללקוח פירוט נרחב ויעוץ בכדי לסחור בשוק ההון.
עלייך לפנות ליעוץ משפטי ,אצל מומחה בעניין ולהגיש תביעה על רשלנות רבתי של הבנק ללא קשר לגיוס לילדה באם יצליח הבנק איננו ראשי לתת לחיילת צעירה שזה עתה יצאה לעולם הגדול וקיבלהירושה לסחור בו בבורסה ללא פיקוח ויעוץ צמוד ועל אחת כמה וכמה שהסכום גדול ומהותי , לא זו בלבד אלא שעל הבנק להמליצה על תוכנית חיסכון נבונה לתווח ארוך ב0-5% רמת סיכון . זוהי מחובתו של הבנק , חובה זו ואחרות שאיזכרתי נובעות מן הנורמות המקובלות מדינתנו ומן הדין והפסיקה הקיימת בתחום
אשמח לעזור בפן המשפטי ללא כלתמורה עד כמה שאוכל שלחלי ה"פ אם תרצה טלפון